Jaz nisem imel nobenih težav, samo moj pes ni mogel razumeti, zakaj ga zbujam uro prej. Ko je spal dodatno uro, pa ni imel nič proti.Problem je premik ritma. Precej ljudi ima s tem težave. Zdaj ko sem starejši sem med njimi. Kar se mene tiče, je premikanje ure nepotrebno sranje od njenega začetka. Prav tako so sranje trditve, da ne moremo kar naenkrat ukinit premikanje. Kaj zdaj rabimo deset let prehodnega časa da se bomo navadili na dejstvo, da nam ne bo treba brez razloga spreminjat ritma?
Ja saj sem napisal, ko bo čas za to. Sedaj še ni. In ko bo čas za to, bodo računalniki tudi to vse znali sami preračunat avtomatsko..... No do tedaj sem pa zagovornik da se ura prestavlja tako kot se še danes, torej na letni in zimski čas.Ta je pa sploh brihtna ideja...
V tem primeru bi bilo potrebno uvesti absolutni in relativni čas, oz. absolutno in relativno sekundo, minuto, uro...ker sekunda v tvojem principu premikanja ure ni vedno enako dolga...obstaja pa na tisoče procesov in postopkov, dnevno v uporabi, ki morajo biti "na sekundo" natančni... torej dodatne komplikacije brez potrebe...npr. mašina laufa 1 uro po programu in 59:58 po realnem času...v sekvenci dolgi par dni, boš že konkretno računal ob kateri uri bo faza na mašini zaključena...
Vsaka najmanjša škatla ti zna "preračunat". Problem je, da ima merjenje časa fizikalno podlago, ki je (skoraj absolutno) točna in fiksna.In ko bo čas za to, bodo računalniki tudi to vse znali sami preračunat avtomatsko.....
Jaz sem pa takoj za spremenljivo uro. Od 7.00 do 15.00 naj teče čim hitreje, od 15.00 do 07.00 pa čim počasneje. Meni bi bilo idealno, najebali ježa pa vsi s popoldanskimi in nočnimi šihti.Sej, kot pravim, bi nastal kaos, če bi imeli spremenjljivo uro skozi cel dan. To se ne bo zgodilo in brezveze debatiramo.
https://www.zurnal24.si/slovenija/z...a-bo-najverjetneje-ohranila-zimski-cas-325403
Dajmo vprašat državljane, potem pa naredimo čist kontra, kot vedno....
Razloži otroku zakaj mora poleti, ko je še sonce it spat, ker je ura že pol devet.
Tako ti ukradejo eno uro!
ko so retardi zapirali trgovine že ob 5ih popoldan po zimskem času in gostilne, ko je bilo še sonce gorPrvič smo ure premikali leta 1983, in to na poletni čas. Še zdaj se hahljam, ko se spomnim kako s(m)o bili zmedeni zaradi tega.
Torej je zimski čas tisti dejanski. Poleg tega bi bilo pa res nerodno, da bi Slovenija uporabljala drugačen čas kot njene sosede.
Sicer pa jaz osebno tudi komaj čakam naslednji vikend, ko bomo imeli kar naenkrat eno uro dneva več.
Kolikor vem, so premikanje ure uvedli zaradi varčevanja z energijo. Ne vem pa, če dandanes sploh še kakorkoli vpliva na to. IMHO je smiselno da se ga odpravi.
To je res. Niso pa 2 x letno premikali ur na zvonikih in ura je bila vedno ob isti uri.Kolikor vem so "premikanje ure" uvedli že naši predniki. Le da oni niso gledali cagra, pač pa poslušali peteline na gnoju in živino v štali in tako so poleti prej vstajali kot pozimi.
Prvič smo ure premikali leta 1983, in to na poletni čas. Še zdaj se hahljam, ko se spomnim kako s(m)o bili zmedeni zaradi tega.