Komarji,obadi in ostala golazen

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Ravno zaj se čoham tu v sobi po tacah....ker me vse srbi ko norega
crazy1.gif

Če toti komari so letos mogli bit neki v vietnami na osposabljanju......če grem na bicikl pa pridem tak gobav domu....kr soz dres te zahakla......al pa mam jaz samo tako reakcijo......cel sn flekast pa srbi ko svij....

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Reakcijo na pik skoraj popolnoma izniči vročina - sam čim hitreje po piku prakticiram čim bolj vročo vodo iz pipe na mesto pika, ali z vžigalnikom segret kos kovine (recimo odslužena žlica) na mesto pika, ...
Seveda je treba paziti, da se človek pri tem ne opeče.
Vročina preverjeno izniči učinek strupa komarjev, obadov in os - to sem preizkusil.

LP,

Milan

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
...ksz

Ravno zaj se čoham tu v sobi po tacah....ker me vse srbi ko norega
crazy1.gif

Če toti komari so letos mogli bit neki v vietnami na osposabljanju......če grem na bicikl pa pridem tak gobav domu....kr soz dres te zahakla......al pa mam jaz samo tako reakcijo......cel sn flekast pa srbi ko svij....

Res je nekako tako ja,kot da so se izurili
hysterical-1.gif

Jaz sam nikoli nisem imel toliko srečanj z njimi,kot ravno letos
ne-ne-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Reakcijo na pik skoraj popolnoma izniči vročina - sam čim hitreje po piku prakticiram čim bolj vročo vodo iz pipe na mesto pika, ali z vžigalnikom segret kos kovine (recimo odslužena žlica) na mesto pika, ...
Seveda je treba paziti, da se človek pri tem ne opeče.
Vročina preverjeno izniči učinek strupa komarjev, obadov in os - to sem preizkusil.
To metodo odsvetujem za pik sršena. Sem včeraj zjutraj enega pohodil oz me je pičil v podplat predno sem stopil nanj. In pravi kolega nogo v vročo vodo, ker strup uniči. Efekt vroče vode je bil, da se je strup hitreje razširil po telesu. Kmalu sem bil omotičen, rdeč, začel zatekat v obraz, pike kot po koprivah po vsem telesu, slabost, kmalu je sledilo bruhanje, krajša nezavest, ... Alergijska reakcija, skratka nič kaj prijetno. Danes sem ok, samo še noga je malo otekla.

Pred 2 leti me je pičil v roko, pa ni bilo nič posebnega, kot pik ose ali čebele. Tokrat je telo zgleda prepoznalo strup in se je začela reakcija. Upam, da sem od zdaj naprej varen
grin1.gif

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Mam sam alergijo na pike vse te golazni, v zadnjem času so najhujše reakcije na pike komarjev in z vsakim se še poslabša

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Res? Maš podobno izkušnjo?
Žal.
Sem pomotoma stopil na gnezdo od rosic (tardečih mravelj) in sta me ene dve pičile, sem bil tak, kot si ti opisal, pa vsaka kocina posebej me je srbela, občutek napetosti, oteženo dihanje... skratka, mislil sem, da sem podelal v cvetu mladosti. Me je v otroštvu pičilo okoli sedem čebel (toliko crknjenih so našli za majico), parkrat osa in vsakič je bilo slabše.. Te mravlje so bile pika na i. Kasneje me je v komolec še pičila čebela, je bil kot koleno, roka pa kot stegno. Od takrat naprej se ogibam insektov kot
evil.gif
križa - lahko je še bolj hiper ultra iber piknik, ko se prikaže prva osa, me ni več.
Edit: pri blaženju alergijskih simptomov pomagajo kalcijeve šumeče tablete.

Nazadnje urejeno:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ampak mene dnevno komarji pikajo, ker smo pač v naravi in nimam nobene reakcije. Pa kake bolhe, klopi, ... Samo tale sršen me je zjebal.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ja nimaš mačke, ki bi ti bolhe v postlo prinesla
grin1.gif

Sam tale sršen je bla prva taka reakcija, pa so me že čebele in ose pičile, pa sršen tudi že. Mogoče bi znal Jernej mal bolj razložit, zakaj in kdaj do takih reakcij pride.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Upam, da ti tega odgovora ne bom mogel podati
grin1.gif
. Si ne želim še enega pika sršena.