Kmetija

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Če zveš za kakšno podobno priliko (ali pa če se ne boš odločil za tole) mi prosim javi. Resno ...
nahrung002.gif

Če praviš, da je predaleč. Vem za eno čudovito lokacijo. Stavbe so za porušit, ampak je mir; kakih 200 metrov od asfalta po lepi gozdni poti. Ali pa če bi hišo malo obnovil in imel za vikend. Z izvirom vode. Nekje 20ha zemlje.

Nazadnje je bila cena nekje za novega E-klaso, ampak se eden od 12 dedičev ni strinjal.
10.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Vse je stvar volje, časa in odločitve. Ter priložnosti. Rad imam odprte opcije

Eh, če se samo en ne strinja, je lahko cena tudi za propadajočega fička. Nedosegljivo ...

Ponavljam prošnjo; če ti kaj podobnega prečka pot, prosim javi
nahrung002.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
12 dedičev???????? Pa se eden ne strinja.... še dobr da se je ostalih 11.
Pazite pri nepremičninah, kolko je kje dedičev in z vsakim se pogovorte. Preverite v ZK lastništvo ...ITD
več lastnikov ali dedičev=več težav. Sicer ni nujno ampak prej bodo kot pa ne

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Pazi, da te ne bo tvoj prijatelj policaj poslal na počitnice. Tole že sodi na področje, ki ga on sovraži iz dna duše. Drugače pa ja, šefica kraljeve družine ... (vsaj v okviru EU; ne pozabit, da so subvencije tudi preko luže)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Tole o pravnem učinku pri nas nima veze s tvojim prejšnjim vprašanjem. Vsaj jaz je ne vidim. Pravzaprav tudi ne vidim kakšen pravni učinek ima na tebe dejstvo, da kraljica šteje subvencije iz naslova kmetijstva v milijonih ....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Subvencijo dobi za 10 ha. 30 ha je gozda, tam pa subvencij ni, če se ne motim. Vsaj klasičnih ne. To pa ni ravno denar za katerega bi človek klal. Na uč bi rekel v rangu 1,5 - 2 jurja. Odvisno koliko je vmes njiv ... In če sploh ima plačilne pravice.
ti ne spadas na alter ker o tem nimas pojma, tako kot jaz. Kmetom so vsi fous subvencij, da pa bi kdo flat v 12 nadstropju prodal pa kupil kmetijo od patriota in zacel delat to pa ne.
Sicer pa sem pred enim mescem vrnil 440 evrov subvencij, ker so leta 2006 govorili na kss da rabimo za s35 geodetske meritve naklonov. Ker sem ugotovil da meritev stane vec kot dobim subvencije sem nehal uveljavljat(kosim pa se vedno, pa klanc je tud se vedno posteno preko 35). In sedaj po 6 letih moram vracat.
Predlagam da birokrati v lj spremljajo kmete in jim vodijo evidence, kmet bo pa kmetoval.
Da ni popova kmetija naprodaj?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
uff... v šestih letih so marsikej spremenili. Mogoče pa zdaj ni treba več naklonov meriti
grims-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
na gu al na kmetijski je ta "UO" . Sej ne drugega, včasih bi človk kaj rabu zvedet, pa je dobr če bi ti za pivo dobil, jaz pa kakšn nasvet... (beri: razsvetlenje)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ni treba več. Od letos. Preverjeno v sosednji pisarni. Zdaj ima AKTRP na razpolago poseben grafični sloj, kjer je za vsako parcelo (po poligonih) izračunan naklon na podlagi ortofoto. Kar bo verjetno za seboj spet potegnilo plaz pritožb tistih, ki imajo meritve narejene in bodo te drugačne od izračunanih. Jeba, kakorkoli se obrneš imaš rit zadaj ....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Po šetih letih si vračal? Pa ne zaradi napake, jel da. Vračal si ker si predčasno izstopil iz PRP? Kar pomeni da si kršil pogodbo, ki si jo podpisal (ti ali kdorkoli je že nosilec kmetije). Al se motim?

Papirologija na kmetiji pa je dejansko postala jeba. Se pa lahko ogneš veliki večini, pač nehaš vlagat zahtevke ... Pa ne mislit, da je to samo pogruntavščina korenjakov iz Ljubljane; njim za vrat dihajo kontrole iz Bruslja in Luxemburga. Vsak evro mora bit pokrit, vsaka zahteva iz EU predpisov mora biti izpolnjena. Drugače "oškodujemo" EU fond. Saj smo delali bolj po domče na začetku. Račun zato je milijonski, plačajo ga pa vsi davkoplačevalci. Zdaj pa to raloži enmu za tekočim trakom ...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
a misliš, da so za tekočim trakom sami bedaki???
grims-1.gif

Vse to je posledica raznih mahinacij, nepoštenosti, laži, kraje itd.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Razloži, da bo od njegovih davkov šlo par evročkov za kazen v Bruselj, ker uradniki v Lj niso bili dovoj temeljiti in zajebani do kmetov. To sem mislil ... Daleč od tega, da bi za tekočim trakom bili sami bedaki.