Kompaktni fotoaparat

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.285
-2.490
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
A to je resno vprasanje?
Zakaj bi bilo neresno?
Pač zanima me, če GPS lovi v zaprtih prostorih in če NE, kakšen potatek potem fotoaparat vtisne v sliko po tem, ko se za ugasnjenim prestaviš v nek drug zaprt prostor, prejšnji (napačen) ali pusti prazno?

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Vsa vprašanja so resna
smile-1.gif

Takole : SX280 (pa tedi nekateri drugi) ima tudi logger funkcijo. V intervalih beleži pozicijo (jasno da to tud žre štrom) in v primeru da ne zazna GPS signala - vklopljena pa je GPS funkcija + zahteva za vpis GPS podatkov- javi da ne more dobiti svežega podatka in ponudi opcijo vpisa zadnjega podatka iz logerja.

V praksi to seveda lahko pomeni marsikaj - slikaš v Hali Tivoli zacahna ti pa Brnik ..

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.919
7.185
113
Trenutno za fotografiranje uporabljam Canon SX130, pa slike niso ne vem kaj. Še posebej v zaprtih, temnejših prostorih je kar kriza. Na spletu sem bral njegove ocene in so precej visoke, recimo 8,7 itd... Aparat je služben, uporabljam pa ga seveda tudi privat. Ne bi rad nekaj kupil, potem bo pa tako kot z omenjenim aparatom. Ocene precej visoke, slike pa kakor kdaj.

http://www.expertreviews.co.uk/digital-cameras/1281577/canon-powershot-sx130-is

Ko uporabljam zoom je zelo hitro znak za tresljaje. Kaj govori v prid novejšim že omenjenim aparatom, recimo SX280? Se meni, kot fotografskemu papku, nakup novejšega aparata izplača, glede na to, kar trenutno uporabljam?

Lep dan še naprej

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
He. SX130 - to je bil moj "AA" digič dokler ga ni pokončalo neurje epskih dimenzij ..

Z njim sem posnel npr. tole : http://vimeo.com/20976108.

Tudi kvaliteta fotk je bila spodobna. Sedaj uporabljam za "AA situacije" SX150, ki SX130 ne seže do kolen ..sploh video je katastrofa.

Kolegi uporabljajo TZ10, SX200, SX240 .. stabilizacija je boljša, AF hitrejši, posnetki znotraj pa : poznati je potrebno omejitve fleša in objektiva, čudežev ne morejo delati. Tudi zajemanje (25 mm vs 28 mm) bo bolj opazno

Večjo razliko bi pazil če bi skočil na za eno številko večji senzor : Nikon Coolpix P330, P340, Canon S120 - če ne potrebuješ večjega zooma.

Če se vrnem na SX130 : za svoj denar je dober, mogoče bi bilo dobro obvladati snemanje v P načinu, izogibati se skrajnem zumiranju, v zaprtih pa upoštevati območje, ki ga pokriva fleš. Ni slab, če odmisliš počasnost in požrešnost.