Koliko popusta pri novem Audiju?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nekateri ne razumete da se mora pač trgovec v primeru teh avtomobilov boriti za stranko! Zakaj? Zato ker bo stranka 100.000km ali X let, koliko traja garancija vozila tja vozilo na servis, ampak očitno so pooblaščenci tako poceni da se jim res ne pozna...

Kar zadeva premium znamk, ti mora biti jasno, da samo od servisov se ne da živeti.

Je pa res, Audi je precej drag za vzdrževanje, sploh v primerjavi z BMWjem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se strinjam da je Audi drag, si ga trenutno lastim in naslednji avtomobil definitivno ne bo več Audi. Premalo kvalitete, predragi deli itd...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Audi > 4 leta garancije + plačam 4 leta kaska. Kakšni drugi stroški mi še ostanejo kot redni servisi na zapovedano število kilometrov?
445126-a.jpg

Priponke

• 445126-a.jpg
    445126-a.jpg
    50 KB · Ogledi: 176

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
večna tolažba in primerjava ponavad neprimerljivga (rwd vs fwd/awd recmo, jermen vs veriga pa še kej)
kaj bi na servisih do 120k lahko blo tko zasoljenga al pa tazga, k drgje ne prakticirajo? kolk si pa ti dal za tazadn uraden servis in ker model in pr kolko km? kaj so pa menjal?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Nikakršna tolažba, ampak dejstvo v napredku in v vožnji. Sicer pa je novi A4 veliko veliko boljši od tastarega, le preveč je zrastel za moj okus (vsi vemo, da ni večji od konkurence MB ali BMW zaradi prostornosti v notranjosti).

Ni še bilo servisa, še bo treba počakat 16.000 km, kot kaže BC.

Sicer pa je pri konkurenci servis brezplačen do 100.000 ali 5 let.
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
in da je večina kupcev bleferjev.
confused-1.gif

Kupci so bleferji? Človeku, ki kupi avto za 20 jurjev, rečeš blefer?
A une, ki nič ne kupijo, pretepete?
hysterical-1.gif

In za 200 eur se ni treba peljat čez celo slovenijo. V Lj z bližnjo okolico ima večina znamk po 3, 4 in več dilerjev ... Kamor lahko potem tudi avto na servis pelješ ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Nikakršna tolažba, ampak dejstvo v napredku in v vožnji. Sicer pa je novi A4 veliko veliko boljši od tastarega, le preveč je zrastel za moj okus (vsi vemo, da ni večji od konkurence MB ali BMW zaradi prostornosti v notranjosti).

Ni še bilo servisa, še bo treba počakat 16.000 km, kot kaže BC.

Sicer pa je pri konkurenci servis brezplačen do 100.000 ali 5 let.
grin1.gif
Če misliš MB, se motiš. Je treba Simbio doplačat ...

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ti pa ponavljaš PR letake kot kak papagaj.
smile-1.gif
pred par mesci sem bil močno ogret za bavarijo in so se njihovi trgovci futr hvalil, kako je to tahaupt in kako stisne XF, A6 in še kej kot keks. v redu, tisti psajev hdi res nekak ne spada v mačko, ...samo vag dizel zadevam res ne moreš očitat, da so gnile ali nezmogljive - tut na papirju 3.0tdi poseka bavarijo, sevede je ob tem treba rečt, da je 35 avion. kapo dol.
pa da ne bomo zabluzli, med novo 3 ali A4 bi izbral slednjega. ne morem pomagat, samo aktualna trojka mi je oblikovno res en jebeštrga, nič posebnega. kupe še zgleda, sam potem maš pa a5 na drugi strani. minus je sevede ker nima zadi pogona, sam ti pa tut ta v kombinaciji s kavnim mlinčkom (16,18,20d) ne pride do izraza. no, nej ti bavarija pol dobr služi, upam da maš kupeja oz funferja.

