Kolesarji

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.809
278
83
Največja slovenska vas
Se strinjam,take kaznovati. Kakor tiste,ki se z avtom 40km/h v coni 30 km/h ipd. V vsako vas postaviti radar.... V vsako krizisce policaja,da ko avto izsili kolesarja,se kaznuje, vsako parkiranje na kolesarski stezi...

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.545
861
113
Zakaj? Nadzor z droni, pojdimo že v korak s časom.

Za hujše prekrškarje pa raketa.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ksz

Kolesa na cestah bi morali prepovedati... To je športni pripomoček, tako kot žoga in nima kaj početi na cesti.

Zaradi takega razmišljanja so vedno znova težave
bonk.gif

Seveda na cesto spadaš samo ti,ne?
ne-ne-1.gif

Višek neumnosti
stupid-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Se strinjam,take kaznovati. Kakor tiste,ki se z avtom 40km/h v coni 30 km/h ipd. V vsako vas postaviti radar.... V vsako krizisce policaja,da ko avto izsili kolesarja,se kaznuje, vsako parkiranje na kolesarski stezi...

A se kaj od naštetega ne izvaja?

Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ksz

Kolesa na cestah bi morali prepovedati... To je športni pripomoček, tako kot žoga in nima kaj početi na cesti.

Zaradi takega razmišljanja so vedno znova težave
bonk.gif

Seveda na cesto spadaš samo ti,ne?
ne-ne-1.gif

Višek neumnosti
stupid-1.gif

Velika večina kolesarjev (tudi motoristi, ampak tema je o kolesarjih) se na cesti gre športno aktivnost (govorim o kolesarjih izven mest). Šport pa na cesti (ki ni posebej zavarovana za ta namen), nima kaj početi, se strinjaš? Jaz npr. ne igram nogometa na cesti. Če ti je kolesarjenje ljub šport kolesari tam kjer lahko (tudi drugi športne aktivnosti se izvjajo na primernih mestih) in ne tam kjer ogrožaš svoje življenje, življenje drugih, oviraš promet,... Sploh pa ne vem kaj je športnega pri neposrednem vdihavanju izpušnih plinov iz tovornjakov in avtomobilov?

btw, kaj je fora kolesarskih stez, če se kolesarji po njih ne vozite? Vedno srečam kolesarja na cesti pa čeprav je ob njej kolesarska steza?

Sicer pa sem prvi komentar napisal zgolj kot provokacijo, pa vidim, da ste kar resno vzeli.
grims-1.gif

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.140
580
113
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
To je zgleda posebna kasta ljudi. Koliko se jih vozi ponoči po mestu brez luči, to ni normalno. In to po cesti. Po možnosti enosmerni, v nasprotno smer se ti pripelje.

Gamad, potem pa ga kdo rukne, pa bi takoj tožili, pa ne vem kaj vse.

Kdaj bo policija začela malo kaznovat te nočne kolesarje brez luči?

Sem šele sedaj videl to temo. Preden grem čitati, takoj replika na uvodni post. Totalno posploševanje. A ker je enih par kolesarjev ponoči brez luči, smo pa kar vsi po vrsti gamad...? Kdaj bodo policisti začeli kaznovati te night riderje brez luči? Sem takoj ZA. In obenem naj začnejo dosledno kaznovati telefoniste za volanom in pijančke (ja, tiste 'samo pir ali dva, to ni nič'). Smo potem vsi avtomobilisti butli s telefonom na ušesu in pirom v roki? Z motorji nekateri divjajo. Smo vsi motoristi brezobzirni divjaki? In, konec koncev.. -tudi lulije imamo vsi. Smo zaradi tega kar vsi moški posiljevalci? No, mamca bo verjetno kaj dodala, pa vseeno..

Nazadnje urejeno:

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Razlika je v tem,da nogometa na cesti ne smeš igrat,kolesariš pa lahko.
grims-1.gif

Kolo je lahko tudi prevozno sredstvo in ne samo športni pripomoček....si kdaj pomislil na to?
priden.gif

Seveda se strinjam upoštevati je potrebno prometne predpise če si na cesti. Da delajo sranje po cesti samo kolesarji je pa neumnost
13.gif

Jaz sem na v prometu z štirimi prevoznimi sredstvi in vsak dan vidim osebke kateri delajo take neumnosti,da ne spadajo na cesto
pa guest what......neboš verjel pa niso samo kolesarji.
Iz tvojih postov se da razbrati,da na cesto spadaš samo ti in nobeden drug....KAJ ŠELE Z ČIM DRUGIM KOT JE AVTO
ne-ne-1.gif

