Koliko časa mi velja bonifikacija...?

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
Sorry za malo glupo postavljeno vprašanje, ne vem kako bi ga drugače zastavil
smile-1.gif

Uglavnem, imam 50% bonifikacije, prodal bi avto, nekje do konca leta nameravam kupiti novega in bi ga jasno registriral. Mi 50% bonifikacija zapade, do kdaj mi velja... Se kdo kej spozna na te reči?

Hvala za odgovor.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
3 leta

Za prenos bonusa na drugo polico, potrebuješ staro polico (torej to, ki jo imaš zdaj).
Če boš prodani avto odjavil iz prometa, greš do najbližje enote zavarovalnice, na kateri imaš polico in jo prekineš, tako dobiš nazaj razliko, ki si jo plačal za zavarovanje, izpolniš obrazec, agentu daš kopijo odj. prometne in to polico ki jo imaš, on pa ti izroči kopijo police, na katero ti udari rdečo štampiljko, ki je potem dokazilo o bonusu, ki ga boš prenašal na drug avto.

Če se bo avto samo prepisal potrebuješ za vračilo razlike kopijo nove police novega lastnika in vse enako kot pri odjavi...

Nazadnje urejeno:

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
Super, hvala za hiter odgovor. Se pravi samo odjavim avto, na zavarovalnici mi povrnejo razliko v zavarovanju do konca zavarovanja in me imajo nekje v kompu shranjenega ob sklenitvi nove police enkrat ob koncu leta?

A si jst to malo narobe predstavljam. Nimam nobenih izkušenj, avto sem dobil prepisan s polno bonifikacijo, od takrat naprej pa zgolj podaljšujem registracijo in zavarovanje, drugih izkušenj nimam :/

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
3 leta je drugače pravilen odgovor ja, kar se pa samega prenosa tiče pa lahko zadevo rešiš tudi s potrdilom o premijskem razredu, če bi ob prekinitvi zavarovanja zaradi vrnitve dela premije zastopnik zahteval originalno polico (kar je običajno v praksi).

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
hmmm zdaj imam tri police na -50, eno za avto, drugo za vespo, tretja je od motorja.

Teoretično potem lahko vespo zavarujem vsako leto pri drugi zavarovalnici in dve polici vlečem naprej z 50%?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ja. Vsako leto lahko narediš zavarovanje drugje če želiš.

Za opombo samo še to, iz motorja ne moreš prenašati bonusa na avto in obratno...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
A ne gre
confused-1.gif

smile-1.gif
vem da me hecas, ampak ne gre ne.

Pred leti mi je agent ZM pri zavarovanju za motor upošteval bonus, katerga sem imel pri zavarovanju avtomobila, tako da sem oba zavaroval s 50% bonifikacijo.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Eno vpr da ne odpiram nove teme:

Če sem sklenil kasko polico z 03 PR dne 14.1.2008 ni bilo škodnega zahtevka do kdaj mi velja bonus? polico za osnovno zavarovanje 03 PR še vedno uporabljam na avtomobilu ki je.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Za opombo samo še to, iz motorja ne moreš prenašati bonusa na avto in obratno...

Obratno gre.

res? kje? pod kaksnimi pogoji?
Torej placujem za skuter nekaj let poceni zavarovanje in potem prenesem na avto? To se pa splaca...
Preveri info., mislim da se mocno motis.

Drugace pa se bonus oz AO prenasa na AK tako da imas na AK isti popust kadarkoli, razen ce bodo kaj spreminjali.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Obratno gre.

res? kje? pod kaksnimi pogoji?
Torej placujem za skuter nekaj let poceni zavarovanje in potem prenesem na avto? To se pa splaca...
Preveri info., mislim da se mocno motis.

Drugace pa se bonus oz AO prenasa na AK tako da imas na AK isti popust kadarkoli, razen ce bodo kaj spreminjali.

površni pri branju?
grin1.gif

obratno: 'iz avta na motor gre'.

Boljše?
cheer.gif

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Hočeš reči, da ti je potekla 14.1.09, po tem datumu pa je nisi več sklepal?

kasko ne več osnovno sem pa prenesel na drug avto.

potem mi velja kako polica do 14.1.2012 govorim bonus...