Koliko eur/mesec zapravite v trgovini in kje?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nič ne negiram...
smile-1.gif
, samo mi ni bilo jasno kako pridete nekateri čez s stroški 100 EUR na osebo mesečno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
bodi siguren da ti bo enkrat ta domači kruh že gor dvigovalo in boš spet prešaltal za en čas na kupljenega
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Hudirja, da se da tukaj prišparat...
grin1.gif

Pa da ne bom preveč OFF:
Ko sva v trgovini, gledava da ne kupiva ravno najdražjih zadev. Za navadni sladkor, sol in podobne reči ni potrebno da so top znamke, ampak so zadovoljive reči tipa "S BUDGET" in podobno. Sicer si kupim kakšne boljše piškote, pijačo ali kaj podobnega in tu ne gledam na najceneje... Pač skušaš racionalizirati nakup, da ne zapraviš preveč in da se določenim dobrinam ne odpoveš. V moje stroške pa res da ni všteta kozmetika, pa tudi kakšen evro pustiva še pri lokalnem mesarju... Verjamem pa, da če bi kupoval še vso zelnjavo, ki jo pridelamo doma in jo pojemo, bi tudi veliko na ta račun zapravil... Prav tako v službi ne kupujem malic, ker zjutraj zajtrkujem in jem kosilo ko pridem domov, za vmes si pa kako malenkost nesem, kofetkam tudi ne, pijače iz avtomatov me ne pritegnejo, kadim pa tudi ne...
priden.gif

Precej odgovor po moji meri:

Za nas 4 (2 odr. + 2 mala otroka) povprečno računam porabo za hrano med 300 in 400 EUR (običajno dva večja nakupa mesečno..več ali manj špar, cena fasunge že kar pregovornih 120 EUR, 1 x mesečno še kak hofer - običajno koli 70 EUR) ostalo drobnarije v Mercatorju preko ceste (res kar je bolj nujnega).

Kruh pečem sam že 2 leti. Sem ne štejem malic, ne kofetkov zunaj, pa seveda vmes pogosta pade tudi kaj drugega kot samo hrana..torej tudi kozmetika in razna čistila/pralna sredstva.
Zdaj tudi mehurčaste pijače delam sam (soda stream)...pa naslednji cilj bo poskus zmanjšanja kupovanja sladkih in slanih stvari..ker gre itak vse v špeh, pa po okusu ni primerjave s kako domačo sladico (zadnje čase čisto navaden jabolčni štrudelj, kjer te cel pladenj pride reci piši 2 EUR ter 20 minut dela).
(smo pa nekadilci, nealkoholiki (kar se tiče nakupov v trgovini)...kar lahko mesečno konkretno pomakne znesek navzgor).

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Mene res presenečajo tisti, ki porabijo po 100€ mesečno (ali pa kakšen evro več). Zadeva je edino izvedljiva, če človek je samo na lihe dneve ali pa pomalica malce trave z vrta in kozarec vode. Ali pa ti ljudje hodijo domov samo spat? V tem primeru verjamem, da z lahkopo prideš čez s 100€.
Če pa imaš doma vsak dan zajtrk, kosilo, pa mogoče še kakšen prigrizek za vmes, potem dvomim, da lahko prideš na tak znesek. Pa da ne bo pomote, tudi sam kupujem S Budget oz. tisto kar je poceni! Vseeno porabim 200€ na člana v trgovini.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Verjetno je potrebna podrobnejša opredelite hranjenja doma..med tednom mi zjutraj ne malicamo, ko pridemo domov običajno ne kuhamo kosila....pojemo nekaj toplega, samo ni to šteto kot kosilo. Zvečer pa odvisno..mali običajno nekaj toplega (in lahkega), midva pa kot nanese - hladno/toplo. Konec tedna je zajtrk, kosilo (večerja kot običajno).

(če nebi kupovali toliko sladkarij in slanarij bi bil znesek še precej nižji).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Mene res presenečajo tisti, ki porabijo po 100€ mesečno (ali pa kakšen evro več). Zadeva je edino izvedljiva, če človek je samo na lihe dneve ali pa pomalica malce trave z vrta in kozarec vode. Ali pa ti ljudje hodijo domov samo spat? V tem primeru verjamem, da z lahkopo prideš čez s 100€.
Če pa imaš doma vsak dan zajtrk, kosilo, pa mogoče še kakšen prigrizek za vmes, potem dvomim, da lahko prideš na tak znesek. Pa da ne bo pomote, tudi sam kupujem S Budget oz. tisto kar je poceni! Vseeno porabim 200€ na člana v trgovini.

Se strinjam.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
jst ne vem kaj vi jeste, ampak mi2 porabva max. 200€ na mesec za vse, vključno praški. pa ne kupujem v hoferju, ampak v glavnem Tuš, pa še to ne Tuš izdelkov oz. mogoče kakšno moko pa sladkor. Ostalo pa vse u glavnem znane znamke. Je pa res, da za vikend jem kosilo enkrat pri starših.. Malice med tednom ne štejem.