Malo več strpnosti od takih kot si ti,bi bilo idealno
crazy1.gif

isbrizan

Zelenc'
11. avg 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Smo posebna kasta ljudi. Kot gamad, ki vozi v napačno smer po ac, pijani za volanom, prehiteva v škarje,.....
Ki vozite v napačno smer po kolesarskih stezah, izsiljujete pešče in avtomobiliste, nikoli ne prižgete žmigavcev, se vozite po prehodih za pešce, nimate prižgane luči, ne odsevnikov, ....
Citat:

Ne skrbi. Policija in redarstvo lovi kolesarje, ki vozijo v napačno smer z večjo vnemo kot avtomobile, ki vozijo v napačno smer.
Kar je edino prav, zveličavno in pošteno!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Preberi še enkrat moj post, ker ga očitno nisi razumel. Sem samo proti športnemu kolesarjenju na cestah, ki niso primerene za takšne podvige. Kolesarji sami očitno ne znate/niste sposobni/nočete izpustiti močno obremenjenih glavnih cest na določenih relacijah. A je tako težko načrtovati pot mimo glavnih cest? Sem za ban kolesarjena na glavnih cestah.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.790
3.980
113
Ljubljana
hmpg.net
Na avto cestah in cestah rezerviranih za motorni promet je vožnja s kolesom prepovedana.

Ostale očitno niso "glavne" ceste. Kaj pa sploh po tvoje paše med "glavne" ceste? Vsaka po kateri se voziš? Morda tudi tiste, po katerih se samo misliš voziti?

Kaj pa je sploh "športno" kolesarjenje?

jello

Guru
22. sep 2008
10.384
3.937
113
Ni bil še v mestu, kjer se že od daleč vidi da nas je 90% na kolesu zato da pridemo od A do B. V vukojebini je obratno (90% jih je na kolesu za šport) samo tam problema ni, ker je prometa manj. Oziroma je problem samo kadar se srečata bedak na kolesu in bedak za volanom, kar pa spet ni problem ker si en drugega čisto zaslužita.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Glavne ceste - povezave med večjimi kraji. Pravilni izraz je regionalna cesta.

Športno kolesarjenje - kolesarjenje kjer ti kolo služi kot športni pripomoček in ga kot prevozno sredstvo ne moreš zamenjati za npr. avtobus, vlak,...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ni bil še v mestu, kjer se že od daleč vidi da nas je 90% na kolesu zato da pridemo od A do B. V vukojebini je obratno (90% jih je na kolesu za šport) samo tam problema ni, ker je prometa manj. Oziroma je problem samo kadar se srečata bedak na kolesu in bedak za volanom, kar pa spet ni problem ker si en drugega čisto zaslužita.

Pa Presneto, si nepismen? Preberi še enkrat kaj sem napisal:

Citat:
Velika večina kolesarjev (tudi motoristi, ampak tema je o kolesarjih) se na cesti gre športno aktivnost (govorim o kolesarjih izven mest).

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Glede na tvoje komentarje, če tebe posadim na specialko, direkt iz Toure de France, to še vedno ne bo športno kolo, ampak invalidski pripomoček...
bonk.gif

isbrizan

Zelenc'
11. avg 2013
22
0
1
Kolesarji ne plačujejo cestnine, torej na cesti nimajo kaj početi. Če se hočejo voziti po njej, naj lepo registrirajo svojo medžunožno guralo in plačujejo vse prispevke, vključno s cestnino in zavarovanjem.
Pa tehnični pregled vsako leto!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.784
2.449
113
Pomurje
Ko boš se peljal mimo mene, 3x zahupaj, da bom vedel da si ti, da ti pošpricam avto z vitamini in minerali.
evil.gif

Izogibam se glavnih cest, če že potem kratka relacija tam do 10km po glavni.

Do sedaj je samo en avstrijc imel jajca ustavit, ko je pametoval čist brezveze (včasih res kaj narobe naredim in se opravičim, če kdo potrobi). Kako me je gledal, ko sem si sezuval čevlje, je videl da je vrag šalo vzel, se hitro vsedel v avto in spizdil.

Je pa tako, ko sem tam na 190 pulza in poln adrenalina mi hitro popusti ventil in res hitro agresivno odreagiram, ker se res nimam časa zajebavat s prepotentnim voznikom za mano.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.712
1.219
113
Titograd
imam rešitev...... vsem državljanom RS nad 10 let starosti obvezo 6 mg Apaurina dnevno, ker toliko kot je med nami nestrpnosti, jo v evropi najdeš samo še kje v albaniji
bonk.gif
pa ni važno ali pešec, kolesar, avtomobilist, kamionđija ali kaj tretjega.....