2024 je bilo zame dokaj uspešno, vsakoletni cilj 5 jurjev presežen za 10%. Za prvo furo v 2025 pa se še nisem odločil... Kakor koli že -vsem želim Srečno in zdravo v 2025.
Tekaške poškodbe?2024 štartal z novim biciklom (adict rc 10), sezona pa potem bolj kilava. 3k bicikla in 1.2k tek. Prva dva in zadnja dva meseca v letu in večji del poletja nula zaradi poškodb.
Na leto? Pol mi pa ne gre slabo, cca 5 K km (in 29 K m višincev) na 1.200 € vrednem biciklu (OK, 1.400 če štejem še upgrade vilic).V 2025 boš moral malo pojačat da upravičiš nakup novega kolesa, jaz se držim pravila km za vsak eur nakupne vrednosti.
Ja na leto, ti si ornk dobr amortiziral svoje kolo. Bravo. Kaj to maš gravel ali mtb?Na leto? Pol mi pa ne gre slabo, cca 5 K km (in 29 K m višincev) na 1.200 € vrednem biciklu (OK, 1.400 če štejem še upgrade vilic).
Večinoma med tednom poleti okoli 2 uri, pozimi 1 ura, pa čez vikend kake 4-5 ur turce (pozimi pa spet 1 ura. Cca 2/3 makadam (na pamet, ker na Stravi ne najdem, kje bi pogledal koliko je bilo v celem letu makadama in koliko asfalta).
...ker je kupil nov bajk? Sodim po sebi... sem pred leti moji rekel, da grem gledati novo kolo... pa ga čez dva dni pripeljal domov... Šum v komunikaciji -ona je razumela dobesedno, meni pa to pomeni... da ga grem kupiti. U, je bila jezna... zdaj pa mi reče, da ni bil slab nakup..Ne, baba ga je nalomila
Vrednost bicikla je nepomembna.Na leto? Pol mi pa ne gre slabo, cca 5 K km (in 29 K m višincev) na 1.200 € vrednem biciklu (OK, 1.400 če štejem še upgrade vilic).
Večinoma med tednom poleti okoli 2 uri, pozimi 1 ura, pa čez vikend kake 4-5 ur turce (pozimi pa spet 1 ura. Cca 2/3 makadam (na pamet, ker na Stravi ne najdem, kje bi pogledal koliko je bilo v celem letu makadama in koliko asfalta).
V bistvu trekking. Scott Sub Cross 10 (že ob nakupu zadaj zamenjal iz 11-32 na 11-34), pa Recon Silver sem dal spredaj (100 mm) in spredaj večje diske s štiribatnimi čeljustmi. Ker so originalne umirale pri spustih ...Ja na leto, ti si ornk dobr amortiziral svoje kolo. Bravo. Kaj to maš gravel ali mtb?
Mislim da na stravi tega ne morš.
Opcija bi bila če bi sprožil drug activity type, recimo gravel ali pa mtb in mel activitye vezane na različna kolesa. Ali pa kak app kot je npr. rungap, tam lahko potem vidiš statse po posameznem tipu aktivnosti.
Če se že vozim pozimi se z MTB in se soljenim cestam izogibam, tako da čiščenje in mazanje po vsaki vožnji ni potrebno.Vprašanje za tiste, ki nabirate km čez zimo na cestnem: kako pogosto čistite bicikle v teh "soljenih" dneh? Novi materiali najbrž niso tako občutljivi ali pač? Vsako furo najbrž nima smisla? Pa če vsakič razmaščujete (in mažete) kaseto in gonilko? Sicer vzame vse skup 20 minut, pa je včasih tudi to odveč...