Kolesarska dirka narkomanov po Franciji

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Preveč denarja je v nogometu, da bi si upali odpreti problematiko z dopingom. In kot omenjaš, poleg vzdržljivosti je pomembna še osredotočenost - ampak, ko si utrujen, tudi koncentracija pade, kajne?
A tisti nogometaši, katerim se je ustavilo srce na igrišču (vsako leto jih je nekaj), so bili vsi čisti?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
meni te kolesarkse dirke delujejo zelo rekreativni šport (na sicer najvišjem nivoji).Skupinsko kruzajo do 90% etape,itak tempo diktirajo nepombenži, zaključi pa potem "ta spočiti" favorit zadnji 10 km na polno.. in to je to. Neumen šport do amena. Tekmovanje mislim.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Pade, seveda pade, ampak saj se vidi proti koncu tekem da so nogometaši že precej uničeni...... pa je to 12-13 km prelaufanih na tekmo, ne pa 150 km pecikla, pa drug dan znova in tako 3 tedne skupaj.

Ne pravim da dopinga ni, ampak si nogometaš ne more z njim toliko pomagati ker je nogomet precej več kot samo laufanje. Kontrol je precej, dobijo jih pa bore malo.

Ravno pred dnevi je umrl Cristian Benitez, eden najboljših ekvadorskih nogometašev, pri 27 letih herc infarkt..... Če so kake prepovedane substance se bo že zvedelo. Seveda pa lahko vsak razvija teorije zarote
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Nogomet ni ravno enako picikliranju. Če bi piciklisti imeli same "šprinte", tudi ne bi zmogli 150km. Picikliranje je enako maratonu, tam komot ljudje zdržijo s tempom 20kmh po 2 uri in še več...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Pade, seveda pade, ampak saj se vidi proti koncu tekem da so nogometaši že precej uničeni...... pa je to 12-13 km prelaufanih na tekmo, ne pa 150 km pecikla, pa drug dan znova in tako 3 tedne skupaj.

Ne pravim da dopinga ni, ampak si nogometaš ne more z njim toliko pomagati ker je nogomet precej več kot samo laufanje. Kontrol je precej, dobijo jih pa bore malo.

Ravno pred dnevi je umrl Cristian Benitez, eden najboljših ekvadorskih nogometašev, pri 27 letih herc infarkt..... Če so kake prepovedane substance se bo že zvedelo. Seveda pa lahko vsak razvija teorije zarote
smile-1.gif

po tvoji logiki šprinterji ne rabijo dopinga..itak prelaufajo samo 100m.
v kolesarstvu ne obstojajo samo tritedenske dirke...imaš tudi enodnevne...pa se ravno tako dopingirajo.
pri nogometu prelaufajo 10km+..od tega je ogromno šprintov...če so dobro 'pripravljeni' tudi lažje kontrolirajo žogo, so močnejši, hitrejši,.. da ni dopinga v nogometu so praviljice za lahko noč..

za beniteza pa verjamem da ne bomo izvedeli kaj je bil povod za srčni infrakt...kot tudi za druge nogometaše ne!

I

Izbrisan uporabnik #488

Šprinterji se najbolj pikajo.

Ko jih gledaš v dresih, so šolski primer za anatomske učbenike.

S pikanjem spravijo iz telesa še zadnje maščobe ter povečajo in pojačajo mišice.

V nogometu je dopinga kolko hočeš.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
meni te kolesarkse dirke delujejo zelo rekreativni šport (na sicer najvišjem nivoji).Skupinsko kruzajo do 90% etape,itak tempo diktirajo nepombenži, zaključi pa potem "ta spočiti" favorit zadnji 10 km na polno.. in to je to. Neumen šport do amena. Tekmovanje mislim.

hysterical-1.gif
ti ne opravis ene etape z njimi. Gremo stavit. Kruzajo ja, ampak s 45-55kph po ravnini. Izgleda pa kot, da vozijo skuter. Res je, ampak to so treningi in tistih par injekcij. Ampak brez treninga ti tudi tiste injekcije ne pomagajo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Daj mi njihovo specialko za 10 k Eur in bom tudi jaz kruzal 45 po ravnini.

S svojim 10 Eur vrednim +15 let starim noname city bajkom sem enkrat poleti na +30C sledil enemu na specialki cca 30 km.
Modelu ni bilo nič jasno, kajti dohitel/prehitel me je na easy, potem sem pa jaz prestavil v 18-to in pritisnil na pedala
evil.gif
.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

S svojim 10 Eur vrednim +15 let starim noname city bajkom sem enkrat poleti na +30C sledil enemu na specialki cca 30 km.
Modelu ni bilo nič jasno, kajti dohitel/prehitel me je na easy, potem sem pa jaz prestavil v 18-to in pritisnil na pedala
evil.gif
.

Misliš, da si slučajno sledil gleih enemu od pr slovencev ki so peljali TDF? Zakaj mu pa nisi sledil še enih 200 km?

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
ksz: Un na specialki je bil nedeljski šminker, Ytbnd pa ima najbrž nekaj malega kondicije....

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Moj ata je tudi enkrat z jugom prehitel audija. Nikomur razen meni ni bilo nič jasno.
bonk.gif

Čist odvisno od etape, na Giru jih je mogoče res nekaj kjer se do stotega kilometra jajcajo, medtem ko na touru večinoma leti od kilometra 0 dalje. Poglejte si mal povprečne hitrosti prvih nekaj ur etape.

Ja, na alterju se vsi vozijo s povprečno 40 km/h. Tri dni skupaj. Tako kot vsi dizli na alterjevcev kurijo 3.5 l/100 km. Sicer pa za junake-gobcače, v SLO je dovolj maratonov, kjer merijo čas (magari Franja) pa se dokažite s to silno povprečno brzino. Za profije bi profil Franje veljal za ravninsko etapo. Kjer se s 45 povprečne ležerno prikruzaš do 1 km pred ciljem in potem v BTC-ju mal dvigneš rit in odšprintaš.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

evil.gif
.

Tip je imel verjetno srčni spodbujevalnik in omejitev srčnega utripa na max 100 /minuto - sicer pade za vedno. Tud takšne sem že srečal na biciklih...

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
ksz

http://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo/na-touru-pregledali-622-vzorcev-nihce-ni-bil-pozitiven/315737
grims-1.gif

Citat:
Kolesarska protidopinška agencija je sporočila, da na letošnji Dirki po Franciji ni bilo nobenega pozitivnega dopinškega testa.

Direktorica agencije Francesca Rossi je povedala, da so zdravniki na Touru odvzeli 622 vzorcev, od tega 443 krvnih in 179 urinskih.

"Na letošnji francoski pentlji ni bilo nenavadnih izvidov," je dejala Rossijeva, direktorica protidopinške agencije, ki deluje pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

Že med Tourom so mediji s sumi o dopingu večkrat napadli poznejšega zmagovalca Britanca Chrisa Frooma, ki je pokazal nekaj izjemnih predstav. Rossijeva je potrdila, da so prav Frooma večkrat testirali.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

evil.gif
.

En kolega je razlagal, da je razlika mogoče 20% v hitrosti med specialko in gorcem pri istem naporu.
confused-1.gif

Vsaj na ravnini.

Nazadnje urejeno: