Koliko gotovine imate običajno pri sebi?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Zanima me koliko gotovine imate po navadi pri sebi v denarnici?
Npr v službi? Za malice, bencin, trgovine....

Sam imam večinoma v denarnici max do 50 eur (malica v službi, drobnarije...)
Tankam na kartice
Večji nakupi od 10 eur tudi kartice

Imam Maestro in mastercard (čeprav mastercard leži doma za nujne primere)

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
20, za rezervo če se gre na kako pivo.
Sicer kartica, nimam kreditne, ampak klasično bančno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Do 20EUR. Za ostalo MC gold, Diners, Visa premium in posojilni MC. Gorivo na Petrol kartico. V mesecu težko če porabim 50EUR gotovine. BA kartice se izogibam, ker ne vidim smisla v njej.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, kaj pa vem, stotko sigurno, običajno več, seveda tudi drobiž za kofi ipd.,večino stvari pa itak plačujem s karticami.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Enako. Ne razumem ljudi, ki imajo s sabo 2 evra ali sploh nič
confused-1.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Zakaj pa. Jaz nimam nič v denarju s sabo. Zalo poredko imam več kot 10€ v denarnici, pa še to sam, da imam denar če grem na kako kavo. Za ostalo so kartice ali pa bankomati.
Meni se zdi bolj čudno, ko vem za osebe, ki stalno s sabo nosijo po nekaj 100€ ali pa 500€+.

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
V denarnici je okoli 50€. Včasih je bilo dosti več a je bila tudi plača večja. Se nekje držim pravila, da za 4 ljudi za na pir morem imet v tošelnu.
Tlele vidim, da ne povabite ravno prijatle na pir
frown-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Včasih sem imel navado nosit veliko denarja s sabo, 300+ eurov, zdaj občasno grem na bankomat in dvignem med 50-150 euri, s tem da vseeno veliko večino plačujem z Maestrom.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:

Tebi bravo. 50 evrov = sanjsko.

Kajti državna uprava v Nami ali Mercatorju v glavnem nima v denarnici niti 5 evrov!
Tako pogosto plačujejo s kartico tudi zelo majhne račune (zadnjič 3,4 evre!!!).

Jaz bi jim ob vstopu v katerokoli trgovino ukazal, da obrnejo žepe in pokažejo vsebino. Če ne bi imali s seboj najmanj 5, ali 10 evrov gotovine, RAUS!
Je tudi to, da hodiš okoli z pol evra gotovine, človekova pravica?

Mi pa, ki plačujemo z gotovino, pa moramo čakati po minuto in več, da debelorite referentke med 27-imi karticami najdejo pravo, se spomnijo kode, itd.
bonk.gif

Ja, čas je zlato, vendar očitno ne za državno upravo!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A nisi ti penzionist? Čas, čakanje in to?
Kot drugo, kaj tebe briga kako in s čim drugi plačujejo. Za take kot ti še z večjim užitkom plačam s kartico in v telefonski aplikaciji poiščem PIN kodo. Zato da se razpoči za mano.
BTW, če smo že vse neumnosti uvozili iz ZDA pa naj bo še plačevanje majhnih zneskov s karticami.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V ZDA majhnih zneskov praviloma ne plačujejo s karticami. Kupijo stanovanje za milijon s kartico, hamburgerja ali kile jabolk pa ne.

Sploh mali trgovci in restavracije, niti eden nima plačila s kartico. Ima pa morda postavljen bankomat s katerim služi iz naslova provizije, ki ti jo trga banka, majhen delček pa pristane pri njemu kot dodaten prihodek.

Skratka popolnoma druga logika - ki je čisto logična. Zaradi bančnih provizij se jim za mala plačila preprosto ne splača. Se jim pa splača služit - postavitev bankomata, kjer dobiva najemnino od banke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:

Tlele vidim, da ne povabite ravno prijatle na pir
frown-1.gif

Jaz sem razumel vprašanje, koliko se nosi gotovine zraven, ko pač nimaš načrtovanega "nakupa". Ko grem v trgovino imam tudi več, ali pa na pir, v kino, ipd...ampak to je vse načrtovani in veš koliko cca rabiš in toliko imaš
smile-1.gif

Čisto drugoi pa je, koliko imaš vedno gotovine zraven za nenačrtovane "opravke".

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:

Tebi bravo. 50 evrov = sanjsko.

Kajti državna uprava v Nami ali Mercatorju v glavnem nima v denarnici niti 5 evrov!
Tako pogosto plačujejo s kartico tudi zelo majhne račune (zadnjič 3,4 evre!!!).

Jaz bi jim ob vstopu v katerokoli trgovino ukazal, da obrnejo žepe in pokažejo vsebino. Če ne bi imali s seboj najmanj 5, ali 10 evrov gotovine, RAUS!
Je tudi to, da hodiš okoli z pol evra gotovine, človekova pravica?

Mi pa, ki plačujemo z gotovino, pa moramo čakati po minuto in več, da debelorite referentke med 27-imi karticami najdejo pravo, se spomnijo kode, itd.
bonk.gif

Ja, čas je zlato, vendar očitno ne za državno upravo!

Odkar so brezsticne kartice/terminali placujem samo se s kartico. Tudi 60 centov.
In zagotovo placam prej preden ti denarnico odpres. Ponavadi sem ze pri vratih preden racun ven pride.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Imam navado da dvignem 150€ in je pač v žepu dokler ne porabim. S kartico praktično ne plačujem, razen če res zmanjka gotovine. Nikakor pa s kartico ne plačujem majhnih zneskov. Vem koliko stroškov se trgovcem nabere na koncu meseca in že zaradi tega se izogibam majhnim plačilom.

Po drugi strani pa večino poslovnih stvari plačujem s kartico zaradi lažje evidence...