Kaj pa če je povzročitelj po prihodu domov večerjal, zraven pa spil litrček cvička? Ali se vseeno šteje, da je vozil vinjen, čeprav je bil takrat trezen?
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Problem v Sloveniji je tudi ta, da je takih mamic na tone
Ce udelezenec prometne nesrece uziva alkohol po nesreci je kazen enaka kot da bi pihnil cez najvisjo mejo.Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kaj pa če je povzročitelj po prihodu domov večerjal, zraven pa spil litrček cvička? Ali se vseeno šteje, da je vozil vinjen, čeprav je bil takrat trezen?
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Pravilno je, da policija takoj išče prestopnika, pa tudi zakon glede pobega bi morali zaostrit, sploh glede opustitve pomoči ponesrečencu.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ce udelezenec prometne nesrece uziva alkohol po nesreci je kazen enaka kot da bi pihnil cez najvisjo mejo.Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Kot kaj se potem vodi in koliko je to boljse zate?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Das pisno zahtevo za podatke in ti dol visi kdo je na dopustu.Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
mene pa fascinira to kakšni smo slovenčki... hitro pljuvat en po drugem, bognedaj se postavit v kožo drugega človeka, empatija no-go, kaj šele zmožnost razmišljanja izven okvirov. Da bi videli dlje od svojega nosu je tudi misija nemogoče.
Skratka, a bi bili vi res tako hladni če bi policija prišla sredi noči na vaša vrata in rekli da je mulc/smrklja naredil/a pizdarijo s prometno nesrečo in to je to....nič ne veš a je živ al mrtev, a je kdo drug umrl, al kaj se dogaja.
In vsa ta kolobocija samo zato ker je avto od kriminalista. Pa če potem načelnik PP še 10x reče da bi enako obravnavali primer vsakega državljana jaz vem, da to ni res, ker sem imel podobno situacijo: budala v ogromnem terencu mi je butnil v odbijač sredi Celovške in spizdil, nikakor nisem mogel za njim, uspel sem samo zapisat znamko vozila in registrsko številko. Pri meni se je kar poznalo na odbijaču, njemu pa tudi. Takoj zavijem na PP v Kosezah (ta mi je edina znana postaja tam okoli), policistki dam vse podatke, poslikava, podpišem in to je to... Od takrat je že 4-5 let, do danes me ni niti enkrat nihče poklical kaj je s tem primerom. Niti povohali niso povzročitelja in ubežnika s kraja nesreče (če lahko dramatiziram kakor so kranjski policisti). Takrat sem še 2x klical na PP in spraševal o primeru ampak enkrat je bila policistka na dopustu, drugič so mi obljubili da me pokliče nazaj... konec zgodbe.
Toliko o naši policiji in učinkovitosti. Učinkoviti so samo kadar se jim dvigne penis. Če se jim.
Ko prijavite prometno nesreco jo prijavite na 113. Klic se snema in policist ki je poslan na kraj mora porocati kaj se je zgodilo in kako bo zadevo obravnaval. Ker je tak dogovor za zavarovalnicami morajo policisti akte o prometni nesreci spisati v petih dneh od nesrece. Nekateri sefi od svojih podrejenih zahtevajo tudi da se vse napise se isti dan.
Kadar gre za pn s pobegom in je tablica znana se vedno gre preverjat takoj, saj je potrebno ugotoviti ali je bil povzrocitelj pod vplivom prepovedanih substanc. Ko ze ravno tok pametujete...5 dni nazaj je bil enak primer...ob 3 zjutraj...isto sam praska...se oskodovanec je rekel da mu je vseeno za prasko ampak gre za princip. No in se je slo k povzrocitelju domov in je napihal. Ja ponoci so sli k njemu domov. Verjetno ma cela ulica zdej travme
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Lej zadeva je sila preprosta. Zavarovalnica te je na policijo poslala zato, da njim ni potrebno v celoti obdelati skodnega primera. Namrec zavarovalnica tocno ve, da policija brez podatka o tem kdo ti je popraskal avto ne bo nasla nikogar ampak bo le v dokumentacijo napisala vse okoliščine. Zdaj pa pazi - na policijo so te poslali samo zato ker lahko potem zahtevajo dokumente v elektronski obliki. Ne bos verjel, vse kar morajo narediti je to da ocenijo skodo na tvojem avtu.
Za eno prometno nesreco kot je tvoja pa patrulja porabi eno uro. Zato policija ne dela kar bi morala delat ampak za zavarovalnice popisuje manjse prometne nesrece in pa praske na vozilih. V primeru ki ga je opisal odpiralec teme je bila znana tablica povzrocitelja oz. nek drug podatek da so lahko našli povzročitelja. Pri tebi tega ni bilo in zavarovalnica je policijo uporabila kot svojo administrativno delavko. No to je pa problem.