Prosim, razloži mi, kako se naj po tvoje zajebem (!) tik tak. Ja, seveda: dobim opomnik, pa ga ignoriram. Sicer pa kako?Pazi da se ti tapametni kdaj ne zahebeš, boš precej grenko požrl tele besede, ker zahebeš tik tak. Obstajajo pa tudi malo starejši ljudje, ki, ne boš verjel, nikol niso bli računalniško pismeni, ker niso rabili bit. Sicer ta vrsta počasi izumira, ampak še obstaja in je trenutno nekje okol 70-80 let stara. Prej je bil nakup vinjete letno opravilo, konc januarja si kupil letno za tekoče leto, zdej komot pozabiš. Ti rabiš opomnik, da ti telefon zabrenka, izibizi, kaj pa nekdo, ki opomnika nima? Na te ljudi se redno pozablja na vseh področjih.
To se je meni zgodilo. Vstop na obvoznico Vič, izstop Rudnik - 300€ + vinjeta. Seveda sem se zjokalVeste kaj je bolj smotano od teh opomnikov. Da se vsedeš v ženin/očetov avto in pozabiš da nima vinjete in voziš kot s svojim po AC. Tu te noben opomnik ne reši, samo lastna glava.
Ugibam, ampak tvoj nasvet (zelo dober nasvet mimogrede) je zagotovo mišljen za naslednje obdobje in nikakor ni pametovanje ali očitek nekomu, ki si za obstoječe stanje lahko obriše rit z opomnikom. Sprašuje namreč nekaj drugega...lahko tudi za nekoga drugega...helex forte por favorProsim, razloži mi, kako se naj po tvoje zajebem (!) tik tak. Ja, seveda: dobim opomnik, pa ga ignoriram. Sicer pa kako?
Od kje si ti sedaj boomerje našel? Temo je odprl alteraš, torej pripadnik vrhunsko digitalno pismene generacije: stavek je začel z Živjo, izpustil vejico pred ko in kar nekaj šumnikov napisal brez strešice, torej je naklofal na smartfonu in je mlajši od 40.
Kalbo ni pisal, da so nesposobni. Fizični koledar dela bolj preglavice zdajšnji mladini.Tudi če so starejši, še ne pomeni da so nesposobni. Moj foter recimo ima na pisalni mizi koledar (fizični) in si gor zapiše stvari. Kdaj kaj poteče, zdravniške preglede itd.
Daj ne pametuj spet nekaj v tri krasne. Drži se raje vodovodarstva bo večja korist od tebe.Ne mu ni, ker je ni plačal; kolikor jaz razumem je namesto "kazenske" tedenske kupil letno z začetkom veljavnosti od dneva nakupa (prejeta prva kazen).
Če res ni na DARSu kakega zapoznelega Božička, ali še raje Miklavža (ta ima vpogled v pridne otroke) bo kar lepo pokasiral še ostale kazni, če ne bo tiste tedenske plačal.
Ja samo on jo je plačal 7.1. na avtocesti pa je bil prej: "avto je bil na avtocesti se 31.12., 1.1. In pa 5.1." za tiste dva dni pa lahko samo čaka ali so ga "posneli" ali ne. Čeprav glede na nekatere zadnje zapise v medijih je možno, da bi mu spregledali ta dva zadnja prekrška, če so ga sploh posneli.Jaz razumem, da je plačal kazen in kazensko vinjeto.
Potem je case closed.
Sicer pa ne moreš prej plačat kazni, dokler je ne dobiš.
Ne boš verjel, da nekateri tudi nad 60 znamo tipkat na "smartfon" in smo digitalno pismeni boljše kot večina zoomerjevProsim, razloži mi, kako se naj po tvoje zajebem (!) tik tak. Ja, seveda: dobim opomnik, pa ga ignoriram. Sicer pa kako?
