kompresor

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Imam kompresor batni pa mi ne nafila več zraka.
nafila ga samo do tam nekje 1 bar pa lahko dela 15 minut pa nič od tega.

pozdrav.gif

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Super.

Moj kompresor stisne do 8 bar-ov.

LP
Torus

PS
Fajn je, če napišeš vprašanje. Malo bolj opišeš problem. Kak kompresor imaš?,....

Nazadnje urejeno:

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Ja, same trdilne povedi si imel, pa sem še jaz dodal eno...Vendar je še vedno pomanjkljiv opis napake
smile-1.gif

Sklepam....
Vklopiš kompresor ga polne in ga na polne do 1bar-a. Ko kompresor izklopiš ta bar potem tudi drži (več ur). V tem primeru je verjetno varnostni ventil zanič. Če pa se ti po nekaj urah tudi ta bar sprazni pa so verjetno ventili, ki vodijo iz batov v tank.

LP
Torus

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.157
6.968
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jurga pravi:

pozdrav.gif
Me pa zanima kakšno stikalo je to, da kljub 15 minutnemu delovanju ni nič natikali. Zanima me predvsem zaradi tega ker si napisal da nekaj izklopi. Kaj izklopi? Ugasne kompresor?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:

pozdrav.gif
Me pa zanima kakšno stikalo je to, da kljub 15 minutnemu delovanju ni nič natikali. Zanima me predvsem zaradi tega ker si napisal da nekaj izklopi. Kaj izklopi? Ugasne kompresor?

no prvic je kompresor brezoljni
sel pa je k vragu del ki je obenem varnostni ventil in je narejen tako da izklopi kompresor ko je poln kompresor je star cc. 15 let , sem gledal na internetu to firmo pa ne delajo vec takega sistema je pa firma ELBA.

pozdrav.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Sem ze nasel napako , je slo stikalo ,ki je priklopljeno na rezervar ki izklopi kompresor ko je poln

pozdrav.gif
sprasujem se.gif
Šlo je stikalo, ki izklopi kompresor, ko je poln?? Nekaj mi ne štima. Praviš, da ga napolni samo 1 bar. Zakaj je imel potem samo 1 bar. Potemtakem, bi moral biti poln do max. Pa še preko, če ga ne izklopi. ...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Morda se nisem prav izrazi ta del je narejen tako da je z cevko povezan na rezervar , in ko je kompresor poln porine eno iglo proti stikalu ki kompresor izklopi obenem pa je se varnostni ventil vsaj tako je narejen ta del, no tu je pihal ven zrak zato ga ni moglo nafilati

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
si malo sposojam tole temo...

imam težavo z motorjem (ampak motor je max moči, glede na štrom ki je navoljo). pojavlja se mi težava, ko je posoda delno polna, da motor ne obrne več (vrže ven varovalko). iščem ventil, ki bi omogočil, da kompresor zalafa "na prazno" potem pa šele začne polnit posodo.

mimgrede: katero olje priporočate za sedajle pozimi kompresor zelooo težko vžiga...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kako veš, da je posoda delno polna?? Manometer pokaže?? Mogoče manometer narobe kaže. Poskusi s pištolo pihat, pa boš videl če je dost pritiska.
Drugo je pa, da je podobno kot pri Jurgi. Kompresor poln, avtomatika pa ne da komande, da se motor normalno ustavi . (vrže varovalko)
Mislim, da ni sama napaka v motorju. On dela, ali pa ne dela

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
lanos nisi razumel

ker je posoda delno polna kompresor toliko težje zavrti motor "cukne" toliko več toka, posledično mi vrže vn varovalko. torej, ventil bi mi moral omogočati "prost" obrat kompresorja, potem ko se kompresor parkart "zavrti" pa naj ventil zrak preusmeri v posodo...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Pomeriš z multimetrom!
grims-1.gif

Zagonski kondenzator je najbolj poceni in najbolj očitna napaka velikih elektromotorjev, če to ne pomaga potem je verjetno motor zanič. Sicer pa odvisi kakšen elektromotor sploh je in kako je vezan na kompresor, lahko je vmes tudi "sklopka" ki pa ne deluje in tako med zagonom ne obrne dovolj motorja da pride "v fazo".

Recimo konkretna izkušnja z severjevim elektromotorjem na cirkularju, kondenzator je bil zanič s tem da je vedno zagnalo motor (pač neobremenjen) je pa metalo velikokrat varovalke ven. Menjava kondenzatorja je rešila problem pa tudi zagnal se je motor veliko lažje oz. je hitreje prišel v delovne obrate.