Ko Pezdir udahi po mizi

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Kaj ti bodo imena, saj tako ne boš nikogar prepoznal. Možje s kufri so anonimneži, navadni kurirji, enako, kot dilerji.
Dilerja pač prijaviš in naj se za to pristojni z njim dalje ukvarjajo.

Želiš imena dilerjev ali botrov?
Tisti, ki vse to organizirajo, se ne bodo izpostavljali s kufrom polnim denarja v roki.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Ja lej sej lahko ti imena poveš na Odmevih ali kje drugje. Sinčka pa...

Samo potem bo pa kaj? Tožbe? še kaj?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

@snecer
Kako in kaj dela Praprotnik ne vem. Zagotovo pa njegova izobrazba nima s tem popolnoma nobene veze. Si ti mogoče pravnik, da takšne stresaš?

Kako,da Praprotnik-ova izobrazba nima nič z tem?
A lahko naprimer delaš samo z osnovno šolo kot zdravnik?
Ne moreš,ampak moraš za to imeti ustrezno izobrazbo.
Saj zato pa smo tam kot smo sedaj,ker polovica ljudi na visokih položajih ni usposobljena in nima izobrazbe za delo,ki ga opravlja.
To je tako,kot da bi pek razlagal izučenemu avtomehaniku kako se avto popravlja.
Dokler se ne bo naredil rez in odpustilo ljudi iz položajev za katerega niso usposobljeni in nimajo znanja in izobrazbe tako dolgo bo Slovenija v takem položaju kot je sedaj.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.646
731
113
KSZ

Članek vzpodbuden,

a v komentarjih je zaslediti ta zapis
http://drugidom.net/malo-delo-ko-borci-proti-klientelizmu-rusijo-zakon/

Citat:
Malo delo: ko borci proti klientelizmu rušijo zakon

“Naivnost je morda tisto, kar potrebujemo. Naivnost povezana z iskrenostjo, hkrati pa z znanjem in z odločenostjo, da se nekaj naredi.” Janez Šušteršič

Ana Jevšek Pezdir je danes svetovalka ministra za finance Janeza Šušteršiča. Ni bila vedno; pred državno službo je bila zaposlena na študentskem servisu E-študentski servis kot kadrovsko-komercialni referent.

Leta 2010 Janez Šušteršič, danes minister za finance, po naročilu in za plačilo Strokovno interesnega združenja agencij za posredovanje začasnih del (študentskih servisov; e-Študentski servis je med člani) izdela študijo o predlogu zakona o malem delu. V študiji zakon, ki bi pravzaprav ukinil študentske servise, torej podjetja, kot je tisto, v katerem je zaposlena njegova bodoča svetovalka, skritizira. Še bolj oster je v svojih kolumnah.

V istem času mož Ane Jevšek Pezdir, Rado Pezdir, piše članke, v katerih malo delo primerja s suženjskim delom. Tisto malo delo, ki bi njegovo ženo pognalo med sužnje na cesto. Pripis, da avtor za kolumne ne prejema plačila lobistov, seveda ni manjkal. Kdo pa jih bi ob tem sploh še rabil?

Trije akterji, trikrat jasni osebni politični in ekonomski motivi za padec nekega zakona.

In je padel. In smo dobili novega ministra, novo svetovalko in največjega borca proti klientelizmu. Splačalo se je.

sprasujem se.gif

Očitno ima vsaka medalja dve strani...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.489
455
83
In kaj je ustrezna izobrazba za pomočnika direktorja KPK?

Vsaka funkcija ima opraviti s financami - mora biti torej finančnik?
Enako velja za delo z ljudmi - mora biti dipl. psiholog?
Prav tako se vedno zahteva poznavanje zakonodaje - mora biti pravnik?
In tudi javno nastopanje - mora biti igralec z diplomo agrft?
...

