Kolesarji najbolj problematični udeleženci

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Voznja v napaci smeri je itak kot kaze nekaj cisto obicajnega za kolesarje...

Sicer bi imela kot pesec tukaj do polovice prehoda (do otocka) prednost... ampak glede na to, da se pelje kot kolesar... in se to v napacno smer po kolesarski stezi, bi lahko vsaj pocakal pred prehodom... Sem jo pa potem videl v vzvratnem ogledalu in je kar peljala, ceprav je na semaforju za pesce imela rdeco luc ...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
- kolo kot razgledna ploščad, precej firbčnega folka spravi na kolesa in gleda v vse smeri, razen v smer vožnje

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Veliko kolesarjev je agresivnih in objestnih, zavestno krši prometne predpise...

seveda takih med avtomobilisti in motoristi ni.

oni vozijo po predpisih, 50 v naseljih in 90 izven naselja, ne prehitevajo, ne izsiljujejo,...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:

seveda takih med avtomobilisti in motoristi ni.

oni vozijo po predpisih, 50 v naseljih in 90 izven naselja, ne prehitevajo, ne izsiljujejo,...

Seveda so... ampak pomoje je na cesti vec kolesarjev, ki vozijo skozi rdeco, po napacani strani ceste in podobno ... Avtomobilista, ki bi se peljal v enosmerno ulico ali po drugi strani ceste veliko redkeje srecamo, kot pa kolesarja
smile-1.gif
...

Se pa strinjam, da so kolesarske steze vcasih nekako nerodno postavljene v prostor in je vcasih res varneje, ce se vozijo po cesti...
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.693
6.714
113
pri taščici
Tudi sam sem vozil po cestah namesto po kolesarskih. Kolesarska je omejena s 25kmh se mi zdi. Če grem več tudi tukaj kršim pravila. Če se peljem po cesti ob kolesarski z mopedom 30kmh je vse ok. Če pa se peljem s kolesom 40 je pa vse narobe.
In, ja, naložil sem se nekemu na havbo pred velano na šmartinski. Tam se res nisem vozil po cesti, ker gre promet prehitro in ni uvoz vsaki 10m.

kolesarko

Pripravnik
5. jan 2011
37
0
6
Ženska na posnetku je lep primer, tega kar opisuje avtor teme. Vendar pa je sam niti ne bi oklisal s kolesarko. Bi jo prej dal v kategorijo tistih, ki se peljejo samo po kruh...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

... sam sem dolga leta (gorski) kolesar, vendar kar se dogaja zadnje čase ni za nikamor ... in se samo pri nas, tudi v Avstriji sem zadnjič srečal tri f.uknjene specialkarje, ki ne upoštevajo niti p-ja od prometnih predpisov, pred dvema letoma bi pa na Stelviu skoraj zbil enega laha na specialki, ki ga je bila cela cesta ker je nekaj krilil z rokami ko ga je prehitel motorist ....
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
... prometna kultura pri vseh udeležencih v prometu je pri nas na psu, tako da se čudim, da ni več prometnih nesreč ... mularija divja z bicikli po pločnikih v nasprotno smer, prepotentneži v coni 30 dirkajo z avti, motoristi na regionalkah in celo skozi naselja podirajo hitrostne rekorde, pešci skačejo čez cesto kot kure tam kjer ni prehoda ... skratka, anarhija!
bonk.gif

Seveda pa vsi niso takšni, veliko je normalnih tako kolesarjev, motoristov, kot avtomobilistov ... k sreči ...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
@snecer, kot motorist in avtomobilist najbrž narediš ogromno prekrškov pa se nobeden ne pritožuje
glede na to da odpreš takšno temo bi od tebe pričakoval da si vsem nam vzor v prometu

- prehitevanje kolone pri polni črti, ustaviš se na prehodu
https://www.youtube.com/watch?v=LubN81tadQI#t=70

...

Na posnetku se ne vidi kdo vozi, tako da ne piši bedarij.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Danes, z Vršiča proti Trenti.... Malo pred Sočo, oni ravni odsek. Dohitevam enega spedenanega Pantanija, že hočem prehiteti, pa mi njegova vožnja nekam čudno deluje...in sem raje pobremzal... Model je nenadoma šel do sredine ceste, pa že malo na drugi pas.... potem pa nazaj na desnega... Butl je karto gledal med vožnjo! Pa, jebentisveca... a je gluh, qrba frdamana.... že tako imam glasne izpuhe....

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
@snecer, kot motorist in avtomobilist najbrž narediš ogromno prekrškov pa se nobeden ne pritožuje
glede na to da odpreš takšno temo bi od tebe pričakoval da si vsem nam vzor v prometu

...

tvoja senca najbrž

I

Izbrisan uporabnik #488

Prepoznal si me na posnetku, ker me poznaš sicer?

Ja, je prekršek če obvoziš stoječo kolono in se postaviš na pole.
Tudi jaz to počnem.

Prekrški se razlikujejo po teži in to kar sem opisoval za kolesarje, so nore zadeve

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
KSZ

Ne bom se spuščal v brezvezno debato, dejstvo je, da pri precej udeležencih v prometu v Sloveniji žal manjka strpnosti, pri nekaterih pa tudi osnove kmečke pameti. Važno, da imajo oni prav, da bodo ob tem mrtvi ali še huje pohabljeni, jih ne zanima oz. jim ne pade na pamet.

Imam pa eno off topic vprašanje za specialkarje, vidim da vas je kar nekaj tukaj gor. Vse kolesarje pozdravim in cca 90% jih odzdravi nazaj, pri specialkarjih je pa ta % krepko pod 50%. A to ste tako osredotočeni na trening in ne dojemate zunanjega sveta ali je morda problem, ker nimam kolesa za par jurjev EUR? Kaj tretjega, kar mi ne pade na pamet?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...mene bi bilo sram kolesarit v pajkicah...sicer pa žal soraj ne mine dan, da ne bi videl kako v rešilec nalagjao kakšnega kolesarja...k sreči, glede na to, kako sicer kolesarji vozijo, je takih primerov še malo. Je pa res, da niso vedno kolesarji krivi

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:

...

En kmet zarukan je moral biti... Verjetno pametuje po forumih o CPP, sam pa tako in se s tem še hvali po youtube....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Evo prej peljem psa....od 7-7 kolesarjev niti 1 na vozišču, vsi na pločniku + brez luči......

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...mene bi bilo sram kolesarit v pajkicah..

Probaj 100km na mtb, pa boš povedal kako je brez podloženih pajkic.

Pa še jajca imaš poudarjena
grin1.gif