koline

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
tistega iz slike že kako leto ni več (slika stara dve leti). Pa tudi za kupit ni bilo nič, čeprav če bi bil jaz gazda bi bilo tudi za kupit
definiraj velikost kosa. Predvsem je problem, če uide kaj mimo mesoreznice, ali pa če pride kak hrustanc ali kost (ali kamen v rižu) notri in si na njem zobe lomiš.
 

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
si prebral kaj si napisal...?
vsaj zadnji stavek?
Zadnjemu stavku se z drugimi besedami reče ironija, ker mi je jasno, da tega, kar išče/je iskal softi, ne boš dobil za takšen denar, niti jaz ne bom rabil kupovati! To je več kot polovica pod minimalno ceno! Ne nasedam na take ponudbe, oprosti. Prej so ti za tak denar podturili farmskega pitanca - pod pretvezo, da je domače pitan, seveda. Take ponudbe že na daleč smrdijo in če tebi niso več kot sumljive, meni so.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
glede na to da sem "ihanc" in da sem probal tudi že kakega "gujdeka" in če mi daš na izbiro ihanca ali gujdeka, potem skoraj raje ihanca.
Maščobe bistveno manj in tista bolj kvalitetna.
Je pa res da so "ihanci" tudi dražji kot gujdeki. Točnega razloga pa ne vem. ali so zaradi tega ker si to lahko privoščijo, ali so zaradi "tajkunov"
 

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Sva že bila tam - vsak ima svoj okus. Kar ti je ljubše, jej.
Softi pa IZRECNO išče gujdeka (če mu tako praviš), ne "ihanca". In logično se mi zdi, da bom torej v tej temi pisal o njih, ne farmsko rejenih ihancih. Kakšne so tam cene - ne vem, zato se v to ne morem spuščati.
Pri meni je odločitev med domačim in ihacem pač povsem drugačna kot tvoja. Če že jem pečenko, jo jem zaradi okusa in arome, ki jo "proizvede" takšno meso. Če bom želel v telo vnesti koristne maščobe, pa gotovo ne bom šel jesti pečenke - ne domače, ne ihanske.
wink-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
kateri kosi so to na sliki.... malo čudno obrezano, ampak.....sveže
wink-1.gif

1058343-11112010004(Large).jpg
 

Priponke

  • 1058343-11112010004(Large).jpg
    1058343-11112010004(Large).jpg
    130,4 KB · Ogledi: 205

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Levo ribica, v sredini najbrž isto, le da je čudno prirezana, desno (po mastnosti sodeč) potrebušina.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
levi je del stegna, ostalo je ribica, desna v celoti (1,6kg) desna je bilo čudno ven vzeta (kg)
levo ti prodam po 10E/kg
wink-1.gif
ostalo se bo znašlo pa na domačem šporgetu (se ni našlo kupca po "primerni "ceni)
 
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
pa še salamce....
za nekaj mescev bo
wink-1.gif

dohtarji se bodo pa križal.....
1060227-Koline2010008(Small).jpg
 

Priponke

  • 1060227-Koline2010008(Small).jpg
    1060227-Koline2010008(Small).jpg
    69,4 KB · Ogledi: 252

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
"pri nas" se suši cca 250 salam za začetek, jih bo še cca 750 sigurno sledilo.. :D klobase se delajo na skoraj tedenski ravni po 30kg
itd :p
smile-1.gif

je tudi kar nekaj mesa iz tünke ...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
saj prekmurci ste znani mesojedci, ampak tvoje količine niso običajne družinske potreben
wink-1.gif

daj kako fotko, da vidimo kako zgleda 250 salam v raufkamri