Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Mojo sosedo staro 35 let (v odlični športni kondiciji) je v A (proga Nordabfahrt) nabasu 9 let star mulo in ji potrgal križne vezi v kolenu, zlomil 3 rebra in konkreten pretres možganov. Kakšne bi bile poškodbe pri kakemu starejšemu in kondicijsko podhranjenemu pa si lahko samo zamislim. Mulo se je pobral odsmučal naprej in obvestil prvega reševalca tako, da so bili pri njej prej preden je ona poklicala moža na mobi. Ko je prišla iz bolnice (3 dni hospitalacije) pa jo je doma čakal dopis iz smučišča, da naj poda odškodninski zahtevek in naslov mulota - starši so ga pripeljali na njen domač naslov, da se je opravičil istočasno so ji dali tudi polico njihovega zavarovanja.
Ko bo pri nas kaj takega bom pa verjel, da je režim, ki ga ti zagovarjaš človeški in zveličaven.
Dokler bodo ljudje opravičevali da ni nič narobe če nekaj kupiš brez DDV ali drugače prikrajšaš državo se ne bo nič spremenilo na bolje
in isto je pri teh stvareh, dokler sami ne bomo začeli sprejemat odgovornost, se ne bo nič spremenilo.
Naši smučarji se sploh ne zavedajo kaj dosti, kaj te doleti če v tujini koga poškoduješ, na primer na smučanju ipd... odškodnine za poškodbe, invalidnino, strah, so hitro lahko nekaj 10k € in dobršen del sploh ne ve ali ima to zavarovano in za koliko...
Edino o turističnem zavarovanju celo razmišljajo, pa še to vedno najcenejši paket...
Vsekakor populistični mediji iščejo udarne naslove, da bi si najbolje povečali gledanost, ja da iščejo osemletnico, se res sliši malo absurdno, vendar je velika verjetnost, da bo na podlagi tega naslova več ljudi pogledalo objavo in če je den res bil tam, ter se spomni
dogodka, poda policiji informacije ki bodo pomagale pri razjasnitvi dogodkov.
Sem bil za novo leto na smučanju oz. sem se star maček naučil bordanja, najbolj me je bilo strah teh malčkov, ki res drvijo po smučišču
in nimajo občutka da so res toliko hitri in da lahko pravočasno ustavijo ali uvijejo, niti me ni bilo strah zame, bolj me je bilo strah da se vame zaleti in se njemu kaj zgodi... četudi bi bil on oz. njegov starš odgovoren, otrok je še vedno otrok in zato mora starš poskrbeti,
da ga nauči in varuje.
Res da, pa obstaja prepričanje, saj na smučanu, kaj se pa lahko zgodi, če pade se bo malo potolkel in to je to... vendar še zadaleč od tega, na smučanju je izredno veliko poškodb, glede na trajanje sezone in število smučarjev, tudi tudi hudih, samo novinarji manj poročajo o tem, saj takrat ne pride do zaprtja smučišča (razen če ratrak povozi koga) in vse skupaj izgleda da se se sploh ne dogaja.