koline

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Privat stranke, večji odjemalec ali je to bilo povabilo na vaš kmečki turizem?
wink-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Koline bomo mel v drugi polovici Decembra potem pa še v mesecu Febraurja, vedno imamo 2x/leto koline.

Mjami krvavice, salame, klobase.
Sicer jest tega ne jem pogosto, ampak 1x tedensko pa le.

Pri nas delamo klobase, salame malo drugače, z manj svinjske maščobe.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz

kdo je fehtal slike..

evo en manjši del..

pa večji del je bil še tukaj:

klobase so pošle pa ni bilo za slikat
smile-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vi k ste reveži, pa k vam gre slabo..mate zihr svinje po ugodni ceni

ugodna cena je v prekmurju, prašiči futrani s krmilam...naš pa so z domačo hrano in cena je temu primerna za prodajo

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ej majstore, a še rabiš recept za klobase?
evil.gif

No ja, če jih do zdaj nisi naredil, tudi zdaj ne rabiš recepta, saj vem
grims-1.gif

Ampak jaz sem šele zdajle zasledil recepte za koline (par primerov različnih klobas(krvavice, jetrnice, kranjske, pečenice ...), pa žolco, pa polnjeno meso, pa ...
Zanima? Fino, kupi decembersko številko revije Lisa, čarovnija okusa (čisto na vrhu še piše - Božični punč, vroča čokolada, cimetovo mleko ...).

Da ne boš mislil, da se zajebavam - recepti za klobase (in ostale svinjske dobrote) so na straneh 37 - 39.
Memgrede, not je še en fin recept za domačo pašteto (terina se ji reče po fino, ne vem od kod jim to), pa par receptov za fondue (to je tisto ko namakaš kruhke ali sadje ali zelenjavo v raztopljeno čokolado ali sir. Fine zadeve, če mene vprašaš ...

(še majhen nasvet pri klobasah; pri receptu se drži razmerja meso/sol/česen (posebno pri mesenih klobasah - kranjske, pečenice...), ostalo je vse stvar okusa)

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Koline bomo mel v drugi polovici Decembra potem pa še v mesecu Febraurja, vedno imamo 2x/leto koline.

Mjami krvavice, salame, klobase.
Sicer jest tega ne jem pogosto, ampak 1x tedensko pa le.
.
Pa po xyz temah smetiš s samohvalo, da ti take hrane sploh ne ješ več
confused-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Enkrat tedensko se ne pozna nikjer. In je pravzaprav dobro za dušo, ko pa drugače tolče sam pofl. Na dolgi rok normalen človek njegovega načina (ki je kao priporočen) itak ne more držat ne da bi se mu enkrat strgalo. Torej ima človek kar prav, da si vzame en dan dopusta, sploh če ne pretirava ...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Enkrat tedensko se ne pozna nikjer. In je pravzaprav dobro za dušo, ko pa drugače tolče sam pofl. Na dolgi rok normalen človek njegovega načina (ki je kao priporočen) itak ne more držat ne da bi se mu enkrat strgalo. Torej ima človek kar prav, da si vzame en dan dopusta, sploh če ne pretirava ...
Ne razumeš...
On sveto trdi, da tega pa res ne je že več kot eno leto

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Hmmm ..., ne vem no, jaz se nekako spomnim, da je pisal, da se je taki hrani odpovedal, razen občasnih izletov. Tudi tule piše, da to naredi enkrat na teden, kar se meni zdi čisto v redu.
Se pa lahko motim in se ga zamenjal za drugega kerlca, ker zdajle pa res ne grem preverjat kdo je kaj napisal ...
Ostajam pa pri mnenju, da so taki izleti nujno potrebni, če se gre človek tak režim prehrane, ker se mu bo drugače sfuzlalo ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dve kozici sta posušeni. men imata mal drugačen okus in mi ne sedta.
včeraj sem pa zrezal prve dve kili teletine..o ti boga kok je to fajn. naslednje leto obesim 50 kil same teletine.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Daš kljukco predogled.......potrdiš prvič.....in zgori maš za naložit knof iz PCja

Ajmo čop čop
evil.gif

Nazadnje urejeno: