Kombinacija AR 3.0 in CN 2010.30

Strudl

Zelenc'
20. dec 2009
13
0
1
Imam eno vprašanje, prebral sem veliko strani na forumu, mnenja pa so še vedno deljena...

Torej, iz CN z Mapsource odstranim področje bivše Jugoslavije in pošljem na napravo, kjer je že AR 3.0. Na napravi bi bile obe karti aktivni (obkljukani).

Bi v tem primeru lahko doma v LJ izbral končno točko, recimo Hamburg in bi me naprava vodila že od doma? Ali bi me lahko vodila šele od meje z Avstrijo naprej? Upam, da mi lahko kdo pove iz prve roke, ki je to že pozkusil...

Hvala, LP

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
Tudi če imaš 2 karti vklopljeni te vodi od doma oziroma od tam kjer je garmin pa do tiste točke ki jo daš za cilj!
Ne vem zakaj te nebi peljala..?

Strudl

Zelenc'
20. dec 2009
13
0
1
Hvala za odgovor!

Recimo, da nimam City navigatorja pač pa le Adria Route in Naviguide Hungary. Me bo peljalo iz LJ do Budimpešte od začetka do konca?

Ali bi moral najprej v AR nastaviti do mejnega prehoda in potem šele do končne točke v Budimpešti?

Pa brez zamere, če sprašujem neumnosti. Res ne vem teh stvari.

Hvala

Strudl

Zelenc'
20. dec 2009
13
0
1
No, to me je zanimalo! Lahko vprašam še za prejšnjo kombinacijo. Torej CN Europe, kjer odstranim bivšo Jugoslavijo. In če prav razumem, po SLO nastavim do meje. In šele po tem izberem Berlin...

Imam prav?

LP

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Ti vklopi obe karti in te bo peljalo do končnega cilja. Oziroma če imaš CN te bo peljalo tudi brez AR, saj tudi ta karta podpira Slovenijo, vsaj moja.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Recimo, da nimam City navigatorja pač pa le Adria Route in Naviguide Hungary. Me bo peljalo iz LJ do Budimpešte od začetka do konca?
Ali bi moral najprej v AR nastaviti do mejnega prehoda in potem šele do končne točke v Budimpešti?

Ce nimas City navigatorja, imas pa ostale dve karti in ce imas Nuvi 765 ni problema. Dela normalno, ne vem pa, kako je z drugimi Nuviji.
Frko je dejal tako sigurno, da ne. Ne vem, kateriga Nuvija ima in ce je v to sigurem, da ne gre.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Na n760 ne gre če imaš istočasno CN z yugo + AR zarad FWja....ker zmrzne ker se na določenem delu 2 karti prekrivata.

Dejansko kar Štrudla ( in mene) zanima je če so mejni prehodi vsi pošlihtani v primeru če iz CN-ja odstraniš Mađaroš in Yugo in ju nadomestiš z AR in NavHungary ( al karkol že je)......al so še kaki zamaknjeni mejni prehodi kot je bilo to še problem pri AR 2.0 in te je iz SLO v AUT peljalo čist nekje delč naokol ker se na gorenjskem mejna prehoda nista stikala

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Za kombinaciji kart Adria Route in Naviguide Hungary je vodenje samo do meje z Madžarsko - naprej pa ravna črta ne glede na znamko gpsa. O tem se lahko prepričaš tudi če v AR narediš to varianto.

LP

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Takšen način mešanja kart je zanesljiva pot do problemov (tudi iz lastnih izkušenj). Bolje je imeti cel CN in poleg še AR. Ko si v Slo lahko uporabljaš AR, kadar greš v tujino preklopiš na CN. Obe karti skupaj sta meni na Nuvi 760 in 765 zmrzovali. Pri CN brez Yuge+AR je dostikrat problem zamaknjenost kart na mejah med državami in posledično vodenje po precej daljši poti (beri okoli riti v žep)!

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Zanimivo zadevo smo imeli mi s službenim in vklopljeno samo AR. Pot na Kojsko v gor.Brdih nas je hotelo peljati v Deskle namesto direkt v Hum (pri Kojskem) ker bi presekali Italijansko mejo tam pa Adria ne pelje. Dobro da smo s tega konca države, če ne bi delali lahko ovinek. Nazaj grede smo iz "firbca" vklopili tudi CN in nas je normalno peljalo nazaj brez obvoza. Mi imamo nuvi 205 in tam delujeta obe karti brez problemov.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
CN 2010.30 v LJ. iz Tržaške to Tivolija me je hotela peljati po daljši poti po Slovenski cesti. Kot da Tivolske ne bi bilo.
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa kaj mu toliko govorite naj vklopi dve karti. Če imaš vklopljeni dve karti naprava zelo pogosto zmrzne. Beri navodila na garmin.si. Če se pelje v tujino je dovolj, da vklopi samo CNE. Če boš pri nalaganju izpustil bivšo yugo, prav tako ne bo delalo, ker ceste ponekod ne prekrivajo 100%.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Za kombinaciji kart Adria Route in Naviguide Hungary je vodenje samo do meje z Madžarsko - naprej pa ravna črta ne glede na znamko gpsa. O tem se lahko prepričaš tudi če v AR narediš to varianto.

LP

ne-ne-1.gif
ne na pamet - nüvi 765T s AR 2.30 + NaviGuide Hungary 5.3 lepo vodi iz SLO do Budimpešte - je pa res da na meji "zaštrika" ker karti na avtocesti nista spojeni
in ravno to je tisto kar največekrat dela te težave - napaka v karti ozr. nepovezana cesta (po mojih izkušnjah ravno pri NaviuGuide Hungary dostikart problem)

sicer pa - vsaka pot se doma splanira - potem pa navigacija ali od začetka do konca (če naprava in karte "prežvekajo") - drugače pa od meje do meje - navigacija je POMAGALO in ne čudo tehnike, ki bi samo vozilo do cilja, vmes pa še speklo kako pico ali burek (kar pač komu bolj sede)

2. okt 2007
3.803
2.283
113

Še je vedno problem, če imaš hkrati aktivne obe karti (CNEU in AR). Do sedaj sem delal tako, da sem v MapSource izključil območja, katera so pokrita za AR (SLO + bivša Juga).

Strudl

Zelenc'
20. dec 2009
13
0
1
Zakon, brez zamere, ne razumi tega kot provokacijo ampak kot resno vprašanje...

Namreč, zakaj so vse karte na napravi obkljukane, kadar jih na novo vnašaš? Glede na to, da naj to ne bi bilo dobro, bi lahko tudi za to poskrbeli. Navodil, kjer piše samo eno karto na enkrat, mi tudi še ni uspelo najti. Vendar pa iščem....
smile-1.gif

Hvala za odgovore...