Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Mene tudi zanima, ce je ze v veljavi ta ureditev, sem naletel ze na par posameznikov, ki veselo zavijajo desno v rdeco.
Zakaj pa rabiš za to dejanje neko ureditev, kako točno se ti bo potem povečala varnost?
Saj ne da to prakticiram vsak dan, pa itak imamo samo en semafor v mestu, ampak včasih se mi pa zdi res neumno čakat na semaforju, kjer itak ni nikol konc rdeče. Sicer če gledaš na uro traja 45s, ampak včasih ko čakaš, se ti pa zdi da traja 2min.
Zarad tega grem večkrat raje okoli semaforja, pa čeprav je cona 30 in vmes 3 ležeči policaji.
Pač meni je dovolj, če se sam prepričam da je frej, pa zaradi mene če gori vijolična. Saj za vikend tudi cel dan utripa rumena, pa se da brez problema zaviti tudi v levo. Gostota prometa je pa še večja kot med tednom ob 6-ih zjutraj. Začne pa med tednom delovati semafor ob 6-ih, sam grem pa ravno 6:05.
Sem pa sicer že kak mesec nazaj opazil, da pešci po novem ne upoštevajo rdeče, ampak dva sta me pa danes povsem presenetila, čeprav sem ju že prej videl in slišal. Ker pač če imaš zeleno, ne pričakuješ da ima tudi pešec prosto pot. Sicer sta šla proti mojem boku, ampak vseeno bo treba povečat pozornost.