Hanzi, ni vse tako slabo. Dobi najprej napotnico za pregled, tam boš dobil prave nasvete, pravi zdravniki so v Lj. Na Zaloški blizu Pediatrične klinike. Če bo potreba dobiš jasno napotnico za kompresijske nogavice.
Važno je da tebe in tvojo partnerico ipd. naučijo pravilnega povijanja, kar je prvi pristop, potem pa še nogavice , predlagam Sigvaris Švicarske , ki jih delajo tudi točno po naročilu za stranko z tvojim imenom in priimkom na njih. Pri nas prodaja DiaFit, in se naroči pri ge. Kristini , starejša gospa v penzionu a dela meritve za njih in ve vse kako zmeriti, da bo prav. Upam, da še dela, sicer pa reci, da iščeš tako, ki je z znanjem na njenem nivoju.
Potem pa uporaba, vsi ti govorijo, da moraš to nositi SKOZ, kao preden vstaneš iz postelje gor in zvečer obratno .
Sam se tega nisem držal, prebral sem veliko neodvisnih študij o tem, svetoval bi ti, da obvezno jemlješ Detralex, lahko ga dobiš na recept ali samoplačniško, ene 2 tablete na dan, dela čudeže na daljši čas, je pa povsem naravna zadeva, sam sem neverjetna izboljšanja krčnih žil in delno otekanja nog opazil nekje po 6 mesecih.
Moja teorija glede nošenja kom. nogavic je taka, ja nosiš na začetku zelo veliko skoraj skoz nekaj mesecev, potem pa malo manj, oziroma, če opaziš, da se simptomi vrnejo, seveda več.
Sam jih že 5 let skoraj ne nosim, morda 30 dni na leto in mi noge ne otekajo, tudi krčne žile so se neverjetno popravile razen ene, ki jo bo treba kirurško odstraniti.
Upam, da sem kaj pomagal, pa okoli ne nošenja teh nogavic ne razlagaj zdravnikov, ker pri meni je zdravnica, kar ponorela na začetku, nekaj let nazaj, ko sem bil na kontrolnem in je slišala, da nogavic ne nosim več, pa ji to nikakor ni bilo po godu čeprav je rezultate videla, je pa komentirala, da če bi jih pa še nosil, bi imel pa sedaj baletne noge ...
.
Moja teorija je , da če res skozi nosiš, potem žilna stena več ne opravlja nobene funkcije in ščasoma si res obsojen do smrti..... zato malo ja, malo ne ............u bistvu pomagaš žilni steni, da se skrči, nato pa mora sama vsaj krajši čas držati skupaj in se ne razširiti in tako se utrjuje.