Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Pol evra je preveč glede na ceno aluminija. Tudi če bi bilo 10 centov bi se pomoje veliko več pločevink in plastenk recikliralo.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Avtor teme bi moral sprožiti tožbo proti državi, ker njeni pooblaščeni organi niso dovolj učinkovito varovali njegove lastnine.
Najbolj me pi.di, da pri nas ni kavcije za pločevinke in plastenke. Včeraj se je po avtocesti valila še cela piksna, torej jo je nekdo tik pred mano vrgel iz avta. Pa kak človek moraš to biti, da vržeš pločevinko sredi belega dneva skozi okno vozila? Če bi bila neka konkretna kavcija (vsaj 0,5 €), ljudje ne bi veliko manj metali stran, bi pa tisti, ki bi to pobral, nekaj zaslužil.
Kavcija v tem primeru ne more odražati tržne vrednosti smeti. Višina mora biti taka, da vzdrži neko zanimivo vrednost vsaj dobro desetletje.Citat:
Uporabnik nUUb pravi:Pol evra je preveč glede na ceno aluminija. Tudi če bi bilo 10 centov bi se pomoje veliko več pločevink in plastenk recikliralo.
tako je bilo na začetku. sedaj pa je dnevna omitev, pa še vsi ne odkupujejo, ampak samo tisti, ki ima koncesijo. Tm ko sem jaz nazadnje bil je to bil konzum in je bil oddaljen 40 ali koliko km. tako, da je tudi tam vse malce po balkanskoCitat:
Uporabnik Roberto pravi:
Poglej kaj se dogaja pri sosedih z njihovo "povratno naknado" 0,5 kune na steklenico/plastenko/piksno
Do jutra so vse plaže očiščene, pa okolica... Potem pa lokalci po nekaj sto!!! kosov dnevno prodajajo to. Nič ne sprašujejo ob odkupu, samo izplačajo ti gotovino.
Če prav razumem bi potem cigani vozili piksne in plastenke čez mejo. To so delali na začetku, pa so Hrvati iznašli en znakec, ki mora biti gor na pločevinki ali plastenki. Če ga ni (torej je tuja in ne prodana na hrvaškem trgu) si lahko z njimi samo rit obrišeš. No ajd, malo težko bi tudi to uspelo.Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Avtor teme bi moral sprožiti tožbo proti državi, ker njeni pooblaščeni organi niso dovolj učinkovito varovali njegove lastnine.
Najbolj me pi.di, da pri nas ni kavcije za pločevinke in plastenke. Včeraj se je po avtocesti valila še cela piksna, torej jo je nekdo tik pred mano vrgel iz avta. Pa kak človek moraš to biti, da vržeš pločevinko sredi belega dneva skozi okno vozila? Če bi bila neka konkretna kavcija (vsaj 0,5 €), ljudje ne bi veliko manj metali stran, bi pa tisti, ki bi to pobral, nekaj zaslužil.
Povej ti meni kdo bo to plačal ? Cigan ti uvozi 10 000 piksn, ti boš pa njemu 5000€ dal na roke brez računama res si ....saj ne smem napisat ker bom dobil permanentni ban, bi si pa nedvomno zaslužil !
Veš kaj je žalostno pri vsem skupaj. Da je to prevladujoča mentaliteta ljudi. Poglej malo koliko je odpadkov ob cestah. Je.be se njim za okolje in vse skupaj. To je sprejemljivo obnašanje. Da to narediš ne vem v Skandinaviji, si po moje zaključil s sosedi, ker boš kot gobavc, te tam namreč tudi pogledat ne bodo hoteli več. Tukaj si pa caR, če tako delaš. In ni dvakrat za reč, da je nekdo videl to svi.njo ko je odlagala odpadke, pa se je obrnil proč. Bananistan pač.Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Ma dej svinje ogabne no. Greš na Orle (Golovc) po kostanj in se ti začne pod nogami udirati po nekih starih gradbenih odpadkih, pomešanih z gumami. Prasice hudičeve, deponija je pa 3km stran. Če bi bil zraven le kakšen papir z naslovom, da bi se našlo lastnika. Za pralni stoj ima, starega pa v hosto. Takšni si zaslužijo zastrupitev z mišjim strupom, da se jim utekočinijo jetra.