Ko pozabis kupit vinjeto

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.587
1.253
113
nevem no pa tak so se potrudili:
1736446901789.png

• Objave ne odobravam
Reactions: Sky

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.530
113
Povsem logično, da prodajno mesto ne odgovarja. Lahko mu prineseš načečkano na listu papirja, lahko mu prineseš prometno dovoljenje, ki si ga pred tem opral in se spet ne da prebrati ...
Še najbolje je kupiti sam preko darsove strani. Prvič moraš biti malo pazljiv, da registrska ustreza, potem pa imaš vse "rešeno", skupaj z opomnikom.
Abejžganokakatnobejž. Ni važno kdo se je zatipkal, če je napaka očitna bi morala biti popravljiva. Dejstvo je, da DARS ignorira očitno človeško napako, ki je normalno sprejemljiva in popravljiva povsod drugje. Tud če ti nekdo udar eno nulo preveč ko ti denar nakazuje, ga ti ne smeš obdržat, celo kaznivo je, če denarja ne vrneš. DARS se pa lepo dela norca ker se pač lahko. Taki nezmotljiveži kot si ti pa to lepo podpirate. Nikar ne misli da se ti ne morš zatipkat, ker se z lahkoto, človeški možgani so tako narejeni.

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
129
-310
18
  • Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in novaa
19. jul 2007
2.888
1.604
113
. čAbejžganokakatnobejž. Ni važno kdo se je zatipkal, če je napaka očitna bi morala biti popravljiva. Dejstvo je, da DARS ignorira očitno človeško napako, ki je normalno sprejemljiva in popravljiva povsod drugje. Tud če ti nekdo udar eno nulo preveč ko ti denar nakazuje, ga ti ne smeš obdržat, celo kaznivo je, če denarja ne vrneš. DARS se pa lepo dela norca ker se pač lahko. Taki nezmotljiveži kot si ti pa to lepo podpirate. Nikar ne misli da se ti ne morš zatipkat, ker se z lahkoto, človeški možgani so tako narejeni.

Jup, to je zrelo za kakšno tožbo Darsa, da ti proda novo vinjeto za obdobje, ko je stara vinjeta še veljavna - ti hkrati računa dve vinjeti.

Neupravičena obogatitev - 190 člen;
Obligacijski zakonik (OZ-NPB3);

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
273
83
Prodal. Odjava vozila.

To itak ne deluje. Lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Tako da to si lahko vtaknejo v rit. Še vedno moraš sam spremljat kdaj ti preteče. Res pa je, da če si tolk smotan, da ne veš kdaj ti pretečejo vinjete, ja naj vam nabijejo kazni.
Tole enostavno ne drzi. Opomniki delujejo tako na mail kot na sms. Ce si pa napacno vtipkal svoje podatke, pa nekdo drug veselo kupuje dodatne vinjete :evil:

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: sad, novaa in Sky

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
129
-310
18
Ne ti men, da lažem. Če tebi deluje še ne pomeni da vsem deluje. Malo si preberi koliko je pritožb o tem da ne dobijo obvestil. Vsi podatki pravilno vpisani od emaila do tel. št. Če ne, ne bi dobival ostalih obvestil. Verjetno imam na svojem računu več vpisanih vinjet kot večina tu gor. Tako da kdo pravilno vpisuje podatke ne bi razpravljal.

• Objave ne odobravam
Reactions: novaa

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.216
710
113
Ali je tako ne vem, sem pa sam isto naredil. Grem na AC z avtom brez vinjete, vidim darsov pano, se spomnim, da ni vinjete. Grem na prvem počivališču dol, kupim online vinjeto. Kazni ni bilo.
Še enkrat....

• Všeč mi je
Reactions: novaa in sad

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.059
113
Abejžganokakatnobejž. Ni važno kdo se je zatipkal, če je napaka očitna bi morala biti popravljiva. Dejstvo je, da DARS ignorira očitno človeško napako, ki je normalno sprejemljiva in popravljiva povsod drugje. Tud če ti nekdo udar eno nulo preveč ko ti denar nakazuje, ga ti ne smeš obdržat, celo kaznivo je, če denarja ne vrneš. DARS se pa lepo dela norca ker se pač lahko. Taki nezmotljiveži kot si ti pa to lepo podpirate. Nikar ne misli da se ti ne morš zatipkat, ker se z lahkoto, človeški možgani so tako narejeni.

Moj prispevek se nanaša na odgovornost prodajnega mesta in ne na to, kako DARS obravnava človeško napako. Pred časom sem napisal tudi to, da bi DARS lahko ljudi opozarjal, da nimajo vinjete.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.765
2.593
113
Jup, to je zrelo za kakšno tožbo Darsa, da ti proda novo vinjeto za obdobje, ko je stara vinjeta še veljavna - ti hkrati računa dve vinjeti.

Neupravičena obogatitev - 190 člen;
Obligacijski zakonik (OZ-NPB3);
Sistem plačevanja preko interneta posamezniku upošteva datum veljavnosti trenutne vinjete, če le ta obstaja!.
Tako ni v istem trenutki plačanih več kot ena veljavna vinjeta za trenutno obdobje.
Saj registracijo - in plačilo - naredite pred potekom trenutne!

p.s. kako to, da na Petrolu ni možno nastavit obveščanje?
Naj aplikacija zahteva! obveščanje. Plačnik se mora zavestno odločiti brez obveščanja, če ne, ne spusti naprej. Automatsko 5dni pred potekom. Ne, ne želim obveščanja!
Zakaj ni posebej obvestila, da registracija vsebuje nič ali o?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.520
1.705
113
Kako naj te opozori na tako napako? Ker na registraciji imaš lahko 0 ali o.
Ne, ne moreš imeti. Poglej pravilnik za registrske številke.

Pri kombinacijah črk in številk je v neposredni povezavi prepovedana uporaba črke »I« in številke »1«, črke »B« in številke »8« ter črke »G« in številke »6«. Črka »O« se v računalniški evidenci zapiše kot številka »0«. Registrska oznaka je sestavljena iz črk slovenske abecede, razen črk »Č, Š in Ž«.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman