Pišeš neumnosti, ker odpenjanje pedal je nekaj tako podzavestnega kot šaltanje, ne glede na to na čem šaltaš, razlike so pa kozmetične. Oziroma bolj odvisne od nastavitve fedra kot znamke in si jih vsak nastavi kot mu paše. In vsak profi (pa tudi pionirček in mladinec) bo odpel, še bolj pa zapel, tako hitro kot je treba ne glede na to kakšna pedala vozi.Bom nekaj napisal, kar doslej še nobeden ni... Meni se zdi pa neskončno pomembno...
Vsi so gledali Rogličevo kolo... Grupset od Grawel kolesa...
Nihče pa ni pogledal, katere pedale je vozil... Pomoje je to najpomembnejši detail in rešitev zmage.
Ni vozil Look - Shimano pedal ampak tiste okrogle Speedplay (mogoče je še kako drugo ime bolj originalno).
Meni, ki sem v zadnjih Treh sezonah (tretje je v teku) na cesti pustil cca 15.000 km se je že 3x zgodilo, da mi je na najstrmejšem delu ketna dol padla. Takrat se večinoma nimaš časa odpet iz pedalov, ker hitrost je blizu NULE oz. mogoče kakih 5-6-7 km/h + trenutek presenečanja in se običajno zvrneš na bok zapet v klipsne.
Poglejte posnetek, s kako lahkoto se je Primož odpel z obema nogama iz Speedplay pedalov... Ker jaz, ko sem videl posnetek, ki se je zašil z natikanjem ketne sem bill 100% da se je Primož zvrnil na tla. Kasneje so šele pokazali celoten posnetek, ko je prevozil cestno kineto, se odpel iz pedalov in začel nazaj natikati ketno...
Sem šel preverit Visma vozi Speedplay pedale...
Nič ne pišem neumnosti. Probaj kdaj... Ni padel na ravnem, ni padel v blagem klancu... Hvala bogu ni padel, šanse so bile pa zelo velike...Pišeš neumnosti, ker odpenjanje pedal je nekaj tako podzavestnega kot šaltanje, ne glede na to na čem šaltaš, razlike so pa kozmetične. Oziroma bolj odvisne od nastavitve fedra kot znamke in si jih vsak nastavi kot mu paše. In vsak profi (pa tudi pionirček in mladinec) bo odpel, še bolj pa zapel, tako hitro kot je treba ne glede na to kakšna pedala vozi.
Koliko metrov narediš pri hitrosti 10km/h v 20% klanec, če ti ketna dol pade in se zategne med gaštel in notranji zobnik preden se ustaviš?Ketna ne ve kaj piše na njej in pade dol. In profijem se tudi bolj ali manj jebe kaj piše na pedalih in furajo tisto kar jim je dostavljeno. Odpenjanje in zapenjanje pedal je rutina. Nekaj o čemer ni treba razmišljat ali boš pravočasno, hitro ali počasi.
Podobno sem jaz razmišljal.... toliko "svežih" navijačev + ozke ceste + narcisistično instagram selfi razmišljanje + malo/veliko alkohola = padec kolesarjaKer mini čudež je že to, da ga nihče od frančekov s petimi piri pod streho, ki jih je ob progi mrgolelo ni sklatil z bicikla. Njega ali njegovih konkurentov.
Torej bi vsi, ki vozijo MTB padli na bok, ko ležeš tam ko še koza ne gre in ti zadnjo kolo odnese na sluzasti skali?Nič ne pišem neumnosti. Probaj kdaj... Ni padel na ravnem, ni padel v blagem klancu... Hvala bogu ni padel, šanse so bile pa zelo velike...
Gor na zadnjem klancu so mogl orenk potisnit nazaj, da niso Thomasa sklatl z bicikla. Da o mlatenju in šlatanju kolesarjev po riti niti ne začnem.Ne podtikaj mi nečesa, kar nisem niti komentiral, še manj izjavil in ne grem se teoretiziranja in fantaziranja kaj bi če bi. Ker mini čudež je že to, da ga nihče od frančekov s petimi piri pod streho, ki jih je ob progi mrgolelo ni sklatil z bicikla. Njega ali njegovih konkurentov.
In še enkrat, doktorati o nanosekundah, ki jih je prihranil zaradi spidplejk niso nič več kot slaba šala.
2 zaporedna toura ima...Kot sem napisal tam 2 strani nazaj bi sedaj moral zaceti intenzivno "zalaufat" 3 karijero. Po tej kolesarski sezoni definitivno.
Nima nobenemu vec kaj dokazovat. Tudi sebi ne.
Pogi je druga in drugacna generacija. Ko bo Pogi star toliko kot Rogla bomo lahko primerjali uspehe tako enega kot drugega skozi sportno kariero.
Točno to je tudi meni v oko padlo. Tako lahkotno je odpel obe nogi hkrati, da jih je samo narazen dal, brez stikanja.Bom nekaj napisal, kar doslej še nobeden ni... Meni se zdi pa neskončno pomembno...
Vsi so gledali Rogličevo kolo... Grupset od Grawel kolesa...
Nihče pa ni pogledal, katere pedale je vozil... Pomoje je to najpomembnejši detail in rešitev zmage.
Ni vozil Look - Shimano pedal ampak tiste okrogle Speedplay (mogoče je še kako drugo ime bolj originalno).
Meni, ki sem v zadnjih Treh sezonah (tretje je v teku) na cesti pustil cca 15.000 km se je že 3x zgodilo, da mi je na najstrmejšem delu ketna dol padla. Takrat se večinoma nimaš časa odpet iz pedalov, ker hitrost je blizu NULE oz. mogoče kakih 5-6-7 km/h + trenutek presenečanja in se običajno zvrneš na bok zapet v klipsne.
Poglejte posnetek, s kako lahkoto se je Primož odpel z obema nogama iz Speedplay pedalov... Ker jaz, ko sem videl posnetek, ki se je zašil z natikanjem ketne sem bill 100% da se je Primož zvrnil na tla. Kasneje so šele pokazali celoten posnetek, ko je prevozil cestno kineto, se odpel iz pedalov in začel nazaj natikati ketno...
Sem šel preverit Visma vozi Speedplay pedale...
Kolikokrat na teden zapneš in odpneš pedala v kolesarski sezoni? Nisem strokovnjak za pedala, ampak če to delaš vsak dan x-krat, leta zapored....Točno to je tudi meni v oko padlo. Tako lahkotno je odpel obe nogi hkrati, da jih je samo narazen dal, brez stikanja.