Ko ti nekdo odloži gradbene odpadke na parcelo

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ali pa blokarji, ki smatrajo da mora vsa stara krama preživeti 3 leta na balkonu, preden sodi v koš za smeti.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kdor koli je bil, je že vedel, da lastnikov ni v bližini. Torej, lokalni poznavalec.
Me pa res zanima, kolko od kraja, kjer so pustili odpadke, so prve hiše....oz. ali je kaj prometo mimo te parcele.
V mojih koncih, so enega takšnega našli, ker je bil med odpadki neki papir, kjer je bil napisan naslov ali priimek, al neka telefonska.
tako da....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Jaz bom odvrgel smeti na občinsko zemljo, v njej pa pustil kup papirjev ki bodo ”naslovljeni” na človeka (politika). Mislite da se mu bo kaj zgodilo. Kaj če napišem županovo ime, ali pa ime kakšnega inšpektorja.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:
Prejšnji teden kliče inšpektor za okolje domov in reče, da je nekdo prijavil, da imamo na naši parceli (uradno pašnik, sicer pa ni nič gor) odložene azbstne odpadke. Res grem gledat na parcelo in dejansko je gor za ene 4 kubike strešne kritine.
Jasno, inšpektor mi obrazloži, da bom moral na lastne stroške zadevo pospraviti, odpeljati in plačati na deponiji
frown-1.gif

Ima kdo kak predlog kaj narediti in kje iskati pravico, stroški sploh niso tako majhni. Odvoz, na deponiji pa cca 70-120 EUR za tono salonitk
frown-1.gif

A je sploh čudno da ljudje odpadke vozijo v gozd in na tuje parcele, če je pa potrebno toliko plačati
rolleyes-1.gif
Imajo pa salonit poceni. Pri nas je 244€, če sam pripelješ. Na paleti povito 25 € manj. Se pa ne splača povijat sam za 25€, ker jim nikakor ni všeč.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.737
1.084
113
Če boš to naredu Hanzi ti čestitam.

Če boš rabu kako staro slonitko se lahko oglasiš.
smile-1.gif

Saj veš kje sem.
smile-1.gif
:)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz bom odvrgel smeti na občinsko zemljo, v njej pa pustil kup papirjev ki bodo ”naslovljeni” na človeka (politika). Mislite da se mu bo kaj zgodilo. Kaj če napišem županovo ime, ali pa ime kakšnega inšpektorja.
zmaga.gif

Če se mu bo kaj zgodilo, ne vem. Pospravljeno bo pa sigurno. Po kdorkoli bo že posptavljal.
(sam dobiti te ne smejo, ker pol si ga še bolj naj...al.

Vem, da so nekje našli med kupom smeti neki račun iz trgovine gradbenega materiala. Mislim, da so bili neki robniki .Pa so povprašal kdo je kaj kupoval za to vsoto robnike. Pa so preko bančne kartice prišli do tega priimka in naslova "nesojenega smetarja"

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
v takšnik primirih, se mi zdi prav da je tako. Ne moreš smeti kar odmetavati po tuji lastnini. Res je pa tudi, da za salonitke mal velik računajo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja. OK. Sory.
Sam, če malo spet preskočimo temo...... tud ko storilce najdejo, jih sodišče oprosti zaradi..... pomankanja dokazov, nedovoljenih dokazov, ....itd. itd. Sej nam je vsem jasno, kako to gre. Nažalost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Plačevanje za odlaganje salonitk je ”retroaktiven” zato se mi zdi da ni ustaven (kot kramarjev zakon). Ko so ljudje kupovali salonitke pred desetletji niso bili seznanjeni da bodo po končani uporabi mastno plačevali za odlaganje. Baje je bilo neko prehodno obdobje, vendar zakaj mora narod zamenjati kritino če ta še opravlja svojo funkcijo.

BLABLABLA: imam salonitke, tudi kaj drugega bi se našlo. Kje pa so kakšni travniki sklada kmetijskih zemljišč se pa tudi najbrž da izvedeti.

Zaenkrat se še ne grem teh igric, seminarje so še v uporabi, vsake toliko se kakšna razbije.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Retroaktivno bi bilo, če bi ti danes izdali račun, ker si jih pred desetletjem odložil.

Da se s časom marsikaj spremeni, je menda jasno. In dvomim, da je kadarkoli kdorkoli izbral salonitke zato, ker jih bo lahko čez 1/2 stoletja zastonj odvrgel.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.402
240
63
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:
Prejšnji teden kliče inšpektor za okolje domov in reče, da je nekdo prijavil, da imamo na naši parceli (uradno pašnik, sicer pa ni nič gor) odložene azbstne odpadke. Res grem gledat na parcelo in dejansko je gor za ene 4 kubike strešne kritine.
Jasno, inšpektor mi obrazloži, da bom moral na lastne stroške zadevo pospraviti, odpeljati in plačati na deponiji
frown-1.gif

Ima kdo kak predlog kaj narediti in kje iskati pravico, stroški sploh niso tako majhni. Odvoz, na deponiji pa cca 70-120 EUR za tono salonitk
frown-1.gif

A je sploh čudno da ljudje odpadke vozijo v gozd in na tuje parcele, če je pa potrebno toliko plačati
rolleyes-1.gif

Preko satelitski Google Earth posnetkov poglej po okolici kateri so kandidati s salonitko ustrezne barve na strehi.
Potem naredi obhod pri kandidatih in boš hitro videl kdo je menjal kritino.

13. jul 2011
2.677
626
113
Dobra ideja, ampak žalostno je, da se mora sam s tem ubadati. Če bi živeli v normalni državi (potem se najbrž tako smetenje itak ne bi zgodilo), bi inšpektor ugotovil, da obstaja upravičen sum, da je smeti odložila tretja oseba in bi podal prijavo na policijo. Hkrati bi za odvoz poskrbela komunala, stroške bi mastno zaračunali krivcu. Če ga pač ne bi dobili bi odvoz ostal na plečih občine.