Če vprašaš mene je smiseln pogoj glede izobrazbe zgolj in samo stopnja le te.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Pogoj je lahko (razen pri par primerih, kjer bi bilo preizkušanje le-tega prezapleteno ali prenevarno) poleg referenc oz. izkušenj in dotedanjih dosežkov kvečjemu znanje.
Bi rekel, da več škode povzročijo kvaziizobraženci (torej osebki s papirjem,a brez znanja) kot obratno.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Za PR je res vtis, da ga ne rabijo, ker v javnosti nastopata samo omenjena, ampak delo obsega precej več kot zgolj to. Poleg tega je PRovka prišla iz gospodarstva, kjer se je že dokazala na istem mestu pri eni večjih finančnih institucij in ji je bilo novo delo izziv, verjetno tudi zaradi ekipe, ki jo pooseblja šefe. Če bi našli boljšo osebo, bi dobila službo ona, v to sem prepričan.
Očitno je res zahtevno delo, glede na spletno stran imajo zaposleni dve Pooblaščenki za odnose z javnostmi. Vsega skupaj pa kar 39 uslužbencev, ki se tipično birokratsko pritožujejo, da je komisija "kadrovsko zelo podhranjena".

Sicer pa brez skrbi, mojim zaposlenim redno izplačujem plačo in plačujem vse davke in prispevke (ker te izgleda to zanima).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

@snecer
Kako in kaj dela Praprotnik ne vem. Zagotovo pa njegova izobrazba nima s tem popolnoma nobene veze. Si ti mogoče pravnik, da takšne stresaš?

Kako,da Praprotnik-ova izobrazba nima nič z tem?
A lahko naprimer delaš samo z osnovno šolo kot zdravnik?
Ne moreš,ampak moraš za to imeti ustrezno izobrazbo.
Saj zato pa smo tam kot smo sedaj,ker polovica ljudi na visokih položajih ni usposobljena in nima izobrazbe za delo,ki ga opravlja.
To je tako,kot da bi pek razlagal izučenemu avtomehaniku kako se avto popravlja.
Dokler se ne bo naredil rez in odpustilo ljudi iz položajev za katerega niso usposobljeni in nimajo znanja in izobrazbe tako dolgo bo Slovenija v takem položaju kot je sedaj.

Seveda. Sploh izobrazba je jes nujna, ja. Še dobro, da tisti, ki so dali službo (in kaksenje investirali denar) Henryju Fordu, tega niso vedeli. Pa pri Edisonu tudi ne. Horacio Pagani bi tudi očitno moral biti pek, ne dizajner in šef avtomobilske firme ... Pa takih je še na stotine. Ti jim očitno ne bi dal šanse, ne?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Šanso bi jim dal,ampak ko bi videl,da ni koristi od njih bi jih dal vstran,ne pa da kljub vsem napakam ki jih naredijo ostanejo v službah.
Probaj ti naredit v službi 2 konkretni napaki in boš kar hitro dobil odpoved.Tem zajedalcem davkoplačevalskega denarja pa se nič ne zgodi,kvečjemu še napredujejo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.489
455
83
V bistvu me ne zanima nič, vprašanje je bilo zgolj posledica tvojega pisanja, na osnovi katerega sem posumil, da na tem področju nisi prav domač.

Ampak če že vztrajaš - nisem te vprašal komu kaj plačuješ in kako redno, ampak nekaj drugega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Šanso bi jim dal,ampak ko bi videl,da ni koristi od njih bi jih dal vstran,ne pa da kljub vsem napakam ki jih naredijo ostanejo v službah.
Probaj ti naredit v službi 2 konkretni napaki in boš kar hitro dobil odpoved.Tem zajedalcem davkoplačevalskega denarja pa se nič ne zgodi,kvečjemu še napredujejo.
In popolnoma enako velja za "izobražence" braz znanja.
Ampak: kako točno je sedaj izobrazba povezana z znanjem, če bi jih ven metal na podlagi znanja/delovne uspešnosti, ne pa na podlagi izobrazbe. In sprejemal očitno tudi, če bi dal ljudem brez izobrazbe (ki sem jo naštel) šanso.

