Kolesarstvo 23

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Snečko, dej odnehaj.

V celem Slovenskem forumskem prostoru si tak unikum za pljuvanje po Slovenskih športnikih, da te je nemogoče falit.

Gor si nalepil sliko citata g.Ehrlich-a - to je pa pohvalno. Škoda ker je končal predčasno, umorjen s strani zločincev

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in 8888

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Ja Šnecko, pozab zdej Pogija, on trenutno ne tekmuje, tist se bomo polet drli. Ti boš pač Šneckal

jello

Guru
22. sep 2008
10.165
3.881
113
Bom nekaj napisal, kar doslej še nobeden ni... Meni se zdi pa neskončno pomembno...
Vsi so gledali Rogličevo kolo... Grupset od Grawel kolesa...
Nihče pa ni pogledal, katere pedale je vozil... Pomoje je to najpomembnejši detail in rešitev zmage.

Ni vozil Look - Shimano pedal ampak tiste okrogle Speedplay (mogoče je še kako drugo ime bolj originalno).
Meni, ki sem v zadnjih Treh sezonah (tretje je v teku) na cesti pustil cca 15.000 km se je že 3x zgodilo, da mi je na najstrmejšem delu ketna dol padla. Takrat se večinoma nimaš časa odpet iz pedalov, ker hitrost je blizu NULE oz. mogoče kakih 5-6-7 km/h + trenutek presenečanja in se običajno zvrneš na bok zapet v klipsne.
Poglejte posnetek, s kako lahkoto se je Primož odpel z obema nogama iz Speedplay pedalov... Ker jaz, ko sem videl posnetek, ki se je zašil z natikanjem ketne sem bill 100% da se je Primož zvrnil na tla. Kasneje so šele pokazali celoten posnetek, ko je prevozil cestno kineto, se odpel iz pedalov in začel nazaj natikati ketno...

Sem šel preverit Visma vozi Speedplay pedale...
Pišeš neumnosti, ker odpenjanje pedal je nekaj tako podzavestnega kot šaltanje, ne glede na to na čem šaltaš, razlike so pa kozmetične. Oziroma bolj odvisne od nastavitve fedra kot znamke in si jih vsak nastavi kot mu paše. In vsak profi (pa tudi pionirček in mladinec) bo odpel, še bolj pa zapel, tako hitro kot je treba ne glede na to kakšna pedala vozi.

• Všeč mi je
Reactions: Zebdi

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Pišeš neumnosti, ker odpenjanje pedal je nekaj tako podzavestnega kot šaltanje, ne glede na to na čem šaltaš, razlike so pa kozmetične. Oziroma bolj odvisne od nastavitve fedra kot znamke in si jih vsak nastavi kot mu paše. In vsak profi (pa tudi pionirček in mladinec) bo odpel, še bolj pa zapel, tako hitro kot je treba ne glede na to kakšna pedala vozi.
Nič ne pišem neumnosti. Probaj kdaj... Ni padel na ravnem, ni padel v blagem klancu... Hvala bogu ni padel, šanse so bile pa zelo velike...

Še to napiši drugič, da ketna dol pade samo amaterjem in tistim, ki ne vozijo Shimano Ultegro...

Kolikor vem se Speedplaya ne da nastavljat trdote...Imaš samo standard in light varianto..

jello

Guru
22. sep 2008
10.165
3.881
113
Ketna ne ve kaj piše na njej in pade dol. In profijem se tudi bolj ali manj jebe kaj piše na pedalih in furajo tisto kar jim je dostavljeno. Odpenjanje in zapenjanje pedal je rutina. Nekaj o čemer ni treba razmišljat ali boš pravočasno, hitro ali počasi.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Ketna ne ve kaj piše na njej in pade dol. In profijem se tudi bolj ali manj jebe kaj piše na pedalih in furajo tisto kar jim je dostavljeno. Odpenjanje in zapenjanje pedal je rutina. Nekaj o čemer ni treba razmišljat ali boš pravočasno, hitro ali počasi.
Koliko metrov narediš pri hitrosti 10km/h v 20% klanec, če ti ketna dol pade in se zategne med gaštel in notranji zobnik preden se ustaviš?
Morda kake 3 -4 metre... to je pa koliko desetink sekunde?
Če bi imel Primož spredaj duplo nebi nikoli ketne sam nataknil gor...

jello

Guru
22. sep 2008
10.165
3.881
113
Ne podtikaj mi nečesa, kar nisem niti komentiral, še manj izjavil in ne grem se teoretiziranja in fantaziranja kaj bi če bi. Ker mini čudež je že to, da ga nihče od frančekov s petimi piri pod streho, ki jih je ob progi mrgolelo ni sklatil z bicikla. Njega ali njegovih konkurentov.

In še enkrat, doktorati o nanosekundah, ki jih je prihranil zaradi spidplejk niso nič več kot slaba šala.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Nič ne pišem neumnosti. Probaj kdaj... Ni padel na ravnem, ni padel v blagem klancu... Hvala bogu ni padel, šanse so bile pa zelo velike...
Torej bi vsi, ki vozijo MTB padli na bok, ko ležeš tam ko še koza ne gre in ti zadnjo kolo odnese na sluzasti skali?
Odpiranje pedal je tak podzavestna zadeva, da je vseeno kaj maš. Enostavno nogo daš ven brez razmišljanja. Razen, če/ko imaš preveč zategnjene in nimaš dovolj moči.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Ne podtikaj mi nečesa, kar nisem niti komentiral, še manj izjavil in ne grem se teoretiziranja in fantaziranja kaj bi če bi. Ker mini čudež je že to, da ga nihče od frančekov s petimi piri pod streho, ki jih je ob progi mrgolelo ni sklatil z bicikla. Njega ali njegovih konkurentov.

