Kolk je letos že mrtvih...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
jep samomor tole.

zakaj so naši gasilci tam in kapsi?
confused-1.gif
Ker se je zgodilo v Sloveniji

Ni nujno obstaja tudi čezmejno sodelovanje. Večkrat avstrijci naše zaprosijo. Ponavadi ker imajo krajšo razdaljo do kraja ali kaj podobnega. Skratka reševanje ima prednost pred mejo

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
in ga sistem ni izločil iz prometa že včeraj? no se je pa danes sam, hvala bogu brez drugih nedolžnih.

pri nas imamo preslab sistem in nesposobno policijo, da take anomalije odstrani na silo iz prometa....en velik "če" kaj pa če bi se zaletel v nekoga drugega?
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Evo Shitznit@

Nova čredna nesreča ostarelih motoristov, divjakov
Ne moreš verjet, kolkokrat vidim objestnega divjaka, potem pa sname čelade in komaj stopi iz motorja, vse osivelo

http://www.slovenskenovice.si/...ica-29-pa-vanju

Citat:
BOVEC – Na Bovškem se je danes malo po poldnevu zgodila tragična prometna nesreča.

Na regionalni cesti med naseljem Trnovo ob Soči in Bovcem, blizu naselja Srpenica, so bili v trčenju udeleženi dva tuja motorista (državljana Velike Britanije) in voznica osebnega avtomobila.

Oba izgubila nadzor nad vozilom

Britanska voznika motornih koles (oba stara 52 let) sta vozila iz Trnovega ob Soči v smeri Bovca in v desnem ovinku pred naseljem Srpenica izgubila nadzor nad motornima kolesoma ter padla po vozišču in zdrsnila na nasprotnosmerno vozišče, poročajo policisti. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri (iz smeri Bovca proti Kobaridu) pripeljala 29-letna voznica osebnega avtomobila. Med njimi je prišlo do trčenja.

Pri tem je (prvi) 52-letni britanski motorist na kraju umrl, drugega, prav tako 52 let starega poškodovanega motorista, pa so na kraju oskrbeli tamkajšnji reševalci. Kasneje so ga s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Vozila v skupini motoristov

Oba sta vozila v skupini drugih motoristov. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci. O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in pristojno tožilstvo. Okoliščine sicer še preiskujejo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
In zakaj bi zdej zaradi tujcev MI mogl met visje kazni? pa Kontrole? Zakaj MI?? Zakaj bi jaz placeval kazni, ce so pa drugi nesposobni?

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj nisi razumel prispevka. Čreda motoristov in navade v njej so internacionalne.

Divjanje in objestnost. Nekdo v eni drugi temi je pojamral, kako je vozil za eno grupo, ki ni gledala nazaj, kaj se dogaja v prometu, kaj šele da bi spustila in ne ovirala hitrejših.

p.s.
jaz dejansko sezone ne merim po tem, ker z nikomer ne tekmujem, koliko se prevozi. Zanimajo me lepe lokacije, zanimivi izleti, te pa si izključno lahko naredim le sam po svojih željah.

Če te že zanima. Na leto naredim v povprečju 10k km, letos se nisem vozil veliko in je bilo prevoženo 9300km (od tega 2/3 sam in bilo je najboljše). enkrat Korzika, izlet v Dolomite, izlet v Dalmacijo in na otokte ter nekaj enodnevnih po Avstriji. Začel konec aprila, končal v začetku septembra. (lani, ko se "nisem vozil" je bilo okoli 6k km).

Vesel, da je bila sezona lepa, da ni bilo nobenih scen in to je to. Malo sem se tudi naveličal, tako je sedaj pravi užitek, ko sedem v avto in z njim na izlete.

V karieri sem prevozil z motornimi kolesi od oka 80k km+. Padel z motorji še nisem, bilo je nekaj nevarnih scen, a še kontroliranih, motorno kolo mi je edino enkrat na neki jasi se malo prekopicnilo pri obračanju naprej nazaj, a se ga je ujelo (vlažna trava, breg, malo placa za obrnit, krajša noga
smile-1.gif
, ).

Če želiš pa lahko tudi sam kaj napišeš, ker večinoma sprašuješ in nekaj brezveze provociriaš oziroma bi rad.

Če bo zaradi tega kakšen več živ ostal na cesti, si kar daj duška.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Zakaj bi jaz placeval kazni, ce so pa drugi nesposobni?
To se ne rabiš bat.
Kazen bodo plačali samo tisti, ki bodo delali prekrške. Ti ne boš, ker si sposoben in prekrškov ne delaš.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Zakaj bi jaz placeval kazni, ce so pa drugi nesposobni?
To se ne rabiš bat.
Kazen bodo plačali samo tisti, ki bodo delali prekrške. Ti ne boš, ker si sposoben in prekrškov ne delaš.

Točno tako. Jaz peljem v naselju med 50 in 55. Po števcu v avtomobilu. Pa tudi,če se za mano naredi kolona dolga pet kilometrov ker mogoče počasi vozim. JAZ nisem postavljal prometne znake za naselja ali kakšne druge glupe omejitve. Navedel sem zgolj primer.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ja itak.
Tukaj se imajo tisti, ki peljejo preko omejitev, za, kao, sposobne.
U bistvu so pa totalno nesposobni, saj se niso sposobni držat omejitev in drugih prometnih predpisov.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
In zakaj bi zdej zaradi tujcev MI mogl met visje kazni? pa Kontrole? Zakaj MI?? Zakaj bi jaz placeval kazni, ce so pa drugi nesposobni?
Pa kazni se višajo zato, da se več denarja zbere v proračun, nima to veze z nesrečami,, tujci.. le kako ste tako glupi da tega ne razumete.

Kadar se število nesreč povečuje, pravijo da je potrebno kazni zvišat, kadar se pa število nesreč manjša, pa pravijo da je to dokaz da so z višanjem kazni na pravi poti in jih spet zvišajo.
Še najmanj nesreč se je pa zgodilo v obdobju, ko so policaji štrajkali. Največ pa med kakšnimi policijskimi vikend akcijami.

Grem stavit, da za ti dve nesreči ne bo kriv pesek na cesti, ampak neprilagojena hitrost. In to bo priročen izgovor za dvig kazni, več kontrol, več radarjev, inkasantstvo...... s ciljem čimvečjega izplena €€€€.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Nismo glupi
smile-1.gif
glup je folk,k dojame da je resilc za njimi na riti....namesto,da bi se ze zdavnej umaknil....pa takih je vsaj polovica. Pa glupi ste vi,ki se greste serife ina nas ovirate,ki vozimo hitreje kot 130....kaj sele da vas pocasnete na regionalkah prehitevamo? To je sele kriminal. Glupi ste tisti,ki si govorite,da je polna crta stena....najvecja neumnost. S pametjo je treba vozit....ne pa po omejitvah. Ampak ker so stari deci ze tolk nesposobni za na cesto,pa jim se kar dovolijo....je kaos po cestah.

Lepo da uzivas Snecer....jaz tudi....vsak po svoje. Ni pa treba zarad svojih frustracij obsojat vseh,ki se ne vozijo tako kot ti.... Ti provuciras,ne jaz.

I

Izbrisan uporabnik #488

Noben frustracij ni, ampak dejstva, kar vidim in kar poberejo s ceste.
Se čudim, da ni več mrtvih pri takem divjanju.

A boš ti kot motorist rekel, da temu ni tako?

Če bi rad polagal in po kolenu, saj je kar nekaj stez v okolici Slo, maš kontrolirano okolje in to je to.