Od kje si ti sedaj boomerje našel? Temo je odprl alteraš, torej pripadnik vrhunsko digitalno pismene generacije: stavek je začel z Živjo, izpustil vejico pred ko in kar nekaj šumnikov napisal brez strešice, torej je naklofal na smartfonu in je mlajši od 40.
Se oproščam. Tistega nad tabo sploh nisem bral ker, "tistega" kalbota sploh ne berem, ker je eden od tistih pacientov ala sajkek, kar sem pisal že v sosednji temi....znamo tipkati...
...bolje kot...
Sicer pa nisem jaz napisal tega, da so seniorji digitalno nepismeni. kalbo je.
Pred kar precej leti je bila ena dobra reklama kateri sem se vedno čudil in se je imenovala: "Pametni pišejo!"Tudi če so starejši, še ne pomeni da so nesposobni. Moj foter recimo ima na pisalni mizi koledar (fizični) in si gor zapiše stvari. Kdaj kaj poteče, zdravniške preglede itd.
Se zgodi hitro, samo nam neumnim pač, tebi pametnemu pač ne. Vseeno ti grenke pilule ne želim.Prosim, razloži mi, kako se naj po tvoje zajebem (!) tik tak. Ja, seveda: dobim opomnik, pa ga ignoriram. Sicer pa kako?
Pazi da se ti tapametni kdaj ne zahebeš, boš precej grenko požrl tele besede, ker zahebeš tik tak. Obstajajo pa tudi malo starejši ljudje, ki, ne boš verjel, nikol niso bli računalniško pismeni, ker niso rabili bit. Sicer ta vrsta počasi izumira, ampak še obstaja in je trenutno nekje okol 70-80 let stara. Prej je bil nakup vinjete letno opravilo, konc januarja si kupil letno za tekoče leto, zdej komot pozabiš. Ti rabiš opomnik, da ti telefon zabrenka, izibizi, kaj pa nekdo, ki opomnika nima? Na te ljudi se redno pozablja na vseh področjih.
Pri nas je tajnica na Petrolu kupila vinjete za 5 firminih avtov...Se zgodi hitro, samo nam neumnim pač, tebi pametnemu pač ne. Vseeno ti grenke pilule ne želim.
Jaz ti štejem za napako, da si boljše/bolje izpostavil kot napako. Čemu?Ampak, da sem napisal en kup napak? Kje?
Kaj si pa ti zdej iz sebe butnil...fak kaj vse to bogo zemljo tlači.Tej isti ljudje so kupili stanovanja za ceno klijota, naj jih sedaj prodajo nam za ceno klijota, pa bomo naredili sistem da jih opomni. Še na dom ga pridem osebno spomnit.
Sem se oprostil, ker nisem videl komentarja na katerega si repliciral. Oprosti, ker nisem dojel da je bilo to napisano bolj sarkastično.Moj spotik ob tvojo slovnico (v resnici mi dol visi zanjo, saj smo na forumu) je bil reakcija na tvoje pisanje, da jaz "obtožujem" seniorje, da so digitalno nepismeni, obenem si se pa sam označil za 60+ in dokazal, da si sam slovnično nepismen. Torej bi lahko jaz podvomil o tvoji digitalni pismenosti. (pa me niti ta ne zanima).
Ampak, da sem napisal en kup napak? Kje?
Kolikor vem morš dvakrat potrdit v sistemu, da ti to rata, ker te sistem opozori, da je za to tablico še veljavna vinjeta. Kako je ratal to Petrolovmu prodajalcu ne vem.Pri nas je tajnica na Petrolu kupila vinjete za 5 firminih avtov...
Lanska vijeta se steče 25.1 2025, letošnja pa 23 decembra 2025...
tako da imamo na vseh avtih 2 veljavne vinjete..
Sem ji naročil naj proba zrihtat na Drasu, ker je očitna napaka...
Pa da vidimo, kaj bo ratal
Vem, da se vinjeta lahko aktivira max 30 dni od nakupa....