glede servisa, res je kao brezplačen, v resnici pa je zgodba seveda drugačna. poglej si mpc v DE in tukaj (pa odštej popust, al karkoli pač že) in seveda bistvo, poglej si opremo. kot sem enkrat že rekel, v DE pri funferju dobiš precej precej več v osnovni opremi, plus tega so tam posamezni paketi cenejši in bogatejši. nimaš pa v ceni unga basic service, za kerga pač doplačaš 650 evrov se mi zdi. skratka there's no such thing as free lunch.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Malo postavi vštric BMW3 in A4, pa boš videl, da ima A4 uporabno zadnjo klop. Pri 3 je samo pogojno uporabna ... V A4 za mano laho v sili celo kdo sedi, v BMW3 samo, če nima nog ...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
He he, debata se je kar lepo razvila v kregarijo.

Za popust sem povprašal zato, ker bo to verjetno v zadnjih treh letih že peti avto, kupljen pri istem trgovcu. S tem, da je bilo pri nakupu prejšnjega Audija samo 3% popusta
frown-1.gif
.
In zapraviti pri enem trgovcu cca. 150k EUR in dobiti samo 3% popusta se mi zdi orto odiranje.
frown-1.gif

Pač če se bo kupil ta avto, se bo šlo verjetno na 10% popusta, pa še kakšen servis naj častijo
smile-1.gif
.

Pa še vsem: nisem ravno zato, da bi prevozil pol Slovenije, da dobim še 1% popusta več, se pa splača iti včasih tudi malo okol povprašat pri vsaj dveh ali treh avtohišah.

Tudi pri zloglasni Hondi (konkretno model Civic) so se mi na ljubljanskem Autocommercu skoraj v glavo smejali, ko sem povprašal o morebitnem popustu za gotovino. Plus tega so mi nabijali, da bo potrebno na avto čakat skoraj tričetrt leta.

Pa smo se zapeljali v bližnjo okolico, dobili avto v roku tedna, popusta pa je bilo vse skupaj cca. 1k EUR.

Tko da očitno vseeno velja, da kdor jezika špara, kruha strada.
grin1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Jebo mast.

Kupujete BMW 3-ke in Audije A4-ke pa jamrate za plac na zadnji klopi.

Jez sem ubodu Vectro Caravan za 1/2 cene zgornjih, pa je placa zadi za noge res ogromno.

Torej sklep. Če hočeš imeti v BMW ali Audiju zadaj veliko prostora moraš kupiti vsaj A6 in BMV 5, še boljš pa da kar BMW 7 in Audi A8.

PS Prostor v preimium Nemcih je hudičevo drag ali pa ga sploh ni.
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se strinjam da če poskusiš te nič ne stane, samo pridobiš lahko! Glede primerjave BMW 3 ter nove A4 mislim da je primerjava nesmiselna,seveda Audiju v prid... Upam da se bodo bavarci za naslednjo trojko bolj potrudili kajti oblikovno aktualna trojka res ni nek biser. No da ne bom samo grajal, sem se vozil z 318d ter full opremo in morem priznat da vožnja ni napačna... Zame je BMW komaj od serije 5 naprej...

PS:. Da še dodam glede servisov pri Audiju.. Edina draga stvar pri VAG koncernu je ta, da so gnani na jermen, to predstavlja na pooblaščencu kar zasoljen strošek. Sicer pa se mi zdi da imajo nekateri novi Audiji tudi verigo, a se motim?

Nazadnje urejeno:

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
žal ti bo sam, če boš not nafto natočil.
grin1.gif
suveren motor, zmerna poraba, generalno gledan si ubodel zlo všečno zadevo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Audi > 4 leta garancije + plačam 4 leta kaska. Kakšni drugi stroški mi še ostanejo kot redni servisi na zapovedano število kilometrov?

Čestitam za nakup, upam da ti bo dobro služil! Reci mi kako to da ima Audi 4 leta garancije? Ni bilo včasih 2 leti in neomejeno število km? A si doplačal garancijo?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ne, kupljen v slo ima 2 leti nemške in 2 leti slo, brez doplačila.
445215-l.jpg

Priponke

• 445215-l.jpg
    445215-l.jpg
    23,3 KB · Ogledi: 120