Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Na podlagi tega kar v racunalniku pise se lahko odloci da ti bo cel avto razstavil.
In potem, če ne najde nič, mora sestaviti avto nazaj v nulo.
In potem (bi bilo zelo prav!) se mora globoko opravičiti državljanu za "motnjo", oziroma za ukraden čas.
In potem lahko državljan globoko vzihne, pogleda v nebo in reče policistom: Puši mi kuratz!
In potem ga lahko policist vpraša: Ste to rekli meni?
In potem lahko državljan odgovori policistu: Ne, to sem rekel svojemu angelu na nebu, ker me je tako grdo zahebal in mi požrl tri ure časa...
In potem lahko vsi skupaj porabijo še eno uro (dajmo se hebat...), da napišejo zapisnik o tem, kaj je kdo rekel. Verjetno se postopek tonsko ne snema, pa tudi dejansko se pri sodniku za prekrške NE DA dokazat, da državljan ni žalil svojega angela, ampak policista.
Kajti dokazati, kaj je kdo izrekel je dosti lažje (priče), kot dokazati, kaj je kdo mislil...
In čisto nakoncu se verjetno lahko državljan pritoži nad trajanjem postopka, oziroma toži policijo, mogoče tudi državo zaradi neutemljenega zadrževanja.
Zaenkrat sodišče še vedno praviloma verjame instuituciji, ni pa rečeno, da bo vedno tako...
...ker se bodo ljudje, ki vsaj malo poznajo postopke in svoje možnosti v postopku, ČEDALJE MANJ pustili hebati v glavo. Amen!