Komarji,obadi in ostala golazen

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Pa kaj je letos s tem sranjem? Zdaj nevem ali imam samo jaz takšno smolo ali je letos res nenormalno tega!
stupid-1.gif

Naj povem da se je zgodilo par tednov nazaj ko sem se zbudil na sredi noči cel popikan in vse me je srbelo,bil sem kot gobavec
grims-1.gif

Včeraj sma s prijatlco šla malo na kolo popoldan in sva se peljala čez nek gozdiček in tu pa tam je res kakšen letal okrog naju in tud "vsekal" POL PA..............kot da sva naletela na roj teh zajebhanih komarjev,in obadov in kaj vem kakšnih še golazni in je bilo naenkrat črno okrog naju!! Otepala sva se kar v eno in nič ni pomagalo,to sem mislil da naju požrejo
sprasujem se.gif

To je trajalo dokler nisva prišla ven na prosto v mesto
Morem rečt da tega v življenju še nisem doživel in vse skupaj nisem imel toliko slabih izkušenj s tem,kot samo letos!!
jezen.gif

Pa vi??

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
nič novega. zem že bežal iz gozda zaradi teh živalic
od takrat imam vedno vsaj en spraj in eno kremo proti krvosesom sabo + tega se obvezno nasprejam preden grem ven
se pa mi zdi , da je njihovo število odvisno od dneva oz vlažnosti ozračja . bolj suho in vroče je manj jih je ( no pa če dežije jih bolj poredko srečaš )

B81

22. jul 2007
37.714
10.979
113
Z osami je sr.... ja.

Zvečer naredim klimo in če je v sobi hladneje, ni teh baucev, pa v kakem prostoru prižgem luč, v moji sobi pa temo in tile neumneži letijo na svetlobo, pol pa nimajo koga pikat
grin1.gif

Me je pa neko noč nekaj ugriznilo, sumim kako tarantelo ali strigo, ker sem mel 3 cm veliko zadevo na nogi drugi dan. No po enem tednu se je pozdravilo....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
haha...

mi se tud sprašujemo ob vsakem dogajanju zunaj, kaj je to letos... komarjev ko dreka!!! da o osah ne govorim... Sediš na plaži nikjer nič, odpreš pivo, je v 2 minutah že nekje okoli... Hodiš v gozdu, se ustaviš za minuto, pa je prec 10 komarjev okol. od česa zivijo??? sej v gozdu ni tok prometa...

Vidite, to so pa podnebne spremembe (švoh zima - pol te golazni bi mogl pomrznit čez zimo, pa niso), pa vaše zračne, k ptiče streljate, in zdej so vse muhe bl frej...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jebiga, zelo ugodna klima za razmnoževanje golazni je bila to pomlad in tudi čez poletje. Ravno prav toplo (torej nobenih večjih temperaturnih skokov), ravno prav namočeno (suše ni, moče pa tudi ne), tudi sonca je veliko. Tako so se vsi gonili ko zajci (celo še huje) in letos jih je pač veliko.

Zima je bila kar dosti mrzla, samo zime nimajo kaj dosti vpliva na komarje in ostalo golazen. Če bi imele, potem ne bi imel največ komarjev ravno v sibirskih tajgah.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Hja jaz lavfam po barju pa pridem vsakič nazaj z litrom manj krvi, ker je čist črno obadov na men.
grin1.gif

Pa mene je tudi zanč ena čudna žvat pičla na nogo, da sem dobil male krvave mehurje okoli pika, po 14 dneh je oteklina in rečica izginila, srbi pa me še vedno k pras...
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ehh, treba je nabavit nekaj pločevink XXL sized Pipsa in jih imeti povsod pri roki. Ravno sinoči sem zaplinil sršena, ki si je drznil zvečer prileteti v hodnik. Že mala porcija zaleže, da se dotična žival kakšnih 15 minut zvija po tleh in se nato odloči, da gre raje v onostranstvo.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Red je letos jih je nenormalno. A kdo ve kako tole mrežico namontirat na plastično okno BREZ da bi vrtal? Sicer obstaja dvostransko lepilo, samo potem ni ravno on/off po potrebi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Z risalnimi žebljički, pa jih zatakneš v mini reže. Ne rabiš kaj dosti pritiskat, PGC deluje.
evil.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ježek varianta. Centimeterski trakec je in na eni strani je lepilo in to stran nalepiš na okvir okna, na drugi strani pa ježek in potem samo napneš mrežico in stisneš na ježeka.

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
KSZ
Pa neke fhaking mini mušice letajo okoli, tečne ko praseeca
jezen.gif

Zadnjič sem pustil v spalnici prižgano luč za pol ure....cel strop nad lučjo sem mel črn od teh mušic.....

Aja, pa vešče so tudi malo mutantske
crazy1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Tudi midva z drago sva neprestano popikana in to ne glede na to, kje sva. Ali v Fužinama, Dragomerju, morju ali Trenti, povsod je dosti te zalege. V Trenti smo v enem vikendu uničili 7 osjih gnezd, vse v hiši ali v radiju nekaj 10 metrov od hiše. Ponoči imava vključene zadeve proti komarjem in delno pomaga, vseeno pa se ponavadi še tedne praskava in sprašujeva, kaj neki naju je sedaj pičilo. Imava pa neko stvar, s katero se namažeš po piku in malo ublaži srbenje.