Koiko casa v "karanteni"

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
A kdo ve, kaksna politika velja pri razlicnih operaterjih (ali celo paketih) glede tega, koliko casa posamezna telefonska stevilka, ki jo je dotedanji uporabnik "ukinil", ostane v karanteni in torej ni na voljo novim strankam?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
6m my ass...

Moje telefonske pri M@ že kakih 6-7 let ni v uporabi. Imam določene klice na uno cifro preusmerjene in reče: Ta številka ne obstaja
smile-1.gif

Tako da, je več kot 6 mesecev...
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
lahk bi malo lepše odgovoru..sej sem napisu če se motim naj me gdo popravi...ne pa tak besednjak kot je tvoj...
uf-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
hysterical-1.gif
.. po tvoji logiki bi morale bit vse številke zasedene al kaj?!

MINIMALEN čas je mislim da 6 mesecev (toliko je bilo 5 let nazaj pri mobitelu - naročniški paket), max. pa pač ni določen tako kot za vse številke (ker to ni mleko da se pokvari) ...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Si že imel kako številko, ko si jo zamenjal?
Če si-si kdaj poklical na tisto številko? Nisi? Od kje ti potem ideja 6-ih mesecev?

Tak narod mi gre tok na qurac, ko govori neki, česar sploh nikoli ni sprobal in videl..
crazy1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
sem mel..sam nisem nigdar trdil da drži 6 mesecev...to ti trdiš da sem za trdu...jst sem reku če se ne motim..znaš brat al ne...
crazy1.gif

a s takim obnašanjem nisi nič bolši od nas ....
evil.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Greva še 1x:

Ni 6 mesecev, je par let.
Številka gre iz karantene ponavadi takrat, ko se zavrti blok določenih številk in primankuje rednih številk iz rednega bloka, kateri je na voljo. Na vsake par let gre številka ponovno v objavo..

@Avtor: Če želiš tisto številko, je najbolje, da greš do operaterja, kateri je lastnik te številke. Zakonsko določene karantene ni (oz. se mi zdi, da ni časovne omejitve). Številko iz karantene lahko načeloma predčasno pridobi samo prejšni lastnik željene številke; če poznaš koga pri tistem operaterju in če ti gre na roko, jo pridobiš, tudi če nisi prejšni lastnik. ČE ti gre na roko...
wink-1.gif

@Deky: je tko vredu?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Moja prva naročniška številka na simobilu (je bila relativno lepa cifra) se je kar hitro znašla med ponovno aktivnimi. V manj kot letu dni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tole ne bo drzalo... Mogoce je v tvojem primeru tako... Jaz pa sem recimo za eno stevilko enkrat prekinil nar. razmerje... pa sem probal cez kaksno leto, ce bi lahko dobil to isto stevilko, pa je bila ze dodeljena drugemu narocniku ...

Naceloma je tako, da jo drzijo 6 mesecev v karanteni, potem pa gre spet v obtok... Ce je kaksna "lepa" stevilka, potem dokaj hitro najde novega lastnika ...
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
..mogoče v sedanjem času, ko uporabniki bolj menjajo številke..
Jaz sem govoril na svojem primeru (res da starem cca. 7 let). Vem pa, da so mi s takratne službe odgovorni javili, da je pred enim letom nikakor ni mogoče pridobiti, pa še 1no leto ni garancija, da gre številka nazaj v obtok...

Aja, pa načeloma gredo take številke prvotno v prepaid pakete
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
..mogoče v sedanjem času, ko uporabniki bolj menjajo številke..
Jaz sem govoril na svojem primeru (res da starem cca. 7 let). Vem pa, da so mi s takratne službe odgovorni javili, da je pred enim letom nikakor ni mogoče pridobiti, pa še 1no leto ni garancija, da gre številka nazaj v obtok...

Aja, pa načeloma gredo take številke prvotno v prepaid pakete
smile-1.gif
Tudi jaz sem svoj primer za Simobil povedal na podlagi prekinitve naročniškega razmerja leta 2002.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Jaz sem na Simobilu dobil lepo številko in me občasno pokličejo za polaganje ploščic (očitno dejavnost prejšnjega lastnika).

Nekatere je kar težko prepričati, da so narobe poklicali (odložijo in potem takoj spet pokličejo).
grin1.gif

P.S. Če kdo tukaj morda polaga ploščice naj mi napiše na ZS, bom dajal njegovo številko.
crazy1.gif

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Si že imel kako številko, ko si jo zamenjal?
Če si-si kdaj poklical na tisto številko? Nisi? Od kje ti potem ideja 6-ih mesecev?

Tak narod mi gre tok na qurac, ko govori neki, česar sploh nikoli ni sprobal in videl..
crazy1.gif

To da če probaš poklicat številko in reče da ne obstaja še ne pomeni da je številka še vedno v karanteni,... ne vem zakaj ti gre potem tak folk na k... prej bi šel ti komu s takim agresivnim nastopom da vse veš pa čeprav ne.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Jaz sem na Simobilu dobil lepo številko in me občasno pokličejo za polaganje ploščic (očitno dejavnost prejšnjega lastnika).

Nekatere je kar težko prepričati, da so narobe poklicali (odložijo in potem takoj spet pokličejo).
grin1.gif

P.S. Če kdo tukaj morda polaga ploščice naj mi napiše na ZS, bom dajal njegovo številko.
crazy1.gif

Povej, da ni problema, da bo cena sicer 2x visja, kot drugje, ampak da tako fino drugje ne bodo opravili. Ce kdo to pogoltne, najemi nekoga da opravi posel in razdelita denar
evil.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Naceloma je 6mesecev. Vsaj pri M@. Ce nekdo hoce stevilko, ki ze vsaj 6mesecev ni aktivna, potem gre pac v obravnavo, ali se jo lahko spet uporabi. Ne vidim smisla ko eni govorijo par let, saj je ze 6mesecev dovolj velik cas, da pridejo vsi eventi (roaming,izterjava ipd) do operaterja.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Obračun je najmanjši problem pri ponovni podelitvi telefonske številke. Vsaj, če ima operater količkaj normalen obračunski sistem.

Bolj je to, da omogočiš stranki, da če se premisli, dobi staro številko nazaj. In pa to to, da nova stranka ne dobiva klicev namenjenih prejšnji. S časom verjetnost za slednje namreč pada.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
No dj, potem nam pa s prve roke povej, po kolikšnem času gredo številke nazaj v serijski blok.

Mogoče je bilo pa to par letno samo pri M@, k ima M@ tolk blokov na razpolago in se jim ni mudilo dati potekle številke nazaj v obtok...

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Je mogoče kaj novega na temu področju? Po spletu okoliščin je moja številka letela v karanteno slabe 2 meseca nazaj. Lahko zahtevam njeno ponovno aktivacijo? Gospodična na Simobili mi ni znala jasno odgovoriti oz se je bolj nagibala h temu, da se iz "karantene" ne da dobiti cifer.

Nazadnje urejeno: