Ko interes (malo)meščana trči v kmečki vsakdan...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
To je to. Ker ljudje hitro spremenijo obraz, ko dobijo kar želijo in potem se jim jebe za tebe, ki si jim naredil uslugo. Jaz ne bi dal nobenem soglasja. Če ima majhno parcelo naj zgradi majhno hišo ali pa kupi parcelo drugje, ne pa da bo men senco delal. Če imam jaz kmetijo in nekdo potrebuje soglasje od mene da lahko na sosednji parceli gradi hotel, mi je lahko jasno, da hotel in kmetija ne bosta šla dobro skupaj tako da
ne-ne-1.gif
Pojdi gradit hotel drugam. Zaščitit je treba svoje interese in pravice, ne pa da se pol joka kakšni pesjani so.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Starega fotra je eden napizdil da bo poleg njega imel kurjo farmo, nič nebo smrdelo, redno bo menjaval filtre, skratka da sploh nebo vedel da ima kure...... že nekajkrat je dobil prepoved prodaje jajc in kokoši ker so ga sosedje prijavili da crknjene kure sežiga kar tako, zunaj na travniku, filtri so pa verjetno že nekaj let isti in sploh poleti grozno smrdi (prvo leto res ni smrdelo). Takrat je bil sladki ko med, zdaj se mu hebe do tokija. Dobra šola, sosed mi nikoli ne bo noben s.p., noben hotel, gostilna, trgovina.... nič. Navaden davkoplačevalec only
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Saj bi bile lahko srečne, da se ne sliši njihovega "kokodakanja" ko dajejo "starim decem" - pa ni mišljeno na našega.
Sicer ne mislim, da on ne sexa, ampak, kako bi razložil to zapleteno situacijo, ...
cry12bpy.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Sodnik, ki je o tem odločal, je odločil po zakonu. Kaj je torej naredil narobe?

Saj veš, da zakone pa pišejo nekje drugje, ne na sodišču?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mogoče zato, ker tako ozko gleda na problem kot ti?

Naloga sodnika je, da presodi, ali kokodakanje lastnika hotela (torej samo lastnika hotela, ne pa mene ali tebe ali mojo teto, ki je npr. alergična na kure) res moti ali ne in ali se posledično upravičeno zahteva odškodnina ali ne. Ta sodnik pa ni z zdravo pametjo presodil, ali hotelirja hec res moti ali pa samo blefira (in je morebiti to samo način, kako nekoga odgnati iz svoje okolice - to slednje špekuliram, ampak scenarij ni tako zelo neverjeten, saj je bilo iz prispevka jasno vidno, da ima hotelir težave s pomanjkanjem fizičnega prostora okoli svojega hotelčiča in bi mu silno ustrezala kakšna frej parcelica....).

Dejstvo je, da hotelirja petelini 10 let nazaj niso motili, saj je on bil tisti, ki si je želel njihove bližnine.
(hint - on je bil tisti, ki je kupoval parcelo, lezel poleg kmetije in prosil soglasje kmeta, da mu poleg zgradi hotel).
To dejstvo lahko vsak slehernik preveri brez vsakega posebnega truda.

Torej kmet - če morebiti res je - njegov nočni spanec kršil samo v primeru, če je v vmesnem času povečal svojo kurjo farmo.
S to razliko kur, ki bi jih vmes začel dodatno redit.

Kar pa ni.

Še več - sodišče je odločilo, da se popolnoma odstranijo kokoši in krave - torej očitno tudi tiste, ki hotelirja pred 10imi leti, ko je prosil za soglasje, dokazano niso motile.

No, zato bi bilo treba nekomu znižati plače. Ker očitno ni kvalificiran opravljati svoje delo.

In ne samo to - take blesave odločitve (ki posledično pristanejo pri Jermanu v oddaji) delajo hudo družbeno škodo. Kot smo jasno povedali tudi tu: nauk te sodniške sodbe je "ne daj soglasja in pika". Ker narod nikoli ne more vedeti, kaj se bo čez leta namislil njegov (danes sladkoben) sosed, češ da ga sedaj pa to naenkrat neskončno moti, in na kako bebavega sodnika bo ta revež potem naletel.

Kaj misliš - kako koristno je za družbo, če se narod začne množično upirati pri dajanju soglasja?

