Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
... Moram sicer reci, da imajo na parkomatih napacna oz. zelo pomankljiva navodila (tako za Urbano, kot tudi za placilo v mobilnikom) ... a vseeno...
Ne vem, zakaj bi navodila sploh rabil: s kartico dvigneš uvodno rampo in nato še izhodno, pa ni treba nikamor hodit listke plačevat, ker ga sploh nimaš (čeprav sem videl, da eni še vedno počnejo ravno to - vzamejo listek in ga plačajo z urbano)
Pri parkomatih ni nobene rampe... parkiras na oznacenih mestih ob plocniku in poisces parkomat... po iskanju navodil, ki jih na parkomatu enostavno probas kartico vstavit v rezo... izpise, da naj izvlecem kartico... pritiskam na vse mozne gumbe.... nic
... Potem poklicem stevilko... in vprasam, ce mi lahko povedo postopek palcila na parkomatu z Urbano...
Pa pove, da moram najprej priritnit katerokoli tipko, da "zbudim" parkomat ... nato naj prislonim kartico na oznacen krog... Iscem ta krog, ki se nahaja ene 10 cm NAD citalcem za Moneto (tja, kamor se priloni mobilnik)... na samem citalcu ni nic narisano, da naj bi tja prilonil Urbano... No... ugotovim, da je treba prislonit na tisti sivi kos plastike, ki strli ven in je POD oznako ... Nato se koncno izpise znesek (se mi zdi, da 30 centov)... Nato vprasam... kako oznacim, ce zelim parkirati vec kot pol ure (30 centov je namrec znesek za pol ure) ... pa pove, da je treba kartico veckrat priloniti na citalec... torej... za 60 minut, je treba kartico prislonit dvakrat... Sem potem se enkrat pregledal, ce to res kje pise na samem parkomatu... pa nisem nasel...
In tudi navodila za placilo z Moneto preko mobilnika so napacna... Tam namrec pise, da je potrebno poklicati stevilko 181 (mozno, da je druga stevilka) in nato znesek (recimo 030 za 30 centov) ... in ntao prislonit mobilnik na citalec Moneta... To naredim in cakam, kdaj se bo zacelo "piskanje" ... pa zaslisim odzivnik... mobilnik prislonim na uho... pa slisim nek odzivnik... ki pravi, da naj vpisem zeljen znesek za placilo ... in poslusam... sledim navodilom,... in na koncu mi je celo uspelo placati parkirnino z moneto
...
Sistem je sicer dobro zasnovan,vendar zelo pomankljivo opremljen z navodili ... Tisti citalec za kartice, kamor vtaknes kartico pa tudi nevem, cemu sluzi... Kolikor vem, placilo s placilnimi karticami ni mozno... Samo gotovina, moneta ali Urbana... Mozno, da to se pride
P.S.: Aja... ko si omenil rampo. Katera parikrna hisa pa je taka, da lahko placam z Moneto? Pri vecini parkirnih his niti ni mozno placilo s placilno kartico, tako, kot recimo marsikje v tujini ... Marsikateri avtomat (ne nujno za parkirnino... ampak recimo za kavo, sendvice,...) je celo tak, da ne vraca drobiza... kar se mi zdi enostavno kraja