Komercialni multipleks C

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Če se slučajno ne dogovorita glede prodaje, bi ti jaz predlagal Telefunken, ki je bil kar pogost ko se je šlo na DVB-T. Zelo popularen je bil Strong, ampak očitno samo zaradi njegove sposobnosti predvajanja MPEG filmov.
Telefunken pri starih starših na istem priključku lovi veliko bolje. To se vidi v tem, da slika bistveno manj kocka. Nasloh je bilo znano, da ima dober reciever in da je kljub slabšemu signalu še vedno sposoben normalno predvajat sliko.

LP

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Agencija obvešča javnost, da se spodaj navedenim ponudnikom podeli pravica razširjanja televizijskega programa v digitalni radiodifuzni tehniki na območju Republike Slovenije:
- TOP TV Media televizijska dejavnost, d.o.o., Tivolska cesta 50, 1000 Ljubljana, za televizijski program TOP TV,
- ČARLI televizijska dejavnost, d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, za televizijski program Čarli TV,
- PETELIN televizijska dejavnost, d.o.o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, za televizijski program TV Petelin,
- VA VIDEO AUDIO FILM, d.o.o., Polje 5, 5290 Šempeter pri Gorici, za televizijski program TV Primorka,
- ANTENNA TV SL, televizijska dejavnost, d.o.o., Stegne 19, 1000 Ljubljana, za televizijski program Prima TV in
- Zavod Mediatravel, turistična televizija Ljubljana, Tivolska cesta 50, 1000 Ljubljana, za televizijski program MT.TV.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa dobro no, kaj bomo na multipleksih res samo totalni šrot imeli? TOP TV, Prima TV, MT.TV...
bonk.gif

Program, ki ima spletno stran na google sites in design 15-letnika: https://sites.google.com/site/tvmtmedia/

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
To je bolj prefinjeni način onemogočanja konkurence in tujih investitorjev.
Daš koncesijo totalnim brezveznjakom in si pred Europo čist, Ko hoče zunanji investitor kupiti enega od brezveznjakov, se sklicuješ na nacionalni interes,

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Sem posodobil primerjavo:
http://www.svetidej.com/informacije/dvb-t/108-dvb-t-slovenija.html

Če ne bodo mogli plačati oddajanja (če ne bodo oddajali 3 mesece zapored - v začetku ali vmes) bodo izgubili DVB-T dovoljenje (bo APEK začel postopek za odvzem dovoljenja TV programu).

Za oddajanje pa bodo morali plačati med 10.000 € in 15.000 €/mesec.

V ponedeljek pa verjetno na Multpleks A prihaja SLO1 HD in SLO2 HD.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
neki sem zasledil, da se neki prestavljajo programi med temi multipleksi. Ka bom mogu zdej stari mami na dvb-tv škatli kej spreminjat al se bo samo, al vse ostane isto??

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Mislim da boš moral spreminjat. Sicer vsi govorijo, da daj na avtomatsko iskanje, ampak jaz bi dal vseeno ročno. Če si v področju centra države, nastavi kanal 32 in 38 za slo programe.

LP

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Kakšna pametna ideja zakaj mi multiplex A deluje odlično (32), multiplexa C (38) pa nikakor ne morem ujeti. Antena (samo ena) je obrnjena na Krvavec. Če bi bila kriva oprema verjetno niti A ne bi deloval, ali pač?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Lahko da imaš filter, ki ti zapre kanal 38. se pravi, z opremo ni deluje, ampak ni primerna. Rešitev je širokopasovni ojačevalnik ali pač brez njega.
Če pa ni ni taka situacija, je možno da je enostavno prešvoh signal, kar pa dvomim

Nazadnje urejeno:

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Lahko da imaš filter, ki ti zapre kanal 38. se pravi, z opremo ni deluje, ampak ni primerna. Rešitev je širokopasovni ojačevalnik ali pač brez njega.
Če pa ni ni taka situacija, je možno da je enostavno prešvoh signal, kar pa dvomim

Ne, ni nobenega filtra. Kabel gre iz antene direktno v TV. Res pa je da je antena na podstrešju in ne "zunej" (to je še edino, kar mi pade na pamet v tem trenutku da je v moji moči + mogoče še zamenjam anteno kar pa ne bi smel biti razlog). Kanal 32 ima kakovost in moč signala skoraj na 100% . Lokacija pod Krvavcem, tako da s prosim očesom vidim stolp.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Verjetno na kanalu 38 še ne oddajajo s polno močjo, ker je še faza preizkušanja. Ali pa oddajniške antene za ta kanal še niso pravilno usklajene in delajo črne lisa nepokrivanja.
Pa tudi vprašanje je kakšno anteno imaš ti pod streho. Ti potrebuješ dobro UHF anteno z dobitkom 14 - 16 dB in ne rabiš nobenega ojačevalca - seveda, če ne uporabljaš zelo dolgega koax-a.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Res je lahko antena uglašena na drugo področje. Zanimivo bi bilo slišat, kakšna je moč signala na kanalu 38. se je že dogajalo, da je moč bila, kakovost pa skoraj na 0.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Res je lahko antena uglašena na drugo področje. Zanimivo bi bilo slišat, kakšna je moč signala na kanalu 38. se je že dogajalo, da je moč bila, kakovost pa skoraj na 0.

Pošiljam točne podatke. Sedaj me pa zanimajo vaša mnenja:
1873739-002.jpg

Priponke

• 1873739-002.jpg
    1873739-002.jpg
    133,7 KB · Ogledi: 111
Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
hmmm, nenavadna situacija. Morda res s Krvavca še ni signal kot je treba. To boš enostavno izvedel, če vprašaš najbližjega soseda. Ampak ojačevalnika za začetek ne dajaj niti pod razno, če praviš, da je moč 100 % na kanalu 32. Ker Ojačevalec ti bo zmanjšal kakovost (razmerje signal/šum). Če je pri sosedih OK, potem enostavno na podstrešju malce obračaj anteno in če lahko, malce spreminjaj tudi višino. Ob tem naj nekdo spodaj na TV-ju gleda tole sliko in opazuje, če bo kaj izboljšanja in proba najti optimum.

Ne pozabi potem preveriti kanal 32.Ker je antena na podstrešju, se lahko dogaja marsikaj glede odbojev, ki so lahko zelo različni na različnih frekvencah.
Znaš morda točno povedati, katero anteno imaš?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Bo potrebno ugotoviti kakšno anteno imaš na podstrešju. Vedeti pa moraš, da podstreha ni dobra lokacija za sprejem.
V mojem prejšnem postu sem ti predlagal, kakšen dobitek naj bi imela dobra antena na UHF-u (kanalih 21 - 69). Logaritemske antene so primerne samo za zelo idealne lokacije.
Glede upliva odboja - pri digitalnem signalu ni takega kot pri analognem. Dobri odboji celo dvigujejo nivo signala in ga ne popačijo.
Je pa možnost, da pride do kockanja slike zaradi nihanja nivoja signala.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kaj storiti pa ce je moc signala,100% kakovost pa,slaba in ne najde nobenega programa?
Je pa to na s. Primoskem / trstelj

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Kaj storiti pa ce je moc signala,100% kakovost pa,slaba in ne najde nobenega programa?
Je pa to na s. Primoskem / trstelj

Mislim da boš malo moral obračat anteno ter še prej povedat, kakšen sistem imaš. Pa kolikor vem, so vsaj prejšnja leta makaronarji motili signal na istih frekvencah. Ti norci se ne držijo nobenih evropskih predpisov