PS: je pa res, da nismo ravno pri debelih pa sladkarij in slanih praviloma nikoli ne kupujem.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
LOL, potem sklepaš, da jaz pa sem pri debelih?
Te smem izzvati na en mali maraton, da ga užgeva, pa da vidiva, kaj je na tem? Glede na to, da sem očitno debeluh, ker toliko požrem, verjetno ne boš imel težav in bo to kvečjemu sprehod zate...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
ni blo glih tko mišljen. bolj je bilo mišljeno, da pač jemo normalno, ker je razlika med nekom, ki ima v družini dva močnejša ali pa dva bolj suha. si pa napisal, da nekateri hodijo domov samo spat. sej zjutraj vstanem, pojem malenkost, pol mam malco(ne štejem v fasungo) ob enajstih in sedaj ob 17:42 sem še vedno v službi. ko pridem domov, pa ene 4 jajca al pa špagete al pa kakšne zmrznene zrezke gor vržem.

lp

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
No sej jst tut nisem mislil, da bi tako grdo izpadlo, kot se je na koncu prebralo.
smile-1.gif

Želim samo povedati, da bo očitno težko primerjati izdatke, ker imamo povsem različen stil življenja. Nekateri pač jeste med tednom zunaj, med vikendi pri starših (tudi jaz vsake toliko), itd.
Če bi na koncu potegnili črto pod vse skupaj, sem prepričan, da bi prišli blizu s številkami. Kar nekateri zapravimo v trgovini, verjetno nekdo drug zapravi v restavraciji, gostilni... Jesti pač moreš. In ko si enkrat na svojem in si sam kuhaš, ugotoviš, da je hrana pravzaprav precej velik strošek in se ti dostikrat bolj splača jesti zunaj (čas, denar).

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Tudi sam sem mnenja, da se da čisto normalno preživeti s cca. 150€ na mesec za hrano.
Sicer si vse kuham sam, vendar pa še en dan nisem ostal lačen....res pa je da nisem vsak drug dan na pršutu ipd.

sem pa mnenja, da kolikor maš s toliko boš preživel.....eni s 100€/mesec/osebo eni 300€+/mesec/osebo za prehrano.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Nič ne negiram...
smile-1.gif
, samo mi ni bilo jasno kako pridete nekateri čez s stroški 100 EUR na osebo mesečno.
Pri 3 osebah se kar da s 300€ mesečnih stroškov v trgovini priti čez.
Pralni in pomivalni prašek ~ 40€
Mleko, 30L ~ 20€
Kruh, 20 hlebčkov ~ 15€
Špageti, riž ~ 15€
Moka (5kg), olje (7L), sladkor (2kg), začimbe ~ 15€
Zelenjava in sadje ~ 50€
Meso ~ 30€

Pa te pride vse skupaj manj kot 200€
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Lol. S čim boš pa jedel špagete/riž? Z 1 eur mesa za 3 osebe na dan?
grin1.gif

Pa kot vidim zajtrkov se ne je, čez vikend pa nekdo drug časti tako zajtrke, kot večerje.
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
no evo ravno iz "štacune" računa pa za dva 360€ od tega 100€ vzgalvnika memosan in posteljnina in 2 zaboja buda

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:

Tema mi je pisana na kožo, ker sva ravno pred kratkim naredila eno štih probo, kolk se porabi na mesec.
Rezultat: mi2 + tamala (leto in pol) cca. 300€/mesec. Noter je všeta hrana, čistila, plenice, lekarna.
Večina nakupov je opravljenih v Lidlu (če ne bi za njih delal reklame un fuzbaler, bi verjetno že kakšno leto prej začel tam nabavljat
evil.gif
)

In ne boš verjel:
Jemo vse, tako meso, kot sadje in zelenjavo, mleko, jogurte, ne manjka niti salamca in sirček.
Pa sem daleč od podhranjenega suhca
redface-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ksz...

S 100 eur na glavo ga ni junaka tu na forumu, da prezivi. Da se ne boste do konca skregal. Res je, da je naslov teme zapravljanje v trgovini in ne zapravljanje za hrano, ampak ce jes doma 2x tedensko potem so cifre povsem irelevantne. Kdor pa hodi ven v restavracije pa ve, da pametnega kosila pod 10 eur (s pijaco) prakticno ni, menze so izkljucene, kjer pa je kvaliteta na ravni menze pac.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:S 100 eur na glavo ga ni junaka tu na forumu, da prezivi.

Jaz sem prepričan, da bi preživel. Verjetno bi malo shujšal, ampak bi šlo...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V našem gospodinjstvu (6 oseb, 3 otroci, 3 odrasle osebe) izpod 500 EUR samo za hrano ne gre. V to niso vštete moje malice, čistila, plenice, praški... Pa v glavnem se ne preseravamo... Smo delali analizo; če bi hoteli še manj porabiti bi se morali obrniti na crap tipa Eurospin... Tako pa je hrana v glavnem Hofer/Mercator/Spar (slednja zelo malo), potem še diskonti Union (sokovi), mleko in moka za kruh pri lokalnem kmetu, meso pri lokalnem kmetu, prav tako salame, krompir... Ostala zelenjava lasten pridelek na vrtu oz. trgovina...
Naslednjih 500 gre za položnice, pa 300 za gorivo, pa... Naj naštevam naprej, da ne bodo nekateri mislili da je življenje poceni in da se da z dohodkom 1500 EUR preseravati?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Če že tako vrtaš: vsak dan kebab ali burek pri šiptarju za 2.90e (pri nas je toliko, v Lj vem da je dražje), za večerjo pa najcenejšo žemljo in jogurt (36c - vir ).

Preživel bi. Samo to sem hotel reči
smile-1.gif