knauf

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Zanima me kaj točno pomeni bandažiranje (ne ven če se točno tako reče).
redface-1.gif
Namreč dobila sem ponudbo 36 €/m2 z bandažiranjem in 33,5 €/m2 brez. Je pa to cena za strop v mansardi z 25 cm izolacije (se pravi delo in material). Lahko še malo ceno pokomentirate. Je ugodna ali ne?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
minilo je dobro leto od takrak ko sem delal.

bandažiranje je stikanje, ravnanje plošč na stikih. brez bandažiranja, ti zadevo dajo gor, tebi ostanejo reže med stiki. z bandažiranjem so te reže odpravljene.

jaz bi vzel in sem vzel z bandažiranjem in izravnavo, potem sem samo malal sam. ker bandažirati se da enostavno, ni pa nujno, da bo potem zadeva rvna. temu s eizogneš, če vzameš še ravnanje.

cena ne vem kak je, jaz sem dajal 2500 po kvadratu za 45 izolacije oz 25 plus tri iso isotri al akkrol je že tisato zlato. in to je bila cena za finalni izdelek brez malarije. mogoče bi ti jih celo priporočil, sam morš met živce in lepo vršiti nadzor.

pri ceni pazi predvsem pri ametrialu. je ursa, isover, tervol, je k 0,040 ali 0,034, ali celo 0,045. razlike so 1:3. sam bi jih anjel za knaufarijo, tervol, ki bi ga uporabil, bi pa kupil pri meni. seveda če je količina, ker malo se ne splača bozit iz lj na tvoj konec.

itak pa vem, da boš nareidla po svoje. prijatelju sem govoril, pisal, risal kaj ne sme narediti pri pogodbi za gradnjo in ravno to je naredil.

zaključil sem, da potalaš 100 nasvetov in en uboga, 90 jih jamra, 9 pa so pametno tiho.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
bandažiranje je (najpogosteje) polaganje mrežice med stiki mavčnih plošč. Potem se te spoje že zakita. Ostalo naj bi naredil pleskar. Glede cene: meni je fušar delo računal polovico zneska materiala.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in kle je haklc.

pol stik poči in je klriv knaufar, ker je slabo bandažiral in je kriv malar, ker je slabo kital.

ti si pa dvakrat nategnjen.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
kaj sem se jaz naučil iz tega? 2 dni sem gledal mojstra in se naučil to, da je delo knaufanje čist preveč enostavno, da bi mi ga delal kdo drug. Sedaj se bom tega dela raje loteval sam.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Knaufar, ki je bil na hiši mi je predlagal da on ne bi delal bandažiranje, ker da je praksa taka, da potem ko pride malar na hišo pravi da je vse skupaj zanič in da mora zadevo ponovit. In tu si potem nategnjen ker se ista zadeva dela 2x in seveda 2x tudi plača. Je pa haklc v tem tu, ker bomo sami belili in se mi zdi zdaj butasto, da bom klicala malarja da mi bo pokital, nalepil mrežico in zbrusil.

Ne vem no, pravzaprav bi se morala pozanimat koliko bi me to stalo a knaufar pravi, da to pri njemu košta 2,5 €/m2 in imam občutek, da mi noben malar ne bi delal tega za to ceno, sama pa tudi ne vem če se to sposobna naredit res dobro. Ker če se tu pojavijo neravnine, poke ... je vse skupaj en jebeštrga narejeno in spet bo ena zadeve, ki me bo morila za vse večne čase.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
najdi kanufarja, ki je tudi malar. večina je.

ravnanje sem plačeval 700 po kvadratu.
poravnali so mi vse strope, stene sem sam in ni noben problem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
bandaæiranje pomeni da je narejeno do izravnalne mase in beljenja.

torej plima stike z mrežico ter noter v tre z lopatko Uniflot (po vsej verjetnosti).

se ne bosta sama lotila knaufa?

je kar luštno delo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Knaufar, ki je bil na hiši mi je predlagal da on ne bi delal bandažiranje, ker da je praksa taka, da potem ko pride malar na hišo pravi da je vse skupaj zanič in da mora zadevo ponovit.

Neumnost!

bandažiranje pomeni da ti stike izenačiš z ostalo površino (oz. pustiš rahlo vdrto)

Potem pa malar najprej z izravnalno maso najprej potegne enkrat samo preko stikov, naslednjič pa čez celo površino (če si se tako zmenila oz. želiš tipi topi)...čez pa še belež in to je to.

(daj malo klikni na moj spletnik glede knaufanja...pa si za štos poiščita eno ponudbo za material (npr Kalcer, trzin..tudi dostavi) ker bo res najbolje da naredita sama...bo vsaj narejeno kot je treba - za pol cene)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Če mene vprašaš bi jaz najraje sama naredila knauf sam dec pa ni tako samozavesten k sem jaz.
cool-1.gif
Men se tud ne zdi to tak bav bav, edin tisto bandažiranje in kitanje me skrbi.

S čem si pa brusil spoje in ali se je ful prašilo?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ma to je za otroke. Premajhna površina, pa šmirgl se kuj zapaca.
Čez zidarsko (še boljš je keramičarska, ker ima peno spod) plazmo napneš šmirgl in gasa.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.263
4.845
113
Greš nekam k prdajajo barve ipd, poveš da rabiš ročko in mrežco za brusit... mrežc je ene5 v paketu dej pa odvisno kakšno povšino maš, vzameš 2paketka pa more bit dost...

Dela se pa fenomenalno tole, vsak šmergl papir se skrije...

tko pa zgleda kot v prilogi...
355056-mrezca.jpg

Priponke

• 355056-mrezca.jpg
    355056-mrezca.jpg
    61,1 KB · Ogledi: 1.150

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
naredit sam je res preprosto, vseeno pa se dobro pozanimaj o postopku, da nebo katastrofa na koncu.
Če se ne motim, gre tako: stike prvo nafilaš z gipsom. kateri točno, vprašaš v trgovini. Potem nalepiš trak, baje se boljše obnese steklena volna namesto mrežice. Potem spet z gipsom zaflikaš celotno vdolbino, da je ravno z gips ploščami. Potem vse stene skitaš z jubolinom, ker da je stik in gips plata ravno, brez da z jubolinom v celoti skitaš, je težko
frown-1.gif
pod nekim blesavim kotom, ko je luč in senca pada, se zna kje kaj videt. Vsaj meni ni uspelo v nulo, zato sem vedno še rajši vse z jubolinom potegnil pa je mir

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
OK, ste me prepričali.

Se je pa danes oglasil en kolega od kolega, ki nama bo pri vitalnih delih pomagal in svetoval ostalo pa bomo naredili sami. Po moje bo to še najbolš varianta.