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nič ne trdim, da je odločitev protizakonita, je pa v nasprotju z zdravo pametjo in z moralo.

kaj pa ko se ve da je nekdo nekoga fentu, pa ni dokazov? a takrat lahko sodnik ravna po zdravi pameti? NE. ni dokazov, ni zapora.

lepo ali grdo, sodnik ne more odločat kakor mu zapaše.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.941
113
Zato pa ti poskuša razložit, da sodnik mora razsojat po pameti. Zato sodnik ne sme biti Blondinka iz Harvarda, ki ne vidi dlje kot do uhe svoje čivave.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
je imel kmet le 2 petelina, in da spijo po krosnjah dreves
bonk.gif
?!?! mislm.. a ta tip sploh ve kako zgleda petelin?

Tisti mali petelini(ko en velik golob), "cviterski" jim pravijo pri nas, se res spravijo tudi na drevo.

Imam pa zlobno idejo za tiste iz bližnje okolice.
En mp3 s petelinjim kikirikanjem, pa zgodaj zjutraj za 5 minut z avtom pred hotel.
In to naključno ponavljati parkrat ma mesec.
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Mogoče zato, ker tako ozko gleda na problem kot ti?

Naloga sodnika je, da presodi, ali kokodakanje lastnika hotela (torej samo lastnika hotela, ne pa mene ali tebe ali mojo teto, ki je npr. alergična na kure) res moti ali ne in ali se posledično upravičeno zahteva odškodnina ali ne. Ta sodnik pa ni z zdravo pametjo presodil, ali hotelirja hec res moti ali pa samo blefira (in je morebiti to samo način, kako nekoga odgnati iz svoje okolice - to slednje špekuliram, ampak scenarij ni tako zelo neverjeten, saj je bilo iz prispevka jasno vidno, da ima hotelir težave s pomanjkanjem fizičnega prostora okoli svojega hotelčiča in bi mu silno ustrezala kakšna frej parcelica....).

Dejstvo je, da hotelirja petelini 10 let nazaj niso motili, saj je on bil tisti, ki si je želel njihove bližnine.
(hint - on je bil tisti, ki je kupoval parcelo, lezel poleg kmetije in prosil soglasje kmeta, da mu poleg zgradi hotel).
To dejstvo lahko vsak slehernik preveri brez vsakega posebnega truda.

Torej kmet - če morebiti res je - njegov nočni spanec kršil samo v primeru, če je v vmesnem času povečal svojo kurjo farmo.
S to razliko kur, ki bi jih vmes začel dodatno redit.

Kar pa ni.

Še več - sodišče je odločilo, da se popolnoma odstranijo kokoši in krave - torej očitno tudi tiste, ki hotelirja pred 10imi leti, ko je prosil za soglasje, dokazano niso motile.

No, zato bi bilo treba nekomu znižati plače. Ker očitno ni kvalificiran opravljati svoje delo.

In ne samo to - take blesave odločitve (ki posledično pristanejo pri Jermanu v oddaji) delajo hudo družbeno škodo. Kot smo jasno povedali tudi tu: nauk te sodniške sodbe je "ne daj soglasja in pika". Ker narod nikoli ne more vedeti, kaj se bo čez leta namislil njegov (danes sladkoben) sosed, češ da ga sedaj pa to naenkrat neskončno moti, in na kako bebavega sodnika bo ta revež potem naletel.

Kaj misliš - kako koristno je za družbo, če se narod začne množično upirati pri dajanju soglasja?
Da ne bo pomote: tudi meni se zdi stvar s hotelirjeve strani bebava. Kaj je pa rinil tja. Podobni so sljudje, ki si naredijo hišo zraven letališča, potem se pa nad hrupom pritožujejo.
In če je kaj drugega v ozadju, še toliko bolj (prispevka pač nisem gledal ker imam v življenju bolj zanimive stvari za počet, kot TV gledat) ...
Ampak: ker sodnikom načeloma zaupam si pač razlagam, da hotelirja stvar res moti (njega morda ne, morda se je pa struktura gostov spremenila in te sedaj moti). In če ga res moti, je bila odločitev pravilna.

