Koliko eur/mesec zapravite v trgovini in kje?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
govorim o 200eur brez nekih nakupov izdelkov v akcij in brez kalkuliranj, pac kar se zeli in potrebuje.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz...

nekje 200€ na mesec dam samo za hrano.kuha se doma 5x na teden.tisti ki pišete o cenah 700€ mi ne govort da toliko pojeste.in še enkrat gre se samo za hrano.cune in ostalo ne sodi zraven.če pa 2 pojesta na mesec več kot 7 tavelikih šparovih vreč pol pa ne vem

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ksz.

jest ponucam cca. 70€ na sobotni nakup, vecinoma za pijaco in nepotrebne sladice slano in podobno

med tednom nakupim bolj mal, kruh pa kako sadje, pa ce vidim kaj za luste, recmo 10€

pa dnevno povprecno 4€ za kosilo v delavski menzi

kadim ne, torej tu cigareti niso vsteti, ker to zna bit kar visoka postavka pri mocnih kadilcih
uf-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pri nas smo trije, približno enkrat na mesec kupimo v Šparu ali Leclercu "fasungo" za dobrih 100€, pa vsak drugi dan kupimo kruh, pijačo in kakšne malenkosti v vaškem mercatorju ali hofru. Okvirni mesečni strošek je potem okoli 300€.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Tole ni smiselna tema. Pravo vprašanje bi moralo biti "Koliko zapravite za hrano (in ostale gospodinjske potrebščine)".

Folk tu piše 100 EUR na mesec na osebo in podobno..., ne štejejo pa raznih kosilc zuni, pa cel mesec službenih kosil od partnerja itd...

Ni primerljivo, ni relevantno....

Moj šefe verjetno porabi na mesec kakih 50 EUR v trgovinah...za kosila in večerje zunaj pa 500 EUR.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
ma dej ne komplicirej in odgovori na temo al pa bot tih

ko boš enkrat živel v skupnosti 3, 4, 5 članov potem boš videl, da je vprašanje čisto smiselno in raznih malic ne boš niti porajtal... jest tudi grem med tedno na kosilo skoraj vsak dan pa to niti pod razno ni primerljivo z 170euri ki jih dam za futer in recimo čistila vsako soboto.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik netko pravi:
grem med tedno na kosilo skoraj vsak dan pa to niti pod razno ni primerljivo z 170euri ki jih dam za futer in recimo čistila vsako soboto.

najbrz nisi razumel kaj je ynos hotu povedat

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik netko pravi:
grem med tedno na kosilo skoraj vsak dan pa to niti pod razno ni primerljivo z 170euri ki jih dam za futer in recimo čistila vsako soboto.

najbrz nisi razumel kaj je ynos hotu povedat

Verjetno res ni. Pozna ura.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Spečeš kak kruh itd.. Če se da kje varčevat se da tukaj.

Hudirja, da se da tukaj prišparat...
grin1.gif

Pa da ne bom preveč OFF:
Ko sva v trgovini, gledava da ne kupiva ravno najdražjih zadev. Za navadni sladkor, sol in podobne reči ni potrebno da so top znamke, ampak so zadovoljive reči tipa "S BUDGET" in podobno. Sicer si kupim kakšne boljše piškote, pijačo ali kaj podobnega in tu ne gledam na najceneje... Pač skušaš racionalizirati nakup, da ne zapraviš preveč in da se določenim dobrinam ne odpoveš. V moje stroške pa res da ni všteta kozmetika, pa tudi kakšen evro pustiva še pri lokalnem mesarju... Verjamem pa, da če bi kupoval še vso zelnjavo, ki jo pridelamo doma in jo pojemo, bi tudi veliko na ta račun zapravil... Prav tako v službi ne kupujem malic, ker zjutraj zajtrkujem in jem kosilo ko pridem domov, za vmes si pa kako malenkost nesem, kofetkam tudi ne, pijače iz avtomatov me ne pritegnejo, kadim pa tudi ne...
priden.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če je kratek delavnik se mogoče še da "ne jest" na šihtu. Meni ne znese, predolg delovnik. Moji pa uspe z zajtrkom in potem je praviloma šele doma po šihtu.

Kakšen je to kruh za 6-7 EUR?
shocked-1.gif

Mercator kilski hlebec (črni) je cca 1,5 EUR, kar je res cheap. Verjetno so še cenejši...

Hodiva pa praviloma v Mercator. Je zraven njenega šihta, zraven mojega, zraven bloka...po večjih nakupih pa čisto odvisno (Mercator center, Spar, Leclerc... Tuš nikoli, diskonti tudi ne.

Nazadnje urejeno:

ghost

Pripravnik
6. sep 2007
76
0
6
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

nekje 200€ na mesec dam samo za hrano.kuha se doma 5x na teden.tisti ki pišete o cenah 700€ mi ne govort da toliko pojeste.in še enkrat gre se samo za hrano.cune in ostalo ne sodi zraven.če pa 2 pojesta na mesec več kot 7 tavelikih šparovih vreč pol pa ne vem

hja no lih prejle sem vidu izpisek od mercator pike pa piše gor okol 850, + še mal na pamet 100-150 leclerc kolker se spomnim, plus še kšn droben nakup na petrolu, ko je ostalo zaprto. Je pa res, da je to za 4 osebe, pa recimo kosila nikoli razen za vikend ne jemo doma.

Nazadnje urejeno:

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Koliko? Preveč.

Nas je pet in smo recimo v prejšnjem mesecu nabrali samo prehrambenih artiklov za skoraj 600€ (1x tedensko INTERSPAR, drobnarije med tednom večinoma v lokalnem Mercatorju) s tem, da med tednom vsak normalno je v službi/šoli/vrtcu (+ kofetki) kar nanese skupaj še dodatno nekje 450€. Kje je potem še vse ostalo.
crazy1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Midva porabiva med 200 in 300 eur. Za glavni nakup (fasunga) cca 100 eur, potem pa še več ali manj za sprotne nakupe. Res pa je da ne kadiva in pereva z oreščki, kar se kar precej pozna.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Aha, no to je pomemben podatek, koliko vas je v gospodinjstvu.

Vsi napišete MI2 in se sliši kot da dva porabita toliko, ko pa zraven prištejete še otroke ali druge družinske člane pa se iz 2 popravi na 5 je pa razlika.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če je kratek delavnik se mogoče še da "ne jest" na šihtu. Meni ne znese, predolg delovnik. Moji pa uspe z zajtrkom in potem je praviloma šele doma po šihtu.

Kakšen je to kruh za 6-7 EUR?
shocked-1.gif

Mogoče sem malo pretiraval, sosedov kruh, 700g, slaba 2 evra. Kakšen bolj "domač" kilski hlebec pa je okoli 3 evre. Se pravi bi dal v trgovini cca. 5 €. Prišparaš 4 € na 1,5 kg kruha. Reciva da je to 30/mesec, 360/leto... Da o užitku, ko poješ še topel kruh ne govorim.. To je pa neprecenljivo...

Glede delavnika je pa res...

Samo vprašanje teme se glasi, koliko zapravite na mesec, in če jest toliko zapravim, še ne pomeni, da moraš tudi ti toliko, ki v svojih postiš kar nekako negiraš naše stroške...
wink-1.gif