Ko Pezdir udahi po mizi

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
torej si me ti označil za povzemalca novic
Ne ne, sploh ne, nobenega posamično nisem mislil. Čist na splošno sem mislil. Ko sem napisal, je avtomatično napisalo, da tebi odgovarjam, ni pa bilo tako mišljeno.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Če je dobra mačka, zakaj ne
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Roko na srce, koliko od vas intelektualcev je kdaj koga zaposlilo oz je bil pomemben člen pri intervjuju? Koliko od vas bi zaposlilo diplomanta FDV na delo, ki je ovrednoteno s ca 2500 bruto? Jaz priznam, da me ni še noben diplomant fdvja navdušil. Mislim, da sem zaposlil samo enega pa še to je imel samo I. stopnjo na fdvju, II. stopnja je bila veliko bolj pametna izbira. Takrat mi je iskreno priznal, da mu je žal vpisa na fdv, ne pozabimo, da so to bolj nikakve izkušnje iz dela, 4 leta v študentskem servisu, big fakin deal. Mogoče, ampak res mogoče bi ji dal nekaj za 1100 bruto, gruntam, če bi zbrisal zadnjo poved.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Roko na srce, koliko od vas intelektualcev je kdaj koga zaposlilo oz je bil pomemben člen pri intervjuju? Koliko od vas bi zaposlilo diplomanta FDV na delo, ki je ovrednoteno s ca 2500 bruto? Jaz priznam, da me ni še noben diplomant fdvja navdušil. Mislim, da sem zaposlil samo enega pa še to je imel samo I. stopnjo na fdvju, II. stopnja je bila veliko bolj pametna izbira. Takrat mi je iskreno priznal, da mu je žal vpisa na fdv, ne pozabimo, da so to bolj nikakve izkušnje iz dela, 4 leta v študentskem servisu, big fakin deal. Mogoče, ampak res mogoče bi ji dal nekaj za 1100 bruto, gruntam, če bi zbrisal zadnjo poved.

ne zbrisat
lahko bi se..kot referentka..ukvarjala z zbrisanimi

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Sam tudi ne bi vedel kaj početi s politologi (mogoče s politologinjo
cool-1.gif
) in me bolj zanima tehnični kader.

Samo, kdo pa sem jaz, da bom ministru solil pamet, kakšne sodelavce naj si izbere?
Strokovno je na finančnem področju že sam dovolj podkovan, da se bo znal odločati, za posebna pisarniška dela (naprimer s področja urejanja kadrovskih zadev) , mu pa že zadostuje, če so sodelavci prizadevni in predvsem, da jim lahko zaupa.

Plače ne bom komentiral, ker je to stvar sistematizacije na ministrstvu in tudi predhodni svetovalci niso imeli manj, pa se ni nihče pritoževal.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne bom.

Iščem pa ne najdem, zanima me kakšne pomembne kompetence, znanja, izkušnje in modrosti si pridobiš z delom na študentskem servisu? Kaj je tisto, kar je prepričalo našega ministra?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mene motijo tudi prejšnji "strokovni sodelavci".

Posebna pisarniška dela? Se hecaš? Za 2500 bruto? V resni firmi ima solidna poslovna sekretarka 1500 bruto.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ne vem ali je taka plača res previsoka za delo na ministrstvu (za neko začasno službo).

Pisarniška dela so različno ovrednotena tudi v firmah, odvisno kako jim gre.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Ne vem ali je taka plača res previsoka za delo na ministrstvu (za neko začasno službo).

in kako gre firmi RS, oddelku ministrstva..

men s ezdi tko, da bi jim še wc papir ukinil

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:

Od 120k brezposelnih, bi vsak podpisal za čuka pa pol (neto) za štiri leta. Pa verjetno dobi še nekaj stroškov.

Torej 48x 2k + regresi = 120k

Men se vidi kar soliden kuferček tole.
cool-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Če se poskušam vživeti v njegovo vlogo, bi verjetno ravnal enako.

Glede strokovnosti si že ne bi pustil nikomur soliti pameti (recimo imeti v kabinetu še enega kalibra Šušteršiča, ne bi bila dobra ideja, saj bi se stepla, kdo ima bolj prav - saj vemo, da velja dva ekonomista=tri teorije),
Ni pa napačno, če imaš okoli sebe poslušne in pridne sodelavce in ker je to politična funkcija, je zaželjeno, da so na mandatne funkcije imenovani strankarski kolegi (ali kolegice) in da jim lahko zaupaš.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ker imam neke številke v glavi.

To, da je služba začasna še ne pomeni, da je višje ovrednotena. Zakaj že? Na trgu imamo 100.000+ brezposelnih, ki bi rade volje za 1000 bruto manj opravljali ta zahtevna pisarniška dela.

Težko mi je pametovati, ker ne operiram z informacijami. Nekje sem zasledil, da naj bi nekaj usklajevala, če sem si dobro zapomnil. Če gledam iz moje perspektive. Poslovna sekretarka, dolgoletne izkušnje, dela malo morje pisarniških del. Sestanki, zapisniki, koledarji, kavice, malice, postrežba, telefoni, prenosniki, potni nalogi, povračilo stroškov, faksi, čiste mize, kopiranje, vezava itd. So jebena delovna sila pa je daleč daleč od 2500 eur bruto.

Dejansko tukaj velja, da če si prave barve, s pravim ozadjem in na pravem mestu ob pravem času (ne kot Janša na neznanem mestu in neznanem času), potem tvoje kompetence niso problem. Predpostavljam, da je delovno mesto zahtevo, zanima kako si lahko privoščimo, da se takšni piščanci, kot je omenjena gospa, na delovnem mestu učijo nekaj, kar očitno na prvi pogled zgleda kot dokaj zahtevno delovno mesto.. Prav tako me zanimam koliko delovnih izkušenj je opredeljenih v sistemizaciji, predvsem pa kakšen je opis delovnih nalog? To bi nekako zjasnilo sliko.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Kolikor vem, ni posebnih pogojev, razen ustrezne izobrazbe.

So pa to izrazito politična delovna mesta, zato je prepuščeno ministru, da si v kabinetu sam izbere najožje sodelavce, običajno iz iste stranke.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zajebavaš ne? 2500 bruto v resni firmi dobi strokovnjak z 15 ali več delovnih izkušenj. Na žalost, kruta realnost.

Mene je strah, da se izbira takšne najožje sodelavce.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Zajebavaš ne? 2500 bruto v resni firmi dobi strokovnjak z 15 ali več delovnih izkušenj. Na žalost, kruta realnost.

da te potolažim
preden ti potoneš, jih potone še en mio prej

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Saj meni se tudi zdijo prevelike plače (za naše razmere, v Avstriji bi bila verjetno premajhna), ampak tako so ta mesta rangirana.

Lahko se pritožiš na tramvaj komando ..

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:

da te potolažim
preden ti potoneš, jih potone še en mio prej

Hvala prijato, s to razliko, da jaz sem za svojo rit poskrbel sam, brez vez.
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Sej ni fora v tem, da se jaz hočem nekam pritožiti. Fora je v tem, da nam je postalo družbeno sprejemljivo sprejeti nekoga, na dokaj zahtevno delovno mesto, samo zato, ker je prave barve, ne pa zato, ker ima ta neke kompetence, znanja, ideje itd.

To mene moti, enako bi me motilo, če bi to naredil (dela) Jankoviæ in ostali ostržki.