Sicer pa: pojma sploh nimam, kje je ta hotel, ampak ugibam, da nekje v mestu. In če je nekje v mestu, kaj potem hudiča zraven počne kmetija? Mesta se pač širijo in kmetije so naenkrat sredi njih - kamor ne sodijo. Naj se pač kmet premakne, ne? Za denar, ki bi ga dobil za zemljo v mestu (še 1x: ne vem kako je v tem primeru, ampak tudi v Lj. so kmetije sredi mesta) bi si lahko kupil enako veliko kmetijo nekaj kilometrov iz mesta - in nikoli več delal, ker bi mu ostalo dovolj denarja za lenarit ...
Podobna je zgodba (da ne bo kdo rekel, de se na kmete spravljam) z raznimi tovarnami in podobnim. Mesto jih preraste in namesto, da bi se preselili in s tem zaslužili (in popolnoma modernizrali tovarno), vztrajajo v mestu ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.831
6.789
113
pri taščici
Glede na to da si LJubljančan in da si precej na cesti sem prepričan da veš kje ta hotel.
Hotel je 500 metrov od AC izvoza za DOmžale. Se pravi 500 metrov pred štadionom in mercatorjem v domžalah (med mercartrojem in AC) in si se zagotovo mmimo njega že peljal, če si le kdaj v domžale prišel direkt z AC.
Nekako se strinjam s tabo da je sodnik delal po zakonu. Samo delal je po samo tistem zakonu ki je "pasal" hotelirju in ne po vseh. Na vse zakone pa ga ni "spomnil" kmet oziroma kmetov odvetnik (dvomim da ga je sploh imel).
Če kmet vzame "čeferina" lahko hotelir spoka iz nejgove okolice.....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če kmet vzame "čeferina" lahko hotelir spoka iz nejgove okolice.....
Tudi res ... Je treba pač izkoristit vse možnosti, ki jih daje zakonodaja ... Tako pač je.

Kar pa se tiče hotela: če je tisto, kar sem označil na sliki, potrem je vse skupaj res mimo ...
493637-hotel.jpg

Priponke

• 493637-hotel.jpg
    493637-hotel.jpg
    92,5 KB · Ogledi: 164

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
mislim, da gre za Hotel Krona, naslednja stavba od označene na sliki, v smeri Domžal.

morda bi bilo bolj smiselno, da poskusi privabiti kakšnega gosta več z renovacijo spletne strani, kot pa z odstranitvijo sosedovih kur.
na njihovi spletni strani smo soočeni tudi s takšnimi biseri:

Kaj vse Vam lahko pripravimo in organiziramo: dogodki od" zibeli do groba"
- sveti zakramenti:krst,obhajilo,birma
poročna kosila,ohceti do 60 oseb v enem prostoru
praznovanje rojstnih dnevov,abrahama....tudi otroških
poslovna srečanja z sestanki,kosila večerje delovna srečanja,predstavitve izdelkov družinska kosila,a`la carte,toplohladni bifeji,prigrizki
po predhodnem naročilu,vam pripravimo tudi popogrebno srečanje, z klasičnim ali drugim menijem ob kozarčku vina in aperitivom

bonk.gif

http://www.hotel-krona.com/index.php

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
No ja, v tem primeru se mi zdi, da je stvar že v naselju in je tujek prej kmetija (ugibam, da je uno čisto zraven) kot hotel.
Jebiga, time goes on, treba se je prilagodit (in selit) ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, spletna stran je ena-A. Not.
493891-kron.JPG

Priponke

• 493891-kron.JPG
    493891-kron.JPG
    33,8 KB · Ogledi: 154

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.831
6.789
113
pri taščici
ja in zakaj ni naredil v centru mesta hotela (o katerem sanjajo že nekaj deseteltij)
No lokacijo hotela so ti že povedali, kmetija je pa za hotelom (cesta v DOmžale, hotel, kmetija)

Tvoja stavba: Kdo je komu kaj "nakazal" da je sredi travnikov in njiv lahko postavil tako stavbo se jaz vprašam. Jaz želim v isti občini praktično sredi vasi postavit ob cesti hišo (stavbe oddaljene 50 metrov) pa mi pravijo da ne ker je najboljše kmetijsko zemljišče...haha pa še traktorja s priključkom ne morem na njej obrnit.... ne da bi na cesto zapeljal ki je s treh strani parcele....