Koga boste v naslednjem sklicu parlamenta pogrešali?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.825
9.060
113
Ena varianta, da Slovenka ostane doma je tudi, da Slovenec dovolj zasluži, da preživi družino in da ne izvaja doma finančnega (dostikrat ne izolirano) nasilja. Ker skrb za dom in družino je ocenjena na nič ali manj.

Dečko, ki to želi in lahko doseže samo z družbeno ureditvijo (prepoved dela zenskam), seveda lahko samo obsedi v kotu z občutkom, da je objajcan. ...čeprav jih nikar ni imel...

Tradicionalne vrednote in delitev dela imajo svojem mesto, ampak če vsi deležniki to tako vidijo in prepoznajo vrednost tistega dela, ki ga opravlja oni drugi. Moškim v naši kulturi se ni nič zgodilo, medtem ko so svoj del opravljali. Aktivno so pripomogli k temu, ker ga niso.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.374
6.000
113
Ljudem, ki se vsega bojijo, ne more politika pomagati. Ne taka in ne drugačna. Šiptarji so pač navajeni na težje življenje od mladosti, imajo druge vrednote in so pripravljeni malo bolj tvegati. Naša mladina pa ne in pričakuje, da bo zanesljivo imela stanovanje, zanesljiv prihodek, zajamčeno zdravje ... Življenje ni nikoli doslej tega ponudilo kar tako. Tveganje je zmeraj bilo in le malo ljudem je bilo to kar dano.
Pa da ne bo samo črno, med prijatelji imam dve družini, kjer starši še niso 35 in imajo tri otroke. Ne glede na politiko.
Edit: sicer pa nobenega poslanca ne bom pogrešal. Jaz bi omejil vse skupaj na max dva mandata v življenju.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi in tomi

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.825
9.060
113
Otroci posezejo v družinski proračun in udobje. To je dejstvo. Od nekdaj. Spremenilo se je pa dojemanje, če so tega vredni. Zapakirano v skrb, da je morebiti bolje ne imeti jih, kot jim ne nuditi vsega, kar bi si želeli. Za nameček: ne bi bilo FER do njih. Kdor otrok ne vidi kot nepotreben strošek in glavobol ima prihodnost kot narod, ostali ne. Kriv ni nihče drug kot sami. Ne mediji, ne politika, ne šiptarji.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.584
8.727
113
Eno stvar sem omenil, to je LGBT. Samo zato je kriva politika. Ostalo smo si krivi sami. Fino je čičkat pri starših dokler so zdravi, pa kaka službica vmes zgolj za luksuz. Pa slikanje za instagram, pa gelish nohteki, kak botoks za polne ustnice, in spet izletki za slikce na instagramu. Pa kakega pomeranca ne pozabit, da nam nebo dolgčas. To je vzrok. Zablojena mladina, ki ima polno rit vsega. Tričetrt pubecov pa tako drka doma na onlifans slike, ga ni namočil do svojega 40tega. To je kaj mladina dela. Mi smo še pred polnoletnostjo skakali najprej po Vienni, nato Masai, pa Yucatan. Več bab kot si z Yugecom odpeljal v hosto ali na vikend (če je bil fraj), večji frajer si bil. Preden smo se ustalili smo se izživeli. Kje se sploh danes najdejo? Živijo v onlifens idealih. Onlifens ne rojeva otrok.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.134
14.413
113
kod Džej-Zija
No, če smo že pri tem, je SDS mnogokrat predlagala uvedbo dvokrožnega večinskega sistema. Kjer ni kupčkanja, iz vsakega volilnega okraja eden pa basta. Zdaj se pa vprašajte, kdo in zakaj je to blokiral, celo proti odločbi Ustavnega sodišča. Pa ni bolj direktnega volilnega sistema kot dvokrožni večinski.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.263
836
113
V istem okraju UKZ, Mesec, Fajon, Feratovič in Kordiš. To so krive tudi stranke, ker so vse špicen kandidate postavile v Ljubljana Center

1774595858848.png

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.134
14.413
113
kod Džej-Zija
Saj imaš zgodovinski spomin, pobrskaj po njem. SDS je še v enem od prejšnjih mandatov predlagala dvokrožni večinski sistem, pa ni šlo skozi. Če se prav spomnim, nazadnje na začetku vladanja svobode. Pa levi nekako niso bili za stvar.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

erikson

Guru
25. avg 2007
25.482
8.823
113
Ta naš volilni sistem je verjetno edinstven na svetu. Ne vem zakaj se SĐS tako brani preferenčnega glasu.
Predlog Svobode je bil, da se ukine volilne okraje. Kdo dobiva največ glasov v Ljubljani pa je znano.

“Po današnjem sestanku lahko rečemo, da skoraj zagotovo iz tega ne bo nič,” pa je ocenil predsednik SDS Janez Janša. Meni, da bi glede na predloge volilni sistem spremenili na slabše, ukinitev volilnih okrajev v državi, katere eden od glavnih problemov je pretirana centralizacija, je močan korak v napačno smer. Razvojne razlike v Sloveniji bi se tako še povečevale, hkrati pa bi se še naprej povečevala razlika med vzhodno in zahodno kohezijsko regijo, meni. “Jaz mislim, da v slovenski javnosti ni nobene podpore za to, da se poveča število poslancev, hkrati pa tudi takšno povečanje volilnih enot pač ne predstavlja rešitve,” je zavrnil tudi predlog NSi. SDS se namreč zavzema za dvokrožni večinski volilni sistem, ki je bil leta 1996 potrjen na zakonodajnem referendumu, “vendar ga je ravno strankokracija zaobšla s spremembo ustave in ta volja še vedno ni uveljavljena”.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

jello

Guru
22. sep 2008
11.304
4.468
113
Slovenka dela, ker ste ji vi to omogočili medtem pa šiptarka vleče skupen denar, kjer ste zopet vi to omogočili.
V glavnem ste uničili belo krščansko populacijo in to od druge svetovne vojne naprej.
Ogrožen je homo jamrač (prvo mu bo odpadel kazalec, najbolj uporabljan del telesa), nima veze z veroizpovedjo, še manj z barvo kože. Evolucija se temu reče.

• Haha
Reactions: delter333 in Hondi

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.526
11.233
113
EU
Koga boste najbolj pogrešali v novem sklicu državnega zbora?

Mesarskega vajenca :evil: