A za prestavljanje ure pa ni bil noben?
Tretje možnosti ti pa ne dajo zato, da potem lahko pravijo da je zmagala ena od njihovih dveh favoriziranih možnosti.Če imaš na izbiro dve možnosti dolj težko izbereš tretjo.
Čas za malco.Kaj pa Levica pravi kateri je pravi čas?
A se še kdo spomni, iz 80-tih let, ko so na komando v podjetjih premaknili delovni čas iz 6. na 7. uro, LPP in drugi so takrat lepo spremenili vozni red. Sledila je gneča na avtobusih, splošno nezadovoljstvo, pa je takrat ta projekt vlade propadel. In ko ni šlo naenkrat, so pa potem po malo in po malo počasi premaknili delovne čase na kasneje.Bemti brezjajčno “skupno” EU.
Ok - ukinemo premikanje - ampak potem mora nekdo vsekati po mizi in preprečiti, da bomo imeli 27 “razlicnih” časov ... - ozr. da mora biti jasna meja kje je je “poletni” in kje “zimski” čas, da ne bi na vsakih 300 km morali “ure prestavljati”.
Sicer pa bomo itak ćez 5 let ugotovili, da bo za ljudi čez poletje bolje, da bi za kako uro prej začeli z delom. Jebeš to, da LPP pa ne bo hotel ustrezno spreminjati voznih redov.
Pa kje so to izvohali, da si Slovenija želi zimski čas
klik
A premikanja ure si pa ne želi noben?
Ne seri. Tisti ki so odvisni od dnevne svetlobe bodo pozimi imeli mrak do 9 ure. To vam pa ne kapne? Poleti pa delate do 10 zvečer? Aha, ja ...Tisti ki kaj naredijo v svojem.zivljenju, pa da so odvisni od dnevne svetlobe, jim zagotovo ustrezala sedanji sistem. Za svaljkanje po kaficih, med malico pa v pisarni pa verjamem da je vseeno kako kaže ura.
Pa kje so to izvohali, da si Slovenija želi zimski čas
klik
Se strinjam. Če se bo uveljavil poletni čas, se bo pač življenje počasi privadilo. Za enoizmensko delo bodo delodajalci postopoma uveljavili delovni čas od 8.00 ali 9.00, šole in vrtci se bodo prav tako odpirali med 8.00 in 9.00, svetlega dela dneva za lastne potrebe ne bo po nekaj letih "prilagoditev" nihče imel več.Ne seri. Tisti ki so odvisni od dnevne svetlobe bodo pozimi imeli mrak do 9 ure. To vam pa ne kapne? Poleti pa delate do 10 zvečer? Aha, ja ...
Kako zanimivo je gledat par posebnežev, ki si želijo zmedo s prestavljanjem, ker njih to pač ne moti. Zanimivo, dokler to ne vpliva na postavljanje politike! Večino (vključno z menoj) definitivno to moti. Ne govoirm o "večini" ki je glasovala na Eu anketi. Tisto je smeh. Leta prinesejo svoje .....
Jaz sem za "zimski" čas (otroci ne očitno poznate drugega izraza za to, zato ga uporabljam. ne, ne grem se "znanstvenih" razparav o zenitu, pa minutaj ko je sonce najvišje... ta peskovnik je vaš). Definitivno pa mora biti čas usklajen s sosedami oz. z večino DČ. Meni je načeloma vseeno, samo da se ta mora s prestavljanjem konča!
Disklejmer: oglasil sem se samo zato, da ne bo izgledalo, da smo "vsi" za to da se prestavljanje ure nadaljuje!