Edino, kar šteje je znanje in delovna uspešnost. In izobrazba je le eden od indiokatorjev znanja, ponavadi manj pomemben in relevanten (z izjemo določenih poklicev, npr zdravniki)

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Malo sem bral komentarje v financah...

Citat:
Rado Pezdir s svojo ženo Ano Jevšek Pezdir, ki ji je kabinetno zaposlitev v finančnem ministrstvu uredil Šušteršič. Pezdirjeva je pred tem ...

Kaj se ima za pezdirat....
stupid-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Oblak plačeval 6.000 evrov mesečno, da ne bi ukinili njegovih postaj

Radijski mogotec Leo Oblak je razkril, da je mesečno plačeval zato, da politika ne bi ukinila njegovih radijskih postaj. "Dali so mi vedeti, da imajo povsod veze in če bom prijavil, se bo samo še poslabšalo," pojasnjuje Oblak.

Oblak je plačeval 6.000 evrov mesečno, cene pa gredo menda tudi do 15.000 evrov. Komu je šel denar, Oblak ni želel razkriti. Pravi, da tudi dokazati ne more, da je plačeval za vplivanje na politiko. S posrednikom je namreč sklenil takšno pogodbo, iz katere ni jasno, kaj je v resnici plačeval. Zato tudi pristojnim organom tega ni prijavil. "Dali so mi vedeti, da imajo povsod veze in če bom prijavil, se bo samo še poslabšalo.“

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Citat:
Rado Pezdir s svojo ženo Ano Jevšek Pezdir, ki ji je kabinetno zaposlitev v finančnem ministrstvu uredil Šušteršič. Pezdirjeva je pred tem ...

stupid-1.gif

nekaj je urediti službo in nekaj je vplivati na zakonodajo ki vpliva na vse. Sicer pa sta oba strokovnjaka na svojem področju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Citat:

stupid-1.gif

nekaj je urediti službo in nekaj je vplivati na zakonodajo ki vpliva na vse. Sicer pa sta oba strokovnjaka na svojem področju.

Potem naj pa še eden meni
evil.gif

Za slabe 3k€ bruto sem pripravljen "delat" povsod po JU. Pa še ene 3-4 poznam, ki so tudi pripravljeni delat
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Citat:

stupid-1.gif

evil.gif

Za slabe 3k€ bruto sem pripravljen "delat" povsod po JU. Pa še ene 3-4 poznam, ki so tudi pripravljeni delat
smile-1.gif

kdo pa je reko da dela za 3 jurje?
confused-1.gif

Sicer pa Rado o težki zneskih govori, ki se smatrajo kot podkupnina da ne uporabim njegovih besed.
Bo pa to prva afera ko bo nekdo povedal imena in priimke in to bo še zelo zanimivo!
grims-1.gif

Zna bit da so danes že kaki težki klici padali...
10.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Citat:

stupid-1.gif

evil.gif

smile-1.gif

Je tole težko razumeti a ne?? Greš na volitve in rečeš to je moja ekipa s tem bomo naredili to in to. Potem pa ekipe, ki si jo hvalil in ponujal ne pripelješ?
Sem že enkrat povedal, če si pravi vodja in prideš nekam na novo pač pripelješ ekipo s katero imaš izkušnje in ji zaupaš dodaš še kar je bilo od prej dobrega in greš naprej.
Lahko pa vsem zaupaš tudi če ti mečejo polena podnoge, kar smo gledali zadnja 3 leta.

Torej najprej prideš v neko ekipo in se dokažeš da si pravi! Si kdaj to naredil?

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Okey sem mislil, da so naknadno mutil.

Nisem spremljal volitev.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Men se zdi tale Pezdir klovn. Če bi dejansko hotu, kej v tej smeri narest, bi moral dat kazensko prijavo in eno tako ponudbo pol z policisti spelat...

Ne samo lajat po kolumnah. To kar pravi Pezdir vemo vsi, JU je pač taka, da če ne gre pri njem, gre pri drugem, praviloma nižjem birokratu.

Pomp je bil trenuten, nebo pa nič drugače. Oz bo, ko denarja nebo več.