Koliko eur/mesec zapravite v trgovini in kje?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Zanima me, koliko na mesec porabite v trgovini za osnovne potrebščine - torej hrana, čistila... in kje kupujete in koliko vas je v gospodinjstvu?

Midva sva ta mesec v trgovini za osnovne potrebščine zapravila 193€ in kupujeva pretežno v Intersparu in Mercatorju.

Ne zdi se mi blazno veliko, se mi pa zdi, da bi bilo lahko tudi manj, glede na to, da kuhava morda 1x na teden, ostalo je hrana za sproti, pijača, praški...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Midva z drago zapraviva okoli 200€ na mesec, kakor kdaj... Praške, zobne paste, čistila in podobno kupujeva v Eurosparu v Trbižu, so kar občutno cenejši, če je pa cena že nekako enaka, je pa kvaliteta boljša, hrano v Hoferju, Leclercu (redko), mačenkosti v merkatorju, ker je pač najbližji, industrijska pekarna je tudi samo čez travnik, dostikrat greva tudi v tovarniške prodajalne (mlekarna LJ, Žito, ...), kjer je vse ceneje kot pa v nakupovalnih centrih. Pijače ne kupujeva na veliko, večinoma pijeva vodo iz pipe, kak čaj,...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Jaz sicer ne beležim točno, koliko se porabi... ampak ok. Večje nakupe opraviva enkrat ali dvakrat na mesec (odvisno kako nama časovno znaša) v Italiji, na Občinah ali v Udinah. Nabaviva recimo za enih 100 - 150 eur, v glavnem take stvari, ki "zdržijo" - tekoči paradižnik, fetine, fižol, potem pralni prašek za cunje, mehčalec, tablete za posodo... pač "špeža"
smile-1.gif

Sadja ne jemljeva veliko, ker se ga ne konzumira preveč, raje vzameva kakšno solato itd... pač zelenjava, ker je veliko bolj kvalitetna kot pri nas. V sparu pač ni nič nenavadnega, da doma iz solate odcediš še kakšne 3 deci vode - da tega, da je noter že gnila, niti ne omenjam. To mi gre močno na jetra in raje kupujem pri sadjarju kjer pljunem nekaj več €, ampak vsaj ne zmečem polovico stran.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
2 osebi, večji nakupi so opravljeni v Sparu, en velik nakup za cca. 80€, en nekoliko manjši za 50€, potem pa še nekaj sprotnih nakupov (Mercator) za 10, 20€. Potem pa še kak rojstni dan, piknik...

Se pa veliko zelenjave, sadja, sokov, kompotov,... pridela poleti, tako da tega skoraj ne kupujemo... Pa še kruh sem začel doma peči...

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
cca 200 evrov
Kupujemo večina v Intersparu in 1x na mesec v Leclerku za manjše nakupe pa Mercator.
Nas je veliko pri hiši , doma mamo mošt, vloženo zelenjavo, krompir, mesu, mlek, skuta....itd.....teh zadev ni treba kupovat. Ostali družinski člani si sami kupujejo hrano, kolk zapravjo nebi vedel.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
mi trije porabimo nekje 500 ali vec eur v sparu, lidlu in mercatorju. Vecji del gre za hrano, peremo z oreski, tko da tle ni mesecni strosek.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Vi to pišete 150 EUR do 200 EUR na osebo ali za oba?
crazy1.gif

Če je za oba, to znese 2,5 - 3,3 EUR na osebo za trgovino na dan. Yeah right.
hysterical-1.gif

Če štejem še hrano za zajtrk, ki si ga navadno kupim na poti na šiht...in malico/kosilo, ki ga pojem na šihtu, pride cca. 200 EUR na osebo na mesec za vse skupaj. Pa se mi ne zdi veliko.
3x obroki (takšni in drugačni) + ostale potrebščine razdeljene na 30 dni = 6,6 EUR na osebo na dan.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Različno...

Kupujemo v Mercatorju, Intersparu in Leclercu; na mesec cca 400€ + sigurno, če ne več ker ne štejem tistih malih drobnarij ko greš v Mercator skor v copatah po čike in kavo... Smo štirje v gospodinjstvu+domače živali
grin1.gif
kuha se vsak dan komplet kosilo+sladica, kruh se občasno kupi ali pa ga sami spečemo (je itak najboljši), razne marmelade, kompote ipd. naredi mama tako da s tem ni stroškov. Kupujemo pa v trgovinah vse razen jajc (ker hodimo na eno kmetijo kjer se kokoši pasejo zunaj), pa mogoče še kakšna stvar pa se je ne spomnem.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
vso hrano kupujeva v sparu.za oba na mesec gre nekje 200€(poln voziček s kupčkom oziroma 7 nakupovalnih vreč) plus budweisserja v goodcentru,kozmetiko izključno v DMu.v razne hoferje,lidle ne hodim.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Saj piše, za oba.
smile-1.gif

Sam mislim, da dva porabita kakih 300 - 400 eur za komplet vse s kosili zunaj, kako večerjo, kinom, pijačo tu in tam...

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
200€ na mesec za oba?
confused-1.gif

Sva potem samo midva tako zapravljiva?
sprasujem se.gif

...npr. zadnjič sva v Mercatorju nakupila vse potrebno za tri polne obroke (3x kosilo + nekaj sadja) in sva plačala 75€
crazy1.gif
...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Midva z mojo porabiva za trgovino mesečno 400-500€. Res pa je, da imava vsak dan doma kosilo, kar se pri temu znesku kar precej pozna. Kupujeva pa izključno samo v Šparu.
Sva se ravno zadnjič pogovarjala, kako zmanjšati ta strošek oz. kje bi se dalo oklestiti, pa ni bilo nekih hudih idej. :S

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ja mi2 zapraviva 200eur, ampak kuhava 1x tedensko, najvec 2x, ker moj gre na kosilo v sluzbi, jaz pa zase ne kuham, greva tudi ven jest 1-2x na teden, ampak tega ne bom stela zraven.

tisti ki zapravite za 2 vec, zapravite veliko za moje pojme, razen ce se kuha toliko doma, pa se to je 1x vec veliko (400eur ali vec) razen ce neprestano nekaj jeste. je kuhanje cenejse kot salamice in sircki pa sprotni prigrizki.

da se prihranit s hoferji in lidli in se ne gre na slabse, samo navajeni po vecini se nismo, je pa res, da vec kot 1/4 tudi v teh trgovinah ne prisparas.

Titan1

Pripravnik
30. dec 2009
94
3
6
Pa kok vam rata zapravt 150-200€ na mesec.Jst pod 650-700 € včasih tut več ne pridem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Si mogoče pomislil da komu dohodki ne dopuščajo da bi samo v trgovini mesečno zapravil 700€? Aja nisi, ti je oproščeno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja saj je malo... ampak če malo gledaš in kupuješ v akcija "najbrž" gre skos. Bi sam povedal ampak žal nimam pri tem izkušenj saj živim v dveh gospodinstvih in razen tega da vržem zraven nek denar nimam teh izkušenj. Drugače pa če imaš doma vrt in kakšno lastno sadje zna bit zadeva še bolj poceni. Spečeš kak kruh itd.. Če se da kje varčevat se da tukaj.