Konec revij Lady, STOP, Moj mikro, Jana, Obrazi?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
And Oscar to most [censored] up country in 20 years goes to......

INPUT here
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Te revije so se prodajale relativno dobro, kar pomeni da del populacije te revije prebira, jih potrebuje in je pripravljen zanje plačati. Ni potrebno da si vzvišen nad nekom, ki rad prebira rumeni tisk...imagine...ženska, starejša, slabi dohodki, ne obvlada interneta...tako nekako jaz vidim tipično bralko teh revij.

Dejstvo je, da je šlo tem revijam čisto v redu preden jih je tisti tepec (seveda z žegnom politike) z enormnim pufom spravil v maloro.

Iz dneva v dan čakam, da se bo nekomu odfukalo in bo enega takega preprosto ubil. Mislim da bo to kar kmalu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Na V&V so vsaj tolk pogumni da delajo vse pred kamerami. Drugi smo bili raje tiho. Je pa zalostno to, da nihce ne bo odgovarjal za ta svoja dejanja kaj sele sedel. Drzava ze isce nove "hlebce" katere bodo ti "strokovnjaki" lahko razrezal. Leta 2008 -pred lastnistvom tega "menedzerja" delo revije niso imeli nobenih kreditov, danes pa????in tako je poslovalo precej firm v zadnjem desetletju, pa ji sedaj ni vec in skupaj z njimi kakih 100k delovnih mest. In potem so za propad podjetij krive previsoke delavske place in prenizka dodana vrednost....

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
No, resnici na ljubo je treba povedati, da toliko tiskanih medijev v Sloveniji lahko obstaja samo zaradi državnega lastništva nekaterih največjih oglaševalcev. Kajti ni realno, da za 2 milijona prebivalcev izhaja toliko časopisov in revij. Sploh če upoštevamo kupno moč prebivalstva v primerjavi z bolj razvitimi državami.

In moje mnenje je, da se s privatizacijo nekaterih podjetij (hint: Telekom) odlaša med drugim tudi zaradi navez, ki so se spletle na relacijah državna podjetja - oglaševalske firme - oglaševalci - mediji.

Če propad Delo revij pomeni, da se bo trg vsaj malo spucal - ok. Ampak se bojim, da bodo razne interesne skupine hitro nastavile novega Raščana ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.024
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na V&V so vsaj tolk pogumni da delajo vse pred kamerami. Drugi smo bili raje tiho. Je pa zalostno to, da nihce ne bo odgovarjal za ta svoja dejanja kaj sele sedel. Drzava ze isce nove "hlebce" katere bodo ti "strokovnjaki" lahko razrezal. Leta 2008 -pred lastnistvom tega "menedzerja" delo revije niso imeli nobenih kreditov, danes pa????in tako je poslovalo precej firm v zadnjem desetletju, pa ji sedaj ni vec in skupaj z njimi kakih 100k delovnih mest. In potem so za propad podjetij krive previsoke delavske place in prenizka dodana vrednost....

Jaz pa o necem drugem razmisljam... Ko so imeli novinarji dnevnika nek protest itd...sem pomislil - koliko podjetij je slo tako pod vodo in so njihovi lastniki leta izcrpavali podjetja pa so rezimski novinarji pridno bili tiho in niso pisali o tem... A se spomnimo? Revije so tem menedzerjem podeljevale ne vem kake nagrade leta...kao uspesni ljudje... zdej pa jamrajo ker so zrtev enakih pohlepnezev... Lej vse se vrača vse se plača.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Število rumenih revij tudi mene preseneča, sploh v teh časih ko dobiš vse in še več na netu.

Sem pa smatral, da jih verjetno nekdo kupuje in bere, če ne bi pač ugasnile.

Na Raščanov način bi pa še Apple firmo spravil cugrunt
d055.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Lej vse se vrača vse se plača.

Plača se nič - delavci odpovedi, vrača se pa še manj....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Poglej še z druge strani - NKBM je za zastavljene blagovne znamke odobril 10 milijonov evrov posojila.

Ker prejemnik posojila ne odplačuje obresti, sedaj upajo, da bodo s prodajo uspeli rešiti svoje nepremišljene odločitve.

Podobnih zgodb je še veliko:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mogoče kdo ve ali bo problem s Radar-jem? Tudi to ime je namreč v lasti Dela.
Revijo Radar izdaja podjetje Aneks d.o.o., lastnik blagovne znamke pa so Delo Revije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Ksz
apollo;tudi to je res, potegni se analogijo na alter.
Tudi tule nekateri govorijo da lastnik lahko dela kar zeli s svojo firmo, pa kot kaze se znajo tudi sami znajti v taki firmi s takim lastnikom.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
moraš ločiti med lastniki, ki so svoja podjetja zgradili iz nič in jim danes lepo gre in za delavce lepo skrbijo in "lastniki", ki so do lastništva prišli na "nenavadne" načine, brez lastnega denarja in tveganja...

