Kolesarstvo 23

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Naštel si redka dva brez dokazanega greha. In brez pozitivnega vzorca.
Če se prav spomnim je valjavec imel enoletno prepoved približno takrat ko je bil 9 na turu.
Brajkovič pa se sigurno ni rabil špikat, ko je bil oproda Armstrongu, ker je bil dovolj dober oz. celo hitrejši od kapetana. Seveda.

Brez zamere vsem navdušencem, 15 let sem aktivno rekreativno kolesaril, obožujem ta šport.
Po TV pa ga gledam zelo težko, ker iz prve roke vem kako je umazano in to do skrajnosti.
Seveda se zavedam, da so ostali vrhunski športi isti.

jello

Guru
22. sep 2008
10.156
3.880
113
Nisem napisal da sta bila čista, ker tisti, ki je bil čist ni grupe držal na touru, kaj šele da bi lahko dirkal. Sem se pa oglasil zato ker brajko nikoli ni bil pozitiven, Valjavca so pa namočili zaradi "anomalij" v biološkem potnem listu. Ker je bil že čas da upravičijo uvedbo bioloških potnih listov. Torej, nihče od njiju nikoli ni oddal pozitivnega vzorca, niti se ni izognil kontroli (neoddaja je enako pozitiven vzorec). Kolikokrat sta ga oddala pa mislim da ne rabim razlagat.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-532
48
Valparaiso
odmet.jpg

druga liga

Roglič ni skrival dejstva, da se zaradi trenutnega položaja počuti omejenega, a obenem dal jasno vedeti, da ne bo ravnal v nasprotju z željami ekipe. "Lahko bi temu tako rekli," je na vprašanje, ali se bo težko odpovedati možnosti za zmago, odvrnil Roglič. "Imam svoj pogled na to, vendar bom naredil vse, da stvari ostanejo takšne, kot so," je dodal. Zvestobo Kussu je obljubil tudi dvakratni zmagovalec Toura. "Lepo se mu bo oddolžiti za vse, kar je naredil zame in za Primoža. To mu želim povrniti na današnji, pa tudi na sobotni etapi," je dejal Vingegaard.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/koles...il-v-jezik-imam-svoj-pogled-na-to-toda-412013 - www.zurnal24.si
Ekipa je prva, ja ... LOL

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.670
-1.361
63
druga liga

Ekipa je prva, ja ... LOL
Ti si isti kot moja žena, ko ji med vsako dirko razlagam kdo je kdo v ekipi in zakaj so eni spredaj, zakaj se drugi vozijo v peletonu, zakaj ne dirka vsak zase... Ko boš dojel, da je kolesarstvo ekipni šport, ti bo marsikaj bolj jasno, do takrat pa komentiraj košarko in Dončiča in igranje v tretji ligi.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-532
48
Valparaiso
Ti si isti kot moja žena, ko ji med vsako dirko razlagam kdo je kdo v ekipi in zakaj so eni spredaj, zakaj se drugi vozijo v peletonu, zakaj ne dirka vsak zase... Ko boš dojel, da je kolesarstvo ekipni šport, ti bo marsikaj bolj jasno, do takrat pa komentiraj košarko in Dončiča in igranje v tretji ligi.
Saj pr Dončiću vsm tudi ni jasno, da to ekipni šport...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Ko bi se vsaj znal odločit ali je druga ali tretja liga in zakaj je to zanj zdaj presenečenje, če prva liga baje nikoli ni bil. Dejansko je tako butast, da še trolat ne zna. Kot sem rekel, nepomembna packa na tipkovnici.

jello

Guru
22. sep 2008
10.156
3.880
113
V sky-ju je bil isti problem z wiginsom in froomom, pa Froome zato ni bil drugoligaš. Na istem kupu pač ne morejo stat hkrati trije petelini. To je vprašanje na katerega bi morala jumbo visma odgovort pred štirimi leti, ne danes.

Da je pa slovenec v tuji ekipi lahko v poziciji ali bo kapetan ali ne pa meji na znanstveno fantastiko. Uživajte dokler traja in dokler je fancoski, španski in italjanski biciklizem tam kjer je (da ne napišem kje).

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
V sky-ju je bil isti problem z wiginsom in froomom, pa Froome zato ni bil drugoligaš. Na istem kupu pač ne morejo stat hkrati trije petelini. To je vprašanje na katerega bi morala jumbo visma odgovort pred štirimi leti, ne danes.

Da je pa slovenec v tuji ekipi lahko v poziciji ali bo kapetan ali ne pa meji na znanstveno fantastiko. Uživajte dokler traja in dokler je fancoski, španski in italjanski biciklizem tam kjer je (da ne napišem kje).
To je bistvo, ki očitno nobenmu ni jasno. Če pogledaš tamle FB grupo, kakšne to pišejo eni, se za glavo primeš. Se pa tud glavni akterji ob takih budalaštinah držijo za glavo.....

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Vuelta, Tour in Giro v principu niso ekipne tekme. Zmaga lahko le en kolesar. So se pa formirale ekipe, ki pomagajo enemu kolesarju, da ta lahko zmaga. In od tod izvira problem. V košarki ne zmaga Dončić ampak ekipa. Tukaj pa zmaga Sepp Kuss in ne Jumbo Visma.
(Zmaga tudi Jumbo Visma, ker imajo na eni tekmi cel kup kategorij).

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
Vuelta, Tour in Giro v principu niso ekipne tekme. Zmaga lahko le en kolesar. So se pa formirale ekipe, ki pomagajo enemu kolesarju, da ta lahko zmaga. In od tod izvira problem. V košarki ne zmaga Dončić ampak ekipa. Tukaj pa zmaga Sepp Kuss in ne Jumbo Visma.
(Zmaga tudi Jumbo Visma, ker imajo na eni tekmi cel kup kategorij).
Poanta je v nagradah in pravilih talanja le te znotraj ekipe. Kolesarstvo ima svoja pravila.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Nisem napisal da sta bila čista, ker tisti, ki je bil čist ni grupe držal na touru, kaj šele da bi lahko dirkal. Sem se pa oglasil zato ker brajko nikoli ni bil pozitiven, Valjavca so pa namočili zaradi "anomalij" v biološkem potnem listu. Ker je bil že čas da upravičijo uvedbo bioloških potnih listov. Torej, nihče od njiju nikoli ni oddal pozitivnega vzorca, niti se ni izognil kontroli (neoddaja je enako pozitiven vzorec). Kolikokrat sta ga oddala pa mislim da ne rabim razlagat.
Razumem, ampak tudi Armstronga niso nikoli dobili pa so ga testirali več kot valjavca in brajkota skupaj.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Jonas Vingegaard before the start of today’s stage for Danish television:

„I will ride for Kuss winning now. It would feel greedy taking the jersey from Sepp. I wasn’t sure what to do yesterday when Kuss got dropped, but that’s why I did not passed Roglič yesterday to take less bonus seconds. I want Kuss to win [the GC], so I don't think there is any doubt about what my tactics will be today.”

In res je:zmaga:
Spet je zamudil priložnost za bit tiho. Ozjava o prehitevanju je v stilu Remckota, da ni vedel da borba za prvo mesto‍♂