mene pa fascinira to kakšni smo slovenčki... hitro pljuvat en po drugem, bognedaj se postavit v kožo drugega človeka, empatija no-go, kaj šele zmožnost razmišljanja izven okvirov. Da bi videli dlje od svojega nosu je tudi misija nemogoče.
Skratka, a bi bili vi res tako hladni če bi policija prišla sredi noči na vaša vrata in rekli da je mulc/smrklja naredil/a pizdarijo s prometno nesrečo in to je to....nič ne veš a je živ al mrtev, a je kdo drug umrl, al kaj se dogaja.
In vsa ta kolobocija samo zato ker je avto od kriminalista. Pa če potem načelnik PP še 10x reče da bi enako obravnavali primer vsakega državljana jaz vem, da to ni res, ker sem imel podobno situacijo: budala v ogromnem terencu mi je butnil v odbijač sredi Celovške in spizdil, nikakor nisem mogel za njim, uspel sem samo zapisat znamko vozila in registrsko številko. Pri meni se je kar poznalo na odbijaču, njemu pa tudi. Takoj zavijem na PP v Kosezah (ta mi je edina znana postaja tam okoli), policistki dam vse podatke, poslikava, podpišem in to je to... Od takrat je že 4-5 let, do danes me ni niti enkrat nihče poklical kaj je s tem primerom. Niti povohali niso povzročitelja in ubežnika s kraja nesreče (če lahko dramatiziram kakor so kranjski policisti). Takrat sem še 2x klical na PP in spraševal o primeru ampak enkrat je bila policistka na dopustu, drugič so mi obljubili da me pokliče nazaj... konec zgodbe.
Toliko o naši policiji in učinkovitosti. Učinkoviti so samo kadar se jim dvigne penis. Če se jim.