Citat:
Uporabnik rawr pravi:
LOL Kje pa dobiš dovolj kalcija za kosti, ki so iz leta v leto bolj "pirave" in se po zlomu še težje in počasneje zacelijo! Ne se hecat no...
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
LOL Kje pa dobiš dovolj kalcija za kosti, ki so iz leta v leto bolj "pirave" in se po zlomu še težje in počasneje zacelijo! Ne se hecat no...
Mleko ni edini vir kalcija. Za absorbcijo kalcija je potreben vitamin D.
Da ne boš tako kot jaz, ko sem v zadnjem času razvil intoleranco do mleka. Sicer ga še vedno pijem, a precej manj, jogurte sem recimo moral skenslat.Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Vem ja. Pa sej veš kak so oblečeni stari ludi, kot da je zima
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Drek ima tudi minerale itd, pa ga nekako ne jemo.
Govorim o okusu
Citat:
No, kaj je sploh na splošno dobrega v kofetu
O okusu pa nebi, ker eni mate radi majonezo, eni pa mamo radi kečapeni pa jedo oboje.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No, kaj je sploh na splošno dobrega v kofetuCitat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Je že bolje sladkana kot pa grenka. Nikoli nisem zastopil, kaj je tako fajnega v tem grenkem črnem gravžu.Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kavo bom pil, dokler bom kakega skadil, za čaj pa mi ni najbolj jasno, zakaj bi ga pil....sladkano vodo z okusom, ne vem...
ExactlyPa naj bo sladkan ali ne
Tudi, čeprav ni hudega. Bolj po tem, da mi nekako ne sede v želodec, če ni sladkan, jogurti mi pa občasno kar kislino zvišujejo. Pač s časom ugotoviš, da ti mleko, brez "katerega ti prej živeti ni", nekako ne ustreza več.Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Kako si pa to opazil? Te po mleku "navija" po črevesju?
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tudi, čeprav ni hudega. Bolj po tem, da mi nekako ne sede v želodec, če ni sladkan, jogurti mi pa občasno kar kislino zvišujejo. Pač s časom ugotoviš, da ti mleko, brez "katerega ti prej živeti ni", nekako ne ustreza več.Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Kako si pa to opazil? Te po mleku "navija" po črevesju?
Zdaj sem delno prešaltal na sojino mleko, a je poleg tega, da je drago, zaradi "bio, eko, no sugar, no gmo" ravnanja precej slabega okusa, drugega, malo manj bio in eko, pa sploh ni na voljo.
Samo sojino ima tako količino beljakovin, primerljivih mleku. Riževo mleko je dobesedno voda glede tega. Da raje ne omenjam cen omenjenih. Sem že vse sprobal, žal pa Lactasoy-a pri nam ni.Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Probaš lahko še riževo ali pa ovseno.
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Ali pa kamutovo.
Drugače pa kava ne more biti ravno zdrava. G.Illy je govoril malo preden je umrl, da jih on lahko spije samo še 6-8 na dan. Umrl je pa čisto mlad
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
LOL Kje pa dobiš dovolj kalcija za kosti, ki so iz leta v leto bolj "pirave" in se po zlomu še težje in počasneje zacelijo! Ne se hecat no...
Heh... Ja v razvitem svetu. V manj razvitem teh težav nekako ni zazanati. Tako da ne bo glih mlek problemCitat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
LOL Kje pa dobiš dovolj kalcija za kosti, ki so iz leta v leto bolj "pirave" in se po zlomu še težje in počasneje zacelijo! Ne se hecat no...
Kalcij iz mleka telo bojda zelo težko izrabi, po nekaterih člankih je pa učinek še celo negativen. Države z največjo porabo mleka imajo največ osteoporoze.
Sam ga sicer občasno pijem.
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
LOL Kje pa dobiš dovolj kalcija za kosti, ki so iz leta v leto bolj "pirave" in se po zlomu še težje in počasneje zacelijo! Ne se hecat no...
Kalcij iz mleka telo bojda zelo težko izrabi, po nekaterih člankih je pa učinek še celo negativen. Države z največjo porabo mleka imajo največ osteoporoze.
Sam ga sicer občasno pijem.