Ko pozabis kupit vinjeto

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
45
28
17.325776N, 23.254786E
Pazi da se ti tapametni kdaj ne zahebeš, boš precej grenko požrl tele besede, ker zahebeš tik tak. Obstajajo pa tudi malo starejši ljudje, ki, ne boš verjel, nikol niso bli računalniško pismeni, ker niso rabili bit. Sicer ta vrsta počasi izumira, ampak še obstaja in je trenutno nekje okol 70-80 let stara. Prej je bil nakup vinjete letno opravilo, konc januarja si kupil letno za tekoče leto, zdej komot pozabiš. Ti rabiš opomnik, da ti telefon zabrenka, izibizi, kaj pa nekdo, ki opomnika nima? Na te ljudi se redno pozablja na vseh področjih.
Prosim, razloži mi, kako se naj po tvoje zajebem (!) tik tak. Ja, seveda: dobim opomnik, pa ga ignoriram. Sicer pa kako?
Od kje si ti sedaj boomerje našel? Temo je odprl alteraš, torej pripadnik vrhunsko digitalno pismene generacije: stavek je začel z Živjo, izpustil vejico pred ko in kar nekaj šumnikov napisal brez strešice, torej je naklofal na smartfonu in je mlajši od 40.:bonk:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mistique

Guru
16. jun 2009
13.998
1.802
113
Emona / Carnium
Veste kaj je bolj smotano od teh opomnikov. Da se vsedeš v ženin/očetov avto in pozabiš da nima vinjete in voziš kot s svojim po AC. Tu te noben opomnik ne reši, samo lastna glava.
To se je meni zgodilo. Vstop na obvoznico Vič, izstop Rudnik - 300€ + vinjeta. Seveda sem se zjokal :valjamse:
Rešil sem tako, da sem prodal vse avtomobile pri bajti, ki niso imeli vinjete :valjamse:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.998
1.802
113
Emona / Carnium
Prosim, razloži mi, kako se naj po tvoje zajebem (!) tik tak. Ja, seveda: dobim opomnik, pa ga ignoriram. Sicer pa kako?
Od kje si ti sedaj boomerje našel? Temo je odprl alteraš, torej pripadnik vrhunsko digitalno pismene generacije: stavek je začel z Živjo, izpustil vejico pred ko in kar nekaj šumnikov napisal brez strešice, torej je naklofal na smartfonu in je mlajši od 40.:bonk:
Ugibam, ampak tvoj nasvet (zelo dober nasvet mimogrede) je zagotovo mišljen za naslednje obdobje in nikakor ni pametovanje ali očitek nekomu, ki si za obstoječe stanje lahko obriše rit z opomnikom. Sprašuje namreč nekaj drugega...lahko tudi za nekoga drugega...helex forte por favor :sprasujemse:

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
125
-303
18
Ne mu ni, ker je ni plačal; kolikor jaz razumem je namesto "kazenske" tedenske kupil letno z začetkom veljavnosti od dneva nakupa (prejeta prva kazen).
Če res ni na DARSu kakega zapoznelega Božička, ali še raje Miklavža (ta ima vpogled v pridne otroke) bo kar lepo pokasiral še ostale kazni, če ne bo tiste tedenske plačal.
Daj ne pametuj spet nekaj v tri krasne. Drži se raje vodovodarstva bo večja korist od tebe.
Večina kazni napišejo mobilne dars enote, tiste kamere nad avtocesto itak večina ne dela. Kje piše, da so ga "posneli" tudi ostale dneve, ki jih je naštel. Če bo dobil bo dobil, če ne ne. Lahko pokliče na dars pa mu bodo gor povedali, če, ali če ima kakšnega poznanega, ki bi mogoče to lahko preveril, ostalo mu preostane samo da čaka.
Če, če, če...

Jaz razumem, da je plačal kazen in kazensko vinjeto.
Potem je case closed.

Sicer pa ne moreš prej plačat kazni, dokler je ne dobiš.
Ja samo on jo je plačal 7.1. na avtocesti pa je bil prej: "avto je bil na avtocesti se 31.12., 1.1. In pa 5.1." za tiste dva dni pa lahko samo čaka ali so ga "posneli" ali ne. Čeprav glede na nekatere zadnje zapise v medijih je možno, da bi mu spregledali ta dva zadnja prekrška, če so ga sploh posneli.

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
125
-303
18
Ne boš verjel, da nekateri tudi nad 60 znamo tipkat na "smartfon" in smo digitalno pismeni boljše kot večina zoomerjev:bonk:
Glede na tvoj slog pisanja bi rekel, da si bolj TI problem:fredi:

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
125
-303
18
...znamo tipkati...
...bolje kot...

