Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Pa šaltal smo z ročajem od dežnika
Dejansko so tiste šaltheblne delali v tovarni dežnikov v Lendavi.
https://www.youtube.com/watch?v=E-XylS3c8bc
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
To je tista katrca, ki znotraj ni imela kljuke za odpiranje vrat. Samo odprtino v plehu v katereo si moral s strahom da ti jih kaj ne odreže, porinit prste in potegniti drog za odpiranje.
Kar se mene tiče, daleč najbolj ergonomski položaj šaltheblaCitat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Meni je to prestavljanje bilo res na roko. Prav fino je bilo poriniti štango tja proti motorju
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
a res?spet nekaj novega..drgač pa drvarnica od avta, preveč je žrla za svoje zmogljivosti.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zanimiv je tudi podatek da je bila medosna razdalja na levi strani drugacna kot na desni.
A mislis da te spet zajebavam?Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
a res?spet nekaj novega..drgač pa drvarnica od avta, preveč je žrla za svoje zmogljivosti.
Pobrano tule, kjer se najde thdi nekaj drugih podatkov izmerjenih v novejsem času.Citat:
Različni medosni razdalji
Katrca ima zaradi vpetja zadnje torzije zares različni medosni razdalji. Podobno rešitev so Francozi uporabili tudi pri modelu R16. Skoraj petcentimetrska razlika pa je zavedla tudi kakšnega kleparja, ki mu mere niso šle v račun in je zato na mizi raztegoval šasijo ...
Porabo so zmerili, tako kot jo lahko dokaj natančno tudi danes. Če folk navaja porabo po BC, potem rata jasno od kod danes take pravljične porabe. Če je zate končna brzina isto kot brzina po klancu navzdol, hmnja, prav a ne. Verjetno je "hitrost" 196km/h bila odčitana s števca kakopak, saj mercedes je pa ja točno kazalCitat:
Uporabnik koliko pravi:
A ta poraba je bila po BC? Končna pa po GPS-u. Prav neverjetno z 25 KW(34 KS) končna 196 km/h. Toliko ni niti prosti pad.
Se pravi: sedel si v yugotu, na lastne oči si pa videl števec v Vectri, ki je kazal 140km/h. Svaka čast.Citat:
Tudi sam sem bil sovoznik v jugotu 55, ki je s hitrostjo 120 km/h prehiteval Opel vectro, kateri je števec za hitrost kazal natančno 140 km/h(videl sem na lastne oči)