Ni lepo vse skupaj tlačiti v isti koš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
O locim jaz te lastnike. Povej mi koliko % podjetij je v zadnjem obdobju propadlo enih in drugih lastnikov. Pa pri prvih lastnikih odstej tista ki so propadla zaradiu neplacil drugih lastnikov.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
A tebi je pa zelo zabavno in v veselje brati, ko se zapirajo delavna mesta?
rolleyes-1.gif
Nikjer nisem napisal, da mi je karkoli zabavno... Ne me napadat. Ekonomija oz. biznis je pač kruta stvar...

Pač dejstvo je, da mi ni logično, da se izdaja neka revija, ki jo kupi npr. vsak 2000-i Slovenec. Ni ekonomske računice, pa če se na glavo postaviš. OK, neke strokovne in podobne revije, ne pa rumeni cajteng na 100 in 1 način (Lady, Obrazi, Eva ipd.).

Od vseh teh revij sem jaz občasno kupil edino KIH.

Zdaj pa zaradi nekaj mamik umetno vzdrževat izdajo revij, ki prinašajo bolj ali manj izgubo... Kaj je bilo v ozadju, ne vem in me ne zanima. Kolika je pa vrednost teh blag. znamk, se pa bo videlo takoj, ko se bo začela dražba. Me prav zanima, koliko bo interesa...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
A tebi je pa zelo zabavno in v veselje brati, ko se zapirajo delavna mesta?
rolleyes-1.gif
Nikjer nisem napisal, da mi je karkoli zabavno... Ne me napadat. Ekonomija oz. biznis je pač kruta stvar...

Pač dejstvo je, da mi ni logično, da se izdaja neka revija, ki jo kupi npr. vsak 2000-i Slovenec. Ni ekonomske računice, pa če se na glavo postaviš. OK, neke strokovne in podobne revije, ne pa rumeni cajteng na 100 in 1 način (Lady, Obrazi, Eva ipd.).

Od vseh teh revij sem jaz občasno kupil edino KIH.

Zdaj pa zaradi nekaj mamik umetno vzdrževat izdajo revij, ki prinašajo bolj ali manj izgubo... Kaj je bilo v ozadju, ne vem in me ne zanima. Kolika je pa vrednost teh blag. znamk, se pa bo videlo takoj, ko se bo začela dražba. Me prav zanima, koliko bo interesa...

Iz katere luknje si pa ti prilezel. Propad Dela Revij s core biznisom (pri njih je to kot že ime pove prodaja revij) nima popolnoma nobene veze. In če bi Raščan delal v neki drugi branži, kjer so dobički 10x tolikšni bi bila zgodba popolnoma enaka. Dejavnost, ki bi nosila toliko zlatih jajc kot so jih oni hoteli pokrasti in na tak način kot so hoteli to narest oziroma so naredili pa zaenkrat še ne obstaja.

Jaz tudi osebno ne poznam nobenega, ki bi kupoval slovenske novice, pa to še ne pomeni da jim gre slabo (najbrž so po nakladi še vedno prvi v slo), oziroma če smo že pri politiki (kar zgodba o delu revijah nedvomno je), ne poznam nobenega ki bi volil SDS pa sem vseeno 100% da bodo drugo leto zmagali na volitvah.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
moraš ločiti med lastniki, ki so svoja podjetja zgradili iz nič in jim danes lepo gre in za delavce lepo skrbijo in "lastniki", ki so do lastništva prišli na "nenavadne" načine, brez lastnega denarja in tveganja...

Ni lepo vse skupaj tlačiti v isti koš.

stoj in ne seri. lastnik je lastnik. ne glede na to kako je prisel do lastnistva. problem je drugje

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mogoče kdo ve ali bo problem s Radar-jem? Tudi to ime je namreč v lasti Dela.
Revijo Radar izdaja podjetje Aneks d.o.o., lastnik blagovne znamke pa so Delo Revije.

Saj to vem, ampak če imajo zdaj probleme pri Avto Magazinu, ki ga prav tako izdaja drugo podjetje, potem pomeni, da tudi Radarja ne bo dokler ne bo novega lastnika? Ali lahko v tem primeru podjetje izda revijo pod drugim imenom (recimo ''Detektor'' in ''Avtomobilski Magazin'')?