Še sem poglejte, pa na "twilight" še en uč vržite. Pa ne pozabite, da so prikazani časi že DST in je za primer, da ostanemo na "zimskem" času, treba za čas konec marec - začetek ooktober, odšteti po eno uro, da se dobi čas prikazan na "uri".
Pa to ja, samo Zgaga ne razume. Kaj bom imel od tega če bo poleti ob 4 zjutraj svetlo ko še spim. Ob 6 zjutraj ko vstanem bosta dve uri svetlega dneva že mimo.Saj jaz to vem, delovni čas je enak, ne glede na to, ali gre za poletni ali zimski čas.
Point je pa drugje, in sicer v dolžini preostanka sončnega dneva po šihtu...
Meni je butasto, da bi poleti v primeru zimskega časa sonce vzšlo že ob 4.00 zjutraj ..
Vstani ob 5 pa boPa to ja, samo Zgaga ne razume. Kaj bom imel od tega če bo poleti ob 4 zjutraj svetlo ko še spim. Ob 6 zjutraj ko vstanem bosta dve uri svetlega dneva že mimo.
Pa veš da bi, samo na šiht pa vseeno grem ob 7.00. Kaj naj delam do takrat? Kosit trave ne morem, bi me čudno gledali, verjetno prijavili, pa še rosa je pa ni fajn za kosilnico....Vstani ob 5 pa bo
Če je že ne moreš kositi, pa jo lahko vsaj opazuješ kako raste.Pa veš da bi, samo na šiht pa vseeno grem ob 7.00. Kaj naj delam do takrat? Kosit trave ne morem, bi me čudno gledali, verjetno prijavili, pa še rosa je pa ni fajn za kosilnico....
V 2 urcah naredis en fajn kardio trening, kakih 20 min meditacije, tuš pa gasa.Pa veš da bi, samo na šiht pa vseeno grem ob 7.00. Kaj naj delam do takrat? Kosit trave ne morem, bi me čudno gledali, verjetno prijavili, pa še rosa je pa ni fajn za kosilnico....
Nič, grem jaz vrt štihat zdaj. Dobre 2 ure bo še svetloV 2 urcah naredis en fajn kardio trening, kakih 20 min meditacije, tuš pa gasa.
Najdeš si službo, da ob 9ih začenjas. Imas problem rešen.Hudiča, če je tako fajn, da je noč ko si v službi, zakaj potem ne premaknejo tako, da bi delali ponoči, frej pa bili podnevi - spi pa kakor kdo po želji ?????
Omislite si štalo in krave noter, pa ne bo nobenih težav s premikanjem ure več. Kravo boli kjuratz za cagre na uri, začela bo mukat točno dve uri pred svitanjem . Torej vstat in kravo molzt.
Za vse ostale tegobe se pa šefom zahvalite - oni naredijo da imate svoje sanjske službe od devetih naprej. Mi ki živimo še napol v gnilem socializmu, pa vseeno začnemo s šihtom ob 5h ali 6h zjutraj, stvar rešena. Samo uro naj pustijo pri miru, pankrti pokvarjeni! Dvakrat na leto me vržejo iz ritma, preklemanski tolovaji zarukani ! Pa jim že 40 let dopovedujemo, da je to samo zezanje navadnih ljudi in čisto nič drugega.
Zakaj misliš, da bodo vsi začeli spreminjati obratovalne čase? Precej najbrž že, vsi (morda večina) pa sigurno ne.In kako drugače bo, če boš poleti začel s šihtom ob 5h, pozimi pa ob 6h? To je povsem isto kot premikanje ure, ampak nekateri tega ne razumete.
Bluzis. Urniki se prilagajajo potrebam, vedno so se in se bodo. Neumna resitev za danasnji cas (premik ure).In ravno to, da eni bodo, drugi ne in da javna prevozna sredstva skoraj ne bodo spreminjala voznih redov, niti bodo trgovine in druge storitvene dejavnosti "raztegnile" delovni čas, da omogočijo vsem "običajno dostopnost", je "težava", ki se jo reši s premikom ure.
Zato, ker ima vse svoje meje?Kaj pa če bi šli kar na UTC+6? Ko bi ob 17h zapustili šiht, bi bilo sonce v zenitu in garantirano pol svetlega dela dneva na računu delavca?
Demz pravi, da se krave molze poleti prej kot pozimi.Zakaj misliš, da bodo vsi začeli spreminjati obratovalne čase? Precej najbrž že, vsi (morda večina) pa sigurno ne.