Kolk je mela porabo renault 4 katrca?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vartburg in ne Vardburg
Imel sosed v mojih otroskih letih jih kar nekaj. Okoli hise starsev se danes najbrz ležijo njihove feltne.
Sicer pa sem jaz imel kot mulo tole za po hosti in travnikih.... Dokler nisem pri"driftanju" skocil s ceste na travnik se je sesedla masina in ker je bil kiler prisravfan na karoserijo je potrgalo lopatice na vetrnici kilerja. Potem so bile samo se nekaj minutne vožnje dokler ni zakuhala.
Sta se pa starsa krizala ko sem jo preganjal. Bila je namreč njun poročni avto.

Tole mi zgleda bolj kot Škoda 110

Tisto zgoraj pa je Wartburg. Model 353 pred "faceliftom". Podobnega je imel moj fotr. Letnik cca 1981... In ga je zgonil do konca...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.061
5.659
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vartburg in ne Vardburg
Imel sosed v mojih otroskih letih jih kar nekaj. Okoli hise starsev se danes najbrz ležijo njihove feltne.
Sicer pa sem jaz imel kot mulo tole za po hosti in travnikih.... Dokler nisem pri"driftanju" skocil s ceste na travnik se je sesedla masina in ker je bil kiler prisravfan na karoserijo je potrgalo lopatice na vetrnici kilerja. Potem so bile samo se nekaj minutne vožnje dokler ni zakuhala.
Sta se pa starsa krizala ko sem jo preganjal. Bila je namreč njun poročni avto.
i012398.jpg

Tole mislim da je pa kar Škoda...predhodnica une 120ke al ka je že bla

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
O ti mater, saj zgoraj sem v prvo prav napisal
wink-1.gif

Moja slika je Škoda.
Wartburg je bil tudi karavan. Na Viru so za pusta dva sesvasali skupaj(riti skupaj se mi zdi, zavijal tudi zadaj) . Se pravi dolzina kaksnih 8m.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ja, sem opazil.
Nekaj je bilo tudi karavanov.
Servis je bil pa pri Jutršku na Dobu. Se še spomnim, ko smo zjutraj tam čakali, v delavnici pa je imel slike Wartugov na blatnem reliju.
Bi bilo res za svojo temo odpret.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
v Žireh oz. okolica Gorenje vasi je model, ki obnavlja katrce, ima jih preko)

S sodelavcem sva bila pri enem...tam nekje nad Hotavljami...iskala za drugega sodelavca, ki je odhajal v penzion. V žepu 900 eur. Prideva tja (no...gor
evil.gif
.
Zanimiva štorija. Se še zdaj smejiva na to 8-ko.

(Smo mu na koncu modelček kupili...za 100 eur.)

LOL, kako pravijo bosanci, "ti bi =bo, a da ne uđe" :D

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Zdaj ste našteli že skoraj vse avtomobile, ki sem si jih lastil pred letom 90. Manjkajo še Mini Cooper, Fiat 850 sport coupe in Simca 1000. Fičota, stoenke in jugota pa ni bilo nikoli pri hiši.

Največja želja je bila Škoda 110 Rally

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Tudi sam razmišljam, da bi si za vikend vozilo nabavil en 100% mehanski avto brez:

ABS in servo ojačevalnika zavor
servo volana
električnega pomika česarkoli
dvomasnega vztrajnika
klime
zvočne izolacije
itd.

467716-post_slo.gif

Jaz razmišljam, da bi si takega omislil za vsak dan
grims-1.gif

Katra je bla pa itak zakon. Imel in ko sem bil pred kakim mesecem sopotnik v eni, se mi je kar milo storilo....
redface-1.gif

Jaz delam na tem da si enega Twingeca ubodem
wink-1.gif
. Oblika carska, velikost taman, pregleden, motorji neuničljivi. Sicer opreme bo kot pač bo, bistveno je, da bo čim bolj ohranjen...seveda gledam modele do 2005, kasneje mi je anemične oblike.
Da bo pr' hiši namest bicikla
grims-1.gif
.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Nima ravno veze s temo, ampak že nekaj dni vozim micko i-miev, tudi zelo simpatična igračka. Zasnova je stara vsaj 15 let in spada v kategorijo japonskih (super) mini avtov. S 3.4 m dolžine podoben twingu, vse je narejeno zelo enostavno (z izjemo elektro pogona). Super zabavno doživetje vožnje, ampak vseeno bi raje imel r4, r5, ipd. (stroškov nakupa zgoraj navedenega in r4 ne bi bilo ravno fer primerjati)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
A to maš na testu ali si ubodel?

Odpri svojo temo in malo pokomentiraj (s slikami vred). Če seveda nisi že
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Tudi sam razmišljam, da bi si za vikend vozilo nabavil en 100% mehanski avto brez:

ABS in servo ojačevalnika zavor
servo volana
električnega pomika česarkoli
dvomasnega vztrajnika
klime
zvočne izolacije
itd.

Če pomislim za nazaj, je bil občutek pri vožnji renault 4 (pogojno tudi r 5) 1A. Voznik, skupaj eno z avtom in cesto.

Današnji metroseksualni pripomočki in varnostno-asistenčni sistemi nas kakor je le mogoče oddaljujejo od prvinskih občutkov, ki jih nudijo motorna vozila, ki so bila v proizvodnji nekje do konca 80-ih.
lada samara 1.5 dvojni uplinjač.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Test, en teden ga bom imel. Ob koncu poročam, seveda v drugem podforumu.

Sicer imam možnost nakupa, cca. 11.000 eur, ampak je žal že iz garancije. Velik deal breaker, glede na to da nova baterija pride 9k eur.

Sedaj pa dovolj OT.
grin1.gif