Ej majstore, a še rabiš recept za klobase?
No ja, če jih do zdaj nisi naredil, tudi zdaj ne rabiš recepta, saj vem
Ampak jaz sem šele zdajle zasledil recepte za koline (par primerov različnih klobas(krvavice, jetrnice, kranjske, pečenice ...), pa žolco, pa polnjeno meso, pa ...
Zanima? Fino, kupi decembersko številko revije Lisa, čarovnija okusa (čisto na vrhu še piše - Božični punč, vroča čokolada, cimetovo mleko ...).
Da ne boš mislil, da se zajebavam - recepti za klobase (in ostale svinjske dobrote) so na straneh 37 - 39.
Memgrede, not je še en fin recept za domačo pašteto (terina se ji reče po fino, ne vem od kod jim to), pa par receptov za fondue (to je tisto ko namakaš kruhke ali sadje ali zelenjavo v raztopljeno čokolado ali sir. Fine zadeve, če mene vprašaš ...
(še majhen nasvet pri klobasah; pri receptu se drži razmerja meso/sol/česen (posebno pri mesenih klobasah - kranjske, pečenice...), ostalo je vse stvar okusa)