Kofe, ja al' ne?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
LOL Kje pa dobiš dovolj kalcija za kosti, ki so iz leta v leto bolj "pirave" in se po zlomu še težje in počasneje zacelijo! Ne se hecat no...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
LOL Kje pa dobiš dovolj kalcija za kosti, ki so iz leta v leto bolj "pirave" in se po zlomu še težje in počasneje zacelijo! Ne se hecat no...

Mleko ni edini vir kalcija. Za absorbcijo kalcija je potreben vitamin D.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

Mleko ni edini vir kalcija. Za absorbcijo kalcija je potreben vitamin D.

Vem ja. Pa sej veš kak so oblečeni stari ludi, kot da je zima
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Vem ja. Pa sej veš kak so oblečeni stari ludi, kot da je zima
grin1.gif
Da ne boš tako kot jaz, ko sem v zadnjem času razvil intoleranco do mleka. Sicer ga še vedno pijem, a precej manj, jogurte sem recimo moral skenslat.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Drek ima tudi minerale itd, pa ga nekako ne jemo.
smirk-1.gif

Govorim o okusu

Citat:
No, kaj je sploh na splošno dobrega v kofetu

17758-icon_confused.gif

O okusu pa nebi, ker eni mate radi majonezo, eni pa mamo radi kečap
evil.gif
eni pa jedo oboje.

Daj se drugič potrudi vse citirat.

Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kavo bom pil, dokler bom kakega skadil, za čaj pa mi ni najbolj jasno, zakaj bi ga pil....sladkano vodo z okusom, ne vem...
Je že bolje sladkana kot pa grenka. Nikoli nisem zastopil, kaj je tako fajnega v tem grenkem črnem gravžu.
crazy1.gif

Exactly
No, kaj je sploh na splošno dobrega v kofetu
tongue-1.gif
Pa naj bo sladkan ali ne

Fajno, dobro itd je mišleno za okus
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Kako si pa to opazil? Te po mleku "navija" po črevesju?
Tudi, čeprav ni hudega. Bolj po tem, da mi nekako ne sede v želodec, če ni sladkan, jogurti mi pa občasno kar kislino zvišujejo. Pač s časom ugotoviš, da ti mleko, brez "katerega ti prej živeti ni", nekako ne ustreza več.
Zdaj sem delno prešaltal na sojino mleko, a je poleg tega, da je drago, zaradi "bio, eko, no sugar, no gmo" ravnanja precej slabega okusa, drugega, malo manj bio in eko, pa sploh ni na voljo.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Danes že vsak ku*ac nekaj pametuje o kavi in načinih prehranjevanja. Jaz pijem kavo in sem občasno slabokrven
smile-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Kako si pa to opazil? Te po mleku "navija" po črevesju?
Tudi, čeprav ni hudega. Bolj po tem, da mi nekako ne sede v želodec, če ni sladkan, jogurti mi pa občasno kar kislino zvišujejo. Pač s časom ugotoviš, da ti mleko, brez "katerega ti prej živeti ni", nekako ne ustreza več.
Zdaj sem delno prešaltal na sojino mleko, a je poleg tega, da je drago, zaradi "bio, eko, no sugar, no gmo" ravnanja precej slabega okusa, drugega, malo manj bio in eko, pa sploh ni na voljo.

Probaš lahko še riževo ali pa ovseno.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.516
3.897
113
Ljubljana
hmpg.net
Ali pa kamutovo.

Drugače pa kava ne more biti ravno zdrava. G.Illy je govoril malo preden je umrl, da jih on lahko spije samo še 6-8 na dan. Umrl je pa čisto mlad:)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Probaš lahko še riževo ali pa ovseno.
Samo sojino ima tako količino beljakovin, primerljivih mleku. Riževo mleko je dobesedno voda glede tega. Da raje ne omenjam cen omenjenih. Sem že vse sprobal, žal pa Lactasoy-a pri nam ni.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Ali pa kamutovo.

Drugače pa kava ne more biti ravno zdrava. G.Illy je govoril malo preden je umrl, da jih on lahko spije samo še 6-8 na dan. Umrl je pa čisto mlad:)

Michel Montignac je zagovornik zdrave prehrane z nizkim GI, je umrl pri 66-ih

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

Kalcij iz mleka telo bojda zelo težko izrabi, po nekaterih člankih je pa učinek še celo negativen. Države z največjo porabo mleka imajo največ osteoporoze.

Sam ga sicer občasno pijem.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

Kalcij iz mleka telo bojda zelo težko izrabi, po nekaterih člankih je pa učinek še celo negativen. Države z največjo porabo mleka imajo največ osteoporoze.

Heh... Ja v razvitem svetu. V manj razvitem teh težav nekako ni zazanati. Tako da ne bo glih mlek problem

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

Države z večjo porabo mleka imajo tudi več rakavih obolenj. In če bi si zadevo razlagali po tvoje, bi lahko sklepali da mleko povzroča tudi raka
bonk.gif

Namig: več mleka se spije v bolj razvitih državah. V teh državah je tudi pričakovana življenska doba večja. Dalje pa mislim da mi več ni potrebno razlagati...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
To ni moja razlaga, navedel le kot zanimivost. Strani na tematiko je precej.

http://mywellnessconsultant.com/the-truth-behind-milk-and-calcium-supplements/

Tu navajajo celo neke vire, med drugimi tudi neko Harvardsko študijo.

"The Harvard Nurses’ Health Study followed 78,000 nurses for 12 years and found that the relative risk of hip fracture was 45% higher in those women who drank two or more glasses of milk per day versus those who drank one glass or less."

EDIT: še .edu link:
http://www.hsph.harvard.edu/nu...lcium-from-milk

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jah seveda, sam porabo kakšnega mleka....super ultra 000000,1% m.m., ni čudn, to je skret od mleka....kar je pod 3,6% se sploh ne pije in ni mleko, še zdej ne štekam folk.....dej naj se en predstavlja 1l kot celoto in fak**g 3,6% maščobe od tega litra. Najhuj pa je ko vidš ultra light mlek v vozičku pol pa kakšno slanino poleg, čokolade, čipsi
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne vem, zakaj bi človek sploh potreboval mleko v starosti oz odrasli dobi, saj nas je narava naredi takšne, da mleko potrebujemo le kot dojenčki. Enako je pri vseh sesalcih.

Seveda pa zna nekdo trditi, da je "ideja" človeka, da pije mleko tudi v odrasli dobi, boljša, kot pa miljone let evolucije. Podobno kot kafe, zeleni čaj, etc...

Škoda, da ni jerneja več tu
frown-1.gif