Sicer pa nisem jaz napisal tega, da so seniorji digitalno nepismeni. kalbo je.
Se oproščam. Tistega nad tabo sploh nisem bral ker, "tistega" kalbota sploh ne berem, ker je eden od tistih pacientov ala sajkek, kar sem pisal že v sosednji temi.
Kar se pa slovenščine tiče sem pa zaključil s šolanjem že tam pred cca 40 leti tako da tukaj na forumu mi pa ne težit s pravilno slovnično pisavo.
Posebej ne, če ti napišeš en kup napak.:fredi:

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
Vceraj sem sele kazen dobil in pa poloznico za tedensko vinjeto za dan 29.12., vceraj sem placal kazen, tedensko vinjeto in pa novo letno vinjeto. Verjetno res preostane samo da cakam postarja in sem srecen ce ne bo nic vec v roku 14 dni…

• Všeč mi je
Reactions: Sky

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
224
45
28
17.325776N, 23.254786E
Moj spotik ob tvojo slovnico (v resnici mi dol visi zanjo, saj smo na forumu) je bil reakcija na tvoje pisanje, da jaz "obtožujem" seniorje, da so digitalno nepismeni, obenem si se pa sam označil za 60+ in dokazal, da si sam slovnično nepismen. Torej bi lahko jaz podvomil o tvoji digitalni pismenosti. (pa me niti ta ne zanima).
Ampak, da sem napisal en kup napak? Kje?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Se zgodi hitro, samo nam neumnim pač, tebi pametnemu pač ne. Vseeno ti grenke pilule ne želim.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
752
381
63
Pazi da se ti tapametni kdaj ne zahebeš, boš precej grenko požrl tele besede, ker zahebeš tik tak. Obstajajo pa tudi malo starejši ljudje, ki, ne boš verjel, nikol niso bli računalniško pismeni, ker niso rabili bit. Sicer ta vrsta počasi izumira, ampak še obstaja in je trenutno nekje okol 70-80 let stara. Prej je bil nakup vinjete letno opravilo, konc januarja si kupil letno za tekoče leto, zdej komot pozabiš. Ti rabiš opomnik, da ti telefon zabrenka, izibizi, kaj pa nekdo, ki opomnika nima? Na te ljudi se redno pozablja na vseh področjih.

Tej isti ljudje so kupili stanovanja za ceno klijota, naj jih sedaj prodajo nam za ceno klijota, pa bomo naredili sistem da jih opomni. Še na dom ga pridem osebno spomnit. :)

• Všeč mi je
Reactions: tony

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.690
1.054
113
Se zgodi hitro, samo nam neumnim pač, tebi pametnemu pač ne. Vseeno ti grenke pilule ne želim.
Pri nas je tajnica na Petrolu kupila vinjete za 5 firminih avtov...
Lanska vijeta se steče 25.1 2025, letošnja pa 23 decembra 2025...

tako da imamo na vseh avtih 2 veljavne vinjete..

Sem ji naročil naj proba zrihtat na Drasu, ker je očitna napaka...

Pa da vidimo, kaj bo ratal

Vem, da se vinjeta lahko aktivira max 30 dni od nakupa....

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
125
-303
18
Moj spotik ob tvojo slovnico (v resnici mi dol visi zanjo, saj smo na forumu) je bil reakcija na tvoje pisanje, da jaz "obtožujem" seniorje, da so digitalno nepismeni, obenem si se pa sam označil za 60+ in dokazal, da si sam slovnično nepismen. Torej bi lahko jaz podvomil o tvoji digitalni pismenosti. (pa me niti ta ne zanima).
Ampak, da sem napisal en kup napak? Kje?
Sem se oprostil, ker nisem videl komentarja na katerega si repliciral. Oprosti, ker nisem dojel:rolleyes: da je bilo to napisano bolj sarkastično.
Nisem vedel, da je slovnična pismenost in digitalna pismenost eno te isto. Če ne veš kaj si napisal oziroma pišeš narobe nisem zato tukaj, da te bom jaz učil ali opozarjal na te napake. Kot rečeno smo na forumu. Sam si začel v temi smetit s temi slovničnimi forami, očitno ti ravno ne "visi dol" za slovnico ali pa začneš to ven metat, ko ti zmanjka argumentov, imaš kar primerno ime: ideolog-filozof-nakladač;)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Pri nas je tajnica na Petrolu kupila vinjete za 5 firminih avtov...
Lanska vijeta se steče 25.1 2025, letošnja pa 23 decembra 2025...

tako da imamo na vseh avtih 2 veljavne vinjete..

Sem ji naročil naj proba zrihtat na Drasu, ker je očitna napaka...

Pa da vidimo, kaj bo ratal

Vem, da se vinjeta lahko aktivira max 30 dni od nakupa....
Kolikor vem morš dvakrat potrdit v sistemu, da ti to rata, ker te sistem opozori, da je za to tablico še veljavna vinjeta. Kako je ratal to Petrolovmu prodajalcu ne vem.