knauf

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
edin tisto bandažiranje in kitanje me skrbi.

S čem si pa brusil spoje in ali se je ful prašilo?

bandažiranje je še tanajlažji del. V parih minutah nalimaž mrežico po steni ene sobe, potem pa delaš mešungo (manjše količine) in jo vtiraš v spoje. Preproste, hitro.

Če paziš pri delu ni treba nič kaj dosti brusit oz. se tudi praši ne dosti.

Sem pa jaz kupil šmirgel paprir na metre (zrnatost 100), ter zraven še nasatvek za ročno brušenje (kamor vpneš šmirgel...kakih 15 cm x 7 cm)..ga dobiš npr. v Merkurju za nekje 12 EUR (oddelek z barvami).

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Še dobro nisva začela pa me že neki zanima. Strop bo z vrha v celoti podilan, tako da bo zadeva pohodna. Zanima me ali morajo biti dile tesno skupaj nabite al je fajn če je vmes kaj lufta?

Pa še neki me zanima, kje imajo kakšno večjo izbiro izvlečnih stopnic?

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Resno? V petek sem v Ljubljani.
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zmenjena. dam v avto. samo spomni me.

mi gre naživce k se valja okol. obešala sem pa žal že odnesel nazaj. pa so komliciral zarad dobropisa pa gor in dol. šele ko sem rekel, nej jih ali vzamejo, ali jih vržem stran so se omehčali in vzeli.

bom pogledal v škatlo kaj točno je. a so sidra, ali tisti 'trakovi' za fiksiranje profilov na poševninah.

pa še tri role srebrnega traku, smaolepilnega, za limanje tri ne vem kaj sranja. če rabiš seveda?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
a to je govora o podstrešju? torej da se te colarce načeloma ne bojo uporabljale?

pri nas doma na hiši so z razmakom (traj do 5 mm) zakaj niti ne vem..predvidevam pa, da je bil les bolj slabo rezan pa so preventivno dali razmak.

Jaz bi na vajinem mestu delal tikoma, ker jaz sem zaadi špranj dal po vrhu tudi stare tapisone, da nimam prepiha čez špranje, ker ptoem les kot tak (fazni zamik) nima prave vloge.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Mi imamo takšne lesene, slovenskega proizvajalca, ki ga verjetno več ni. Vprašanje je samo kako imaš pripravljeno na podstrešju, oz ali imaš prostor da se cela lestev spravi gor, ali pa nabaviš varianto, ki se zloži na vrata.
Drugače pa je pri vseh isti princip, nosilnost - le glede na pogostost uporabe in razpoložljivost prostora se potem izbira tip lestve.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Če slučajno kdo rabi podstrešne stopnice. Včeri sem jih kupila v OBIju na Rudniku. 110 €, lesene, pokrov ima folc in je že lepo pobarvan na belo. Tud okvir je malo višji, da se jih da normalno všraufat. Sem jih gledala tudi drugod (Mercator, Vsi bau bavi, Kalcer ...) in so bile za to ceno veliko slabše kvalitete ali pa so bile taka kvaliteta pa veliko dražje.

Pa še informacija za tiste, ki bodo kupovali knauf. S 1.7. se zadev podražijo.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
WTF?!! A ti to resno, da se knauf podraži? Bemu, potem ga morm it pa nujno v četrtek naročit! če tole drži kar pravi, potem si mi verjetno prišparala kakšne €... Thnx!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Podražijo se predvsem profili, obešala, vijaki in podobne zadeve. Železu pač cena ves čas raste. Same plošče in izolacija se tokrat ne bodo podražile.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
OK, grem jutri zadeve naročit. Morda kdo ve, kje se da to najceneje kupit v Ljubljani. Kakšen Bauhaus?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
V baubauih in podobno se ne spoznajo, v Kalcerju v Trzinu probaj, tam vsaj vedo kaj ti dati.