Komarji,obadi in ostala golazen

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Mene komarji sicer ne motijo ker nimam neke reakcije na pike, mi grejo pa hudo na živce sršeni
stupid-1.gif

V ljubljani na balkonu, sedimo pri luči in kartamo, uleti en komad in se drka ob luč... no, po daljši akciji ga s kolegom pokončava, ni blo 5 minut, je pršel še en. Si mislim, ok, lublana je bulana... pridem domov (gorenjska) gledam TV pri luči, pride en notri nevem, skozi kipnjeno okno al kje in spet, začne frčati po luči. No, ko je dodobra očistil prah, je tudi ta odšel v večna lovišča
evil.gif

Lp

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Dober si če nimaš reakcije. Dobro saj mene tud ni pol manj po piku,ampak tiste bule ki jih imaš po piku,pa hudičevo srbijo,pol pa če je še veliko tega zgledaš kot kak gobavec.
Seršenov in podobnih se res mi bolj ustrašimo,ampak ta ne pikne kar tako za brezveze. Ti komarji in obadi so pa zdaj kar v roju in zgleda tako kot da imajo "organiziran napad" in nimaš kaj naredit,hočeš ali nočeš te požrejo!
uf-1.gif

Če pa še pomislim na to kolikim ljudem je pil kri preden je namočil gofljo še v mene mi je lahko samo slabo
stupid-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No... meni rata samo tak mini rdeč flekec, nič drugega, nč bule, nč ne srbi. K sreči
grin1.gif

Sršenov pa ne morem vidit. No, živih. Mrtve veliko raje. Pa še nekaj sem se naučil to poletje: vedno ga obglavi. Ker, sem ga "samo" nabil s copato čez celo sobo v ploščice v kuhinji, je padel ko pokošen, ni se premikal, ok, ga dam v smeti, zjutraj vstanem in slišim kak poskuša letet v smetnjaku
stupid-1.gif

Obadi so spet druga zgodba, vsekajo ko pri norcih, samo jih pa že nekaj časa nisem srečal.

p.s.: menda te komar ne more okužit kar tako. Baje tudi hiv prebavi, tak da vsaj kar se tega tiče, ni bojazni...

Lp

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
HIV-a komar ne prebavi.
grin1.gif
HIV virus samo ne preživi v telesu komarja.

Preživijo pa mnogi drugi virusi s katerimi te lahko komar komot okuži. Npr. malarija. Še bolj gostoljubni prenašalci za viruse od naših, pa so tigrasti komarji.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
No ja na to niti ne upam pomislit,da še kaj stakneš kakšnega od virusov!
grims-1.gif

So pa sami piki sila neprijetni. Najbolj pa me je presenetil "napad" madona to so bile kot hijene,nikakor se jih ne moreš otrest.
shocked-1.gif

Včeraj sem se malo peljal spet,pa sem se nasprejal z off-om,tako da sem bil cel beli
cool-1.gif

Pikov je bilo seveda manj ampak sem misli da te zadeve malo bolj delujejo,ker ta golazen vseeno pride in te useka,pač čez majico ali hlače.kjer pač nisi nasprejan
stupid-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Večkrat sem slišal, da pikajo samo samice.

Zdaj pa vidim, da temu menda ni tako (Wiki):

Citat:
Splošno znano je, da komarji za preživetje ne potrebujejo nujno krvi. Samci tako sesajo samo rastlinske sokove, samice pa potrebujejo obrok krvi le za razvoj potomstva.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Večkrat sem slišal, da pikajo samo samice.

Zdaj pa vidim, da temu menda ni tako (Wiki):

Citat:
Splošno znano je, da komarji za preživetje ne potrebujejo nujno krvi. Samci tako sesajo samo rastlinske sokove, samice pa potrebujejo obrok krvi le za razvoj potomstva.

sprasujem se.gif

A si skopiral napačen odstavek, ali en od naju malo narobe razume tole razlago.
17758-icon_confused.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
NE!

Citat:
Odrasle živali se prehranjujejo večinoma z rastlinskim sokom in nektarjem, vendar pa hranljive snovi v njem ne zadostujejo samicam med razvojem jajčec. Zadostno količino energije v tem obdobju zagotovijo tako, da sesajo kri vretenčarjev, predvsem sesalcev, pa tudi ptic in plazilcev.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
no, tudi tigrasti so že naši..na primorskem se jih ne manjka..in ker bodo kmalu tudi pri vas: probajte odlivat stoječo vodo ali pa jo poškropite z biokilom (npr. podstavki za rože ipd.) za zaščitit telo pa zaenkrat še pomaga (ampak vedno manj se mi zdi) autan PLUS..tale plus more pisat gor ker navaden autan, off in podobno jih ne moti..so pa najbolj sitni čez dan..

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Sršeni sploh niso napadalni. Zoprni so, ker so veliki in glasni, zvečer pa letijo na luč. Jest sem jih velik živih iz hiše spravil, ker mi jih je brezveze pobijat, pa še koristni so, ker lovijo drug merčes. Samo enkrat me je en pičil, ker sem mi je zapletel v roko, ko sem ga spustil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Eni ste pa tudi smešni, kaj pa pričakujete pri odprtem oknu/vratih in prižgani luči/tv/viru svetlobe znotraj ponoči?

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Midva s partnerjem sva namontirala na okna mreže proti komarjem in ostali leteči golazni, kupovala sva jih na različnih mestih, nekaj v Hoferju, nekaj v Merkurju, ampak ta trak sploh ne drži, zelo je slabe kvalitete, ko odpreš okno se odlepi in vsako jutro in večer ga moram popravljati, ker se odlepi.
Kakih risalnih žebljičkov pa ne bi rada vtikala v nova plastična okna.
Katere znamke in kje nabaviti kakovosten trak z ježki, da zdrži kaj več ko kak dan ne da se odlepi?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Midva s partnerjem sva namontirala na okna mreže proti komarjem in ostali leteči golazni, kupovala sva jih na različnih mestih, nekaj v Hoferju, nekaj v Merkurju, ampak ta trak sploh ne drži, zelo je slabe kvalitete, ko odpreš okno se odlepi in vsako jutro in večer ga moram popravljati, ker se odlepi.
Kakih risalnih žebljičkov pa ne bi rada vtikala v nova plastična okna.
Katere znamke in kje nabaviti kakovosten trak z ježki, da zdrži kaj več ko kak dan ne da se odlepi?
Trak - ježka na okna nalepi s sekundarjem.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
se mi zdi da sem s Tesa mrežo dobil tudi samolpilni ježek, na katerega se potem mreža prime... in tistega ježka ni odstranila nobbena zadeva, je zelo dobro držal. mreža tudi, kot sem pa že zgoraj napisal pa mačke le ni zdržala...