Citat:
Uporabnik Alan pravi:
No majstri pol se pa legalno pripeljite iz Tomacevega na rondo in ga zapustite v smeri na obvoznico proti vzhodu... Ne gre!
Al pa iz katerekoli smeri, pa probajte "obrnit" v rondoju.
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
No majstri pol se pa legalno pripeljite iz Tomacevega na rondo in ga zapustite v smeri na obvoznico proti vzhodu... Ne gre!
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
V spiralnem krožišču ne moreš obrniti, to bi moglo biti vsem jasno, pa očitno ni. Drugače se je potrebno pa pred vstopom razvrstit na željeni pas, potem pa te tvoj pas pelje na izvoze. V spiralnih krožiščih ni dovoljena menjava prometnih pasov.
lp.
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
En primer, kjer je lepo opisano kaj se sem in kaj ne:
https://www.wiz.si/-/se-o-kroziscih-kako-voziti-po-vecpasovnih-kroziscih-
Potem je tukaj knjiga Dober voznik bom (učno gradivo za bodoče voznike)...
In vsakega, ki poučuje cppje, uči vožnjo, ocenjuje vožnjo, pa še koga sem najverjetneje pozabil lahko povprašate in boste zvedel enak odgovor, kot sem ga zgoraj povedal. Sedaj pa če želite verjemite, če ne pa pač ne....
lp.
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
V spiralnem krožišču ne moreš obrniti, to bi moglo biti vsem jasno, pa očitno ni. Drugače se je potrebno pa pred vstopom razvrstit na željeni pas, potem pa te tvoj pas pelje na izvoze. V spiralnih krožiščih ni dovoljena menjava prometnih pasov.
lp.
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
En primer, kjer je lepo opisano kaj se sem in kaj ne:
https://www.wiz.si/-/se-o-kroziscih-kako-voziti-po-vecpasovnih-kroziscih-
Potem je tukaj knjiga Dober voznik bom (učno gradivo za bodoče voznike)...
In vsakega, ki poučuje cppje, uči vožnjo, ocenjuje vožnjo, pa še koga sem najverjetneje pozabil lahko povprašate in boste zvedel enak odgovor, kot sem ga zgoraj povedal. Sedaj pa če želite verjemite, če ne pa pač ne....
lp.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Je nekaj km stran od Tomacevega ampak...
A krsis pravila ce z desnega pasu zavijas levo ali ne?
https://siol.net/avtomoto/novice/neskladje-prometnih-oznak-kam-naj-zavije-voznik-foto-430128
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Glej Pravilnik o prometni signalizaciji in se ustavi pri črtah in si preberi kaj pomeni kratka prekinjena črta in kaj pomeni prekinjena črta. Potem pa poglej kakšne črte so v spiralnem krožišču dolge ali kratke.... Sedaj se mi pa enostavno ne da več, v ZPrCP pa se mislim, da res pojavi samo krožno križišče...
Še en namig Pravilnik o prometni signalizaciji je bil pred kratkim dopolnjen in sedaj so znaki s kontinuirano in nekontinuirano vsebino izenačeni z znak s stalno vsebino prikaza.
lp.
Torej vodilna črta na križišču, za ketero nikjer ne najdem, da se jo samo po sebi ne bi smelo prevozit. Lahko pa, da sem kaj spregledal. Ne sme se je pa prevozit v križišču, ki ni krožno (kar tomačevo, sodeč po znakih, je), ker je menjava pasu tam izrecno prepovedana (torej zaradi nekrožnega križišča in ne črte same po sebi). Za neprekinjeno ločilno črto pa lepo piše, da prepoveduje vozniku vožnjo po njej ali preko nje.Citat:
Kratka prekinjena črta (V-4) se rabi kot vodilna črta na križišču in za omogočanje vključevanja vozil z manj pomembnih stranskih cest oziroma individualnih priključkov na tistih mestih na cesti, na katerih je zaznamovana neprekinjena ločilna črta (slika 6 in 7).
Torej ne glede na to ali gre za krožno/nekrožno križišče/drugo cesto, čez njo pač ne smeš.Citat:
1) Neprekinjena vzdolžna črta je lahko ločilna ali robna (sliki 1 in 2).
a) Ločilna črta (V-1) se rabi za:
- ločitev (razmejitev) dvosmernih voziščnih površin na smerna vozišča,
- ločitev (razmejitev) smernega vozišča na prometne in posebne pasove;
b) Robna črta (V-1.1) se rabi za označitev roba vozišča.
Neprekinjena ločilna črta prepoveduje vozniku vožnjo po njej ali preko nje.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ocitno postajamo podobni Ameriki, kjer recimo menda v navodilih za mikrovalovno pecico pise, da ne smes v njej susiti macka, ki pride ves oremocen odmdezaj domov... pa da vrat pecice ne smes uporabljati kot stopnice, da bi dosegel zgornje elemente v kuhinji...
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ocitno postajamo podobni Ameriki, kjer recimo menda v navodilih za mikrovalovno pecico pise, da ne smes v njej susiti macka, ki pride ves oremocen odmdezaj domov... pa da vrat pecice ne smes uporabljati kot stopnice, da bi dosegel zgornje elemente v kuhinji...
Ja. Definitivno lahko primerjaš menjavo pasu čez črtkano črto v rondoju tomačevo s tem, da daš mačka v mikrovalovko. Da ne omenjam, da je to, da daš mačka v mikrovalovko prepovedano z zakonom