In še enkrat, doktorati o nanosekundah, ki jih je prihranil zaradi spidplejk niso nič več kot slaba šala.
Gor na zadnjem klancu so mogl orenk potisnit nazaj, da niso Thomasa sklatl z bicikla. Da o mlatenju in šlatanju kolesarjev po riti niti ne začnem.

jello

Guru
22. sep 2008
10.165
3.881
113
Prvo rundo smo bili na tem delu in so redarji težili če si imel eno nogo na betonu. Pri drugi in tretji si sam videl kaj je blo. Mi smo se prestavili 1km nižje, kjer je bilo bolj znosno.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Sam sem Giro spremljal prek TV. Ko sem gledal tale zadnji kronometer sem se tudi sam čudil hordi navijačev kateri so tako agresivno skakali v/pred tekmovalce ki so na max pulzu 100% skoncentrirani lovili sekunde v klanec. Še dobro da niso gledalci "odločili" vrstnega reda na koncu z kakšno neumnostjo.

Rogliču bi sam od srca privoščil da "sname" Tour pa da skompletira zbirko. Če ga pa ne bo, vseeno spada v elitni promil tistih kateri so poizkusili na tritedenskih dirkah in na koncu zmagali (za sedaj 4x).

Vprašanje kdo je boljši Rogla ali Pogi je pa itak brezpredmetna. Stvar nians, ekipe in sreče.

• Všeč mi je
Reactions: corsol in aljoman

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
O čem je govoril Contador na Eurosportu po etapi na Višarje.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
Kot sem napisal tam 2 strani nazaj bi sedaj moral zaceti intenzivno "zalaufat" 3 karijero. Po tej kolesarski sezoni definitivno.
Nima nobenemu vec kaj dokazovat. Tudi sebi ne.
Pogi je druga in drugacna generacija. Ko bo Pogi star toliko kot Rogla bomo lahko primerjali uspehe tako enega kot drugega skozi sportno kariero.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-532
48
Valparaiso
Kot sem napisal tam 2 strani nazaj bi sedaj moral zaceti intenzivno "zalaufat" 3 karijero. Po tej kolesarski sezoni definitivno.
Nima nobenemu vec kaj dokazovat. Tudi sebi ne.
Pogi je druga in drugacna generacija. Ko bo Pogi star toliko kot Rogla bomo lahko primerjali uspehe tako enega kot drugega skozi sportno kariero.
2 zaporedna toura ima...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Bom nekaj napisal, kar doslej še nobeden ni... Meni se zdi pa neskončno pomembno...
Vsi so gledali Rogličevo kolo... Grupset od Grawel kolesa...
Nihče pa ni pogledal, katere pedale je vozil... Pomoje je to najpomembnejši detail in rešitev zmage.

Ni vozil Look - Shimano pedal ampak tiste okrogle Speedplay (mogoče je še kako drugo ime bolj originalno).
Meni, ki sem v zadnjih Treh sezonah (tretje je v teku) na cesti pustil cca 15.000 km se je že 3x zgodilo, da mi je na najstrmejšem delu ketna dol padla. Takrat se večinoma nimaš časa odpet iz pedalov, ker hitrost je blizu NULE oz. mogoče kakih 5-6-7 km/h + trenutek presenečanja in se običajno zvrneš na bok zapet v klipsne.
Poglejte posnetek, s kako lahkoto se je Primož odpel z obema nogama iz Speedplay pedalov... Ker jaz, ko sem videl posnetek, ki se je zašil z natikanjem ketne sem bill 100% da se je Primož zvrnil na tla. Kasneje so šele pokazali celoten posnetek, ko je prevozil cestno kineto, se odpel iz pedalov in začel nazaj natikati ketno...

Sem šel preverit Visma vozi Speedplay pedale...
Točno to je tudi meni v oko padlo. Tako lahkotno je odpel obe nogi hkrati, da jih je samo narazen dal, brez stikanja.

Se mi je zgodilo pod vrhom Jošta (19%), ko mi je eden preko zapeljal, da sem se zadnji moment odpel... Pognati pa se tam sam nisem mogel, sem se moral malo dol nazaj spustiti...

kajn

Guru
5. okt 2007
2.783
1.613
113
Iskajoč brata
Točno to je tudi meni v oko padlo. Tako lahkotno je odpel obe nogi hkrati, da jih je samo narazen dal, brez stikanja.
Kolikokrat na teden zapneš in odpneš pedala v kolesarski sezoni? Nisem strokovnjak za pedala, ampak če to delaš vsak dan x-krat, leta zapored....
Take ponovitve ti pridejo pod kožo kot dihanje. Brez razmišljanja in zgleda kot da bi imel navadna pedala....

• Všeč mi je
Reactions: cappy in Pepe

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.192
2.490
113
Absolutno nimam pojma kakšne so razlike med pedali, sam imam SPD na max odtegnjene, tako da poteg/ruker v katerokoli smer razen ravno navzgor spusti; bi pa dal primerjavo s smučarskimi vezmi. Nekaterim tekmovalcem odpre prehitro oz. takoj, drugim - sploh smukačem, pa še ko se kotalijo držijo in to je samo zato ker zategnejo do daske, da se ja ne bi po nepotrebnem odpela. Mogoče je tako tudi na kolesih.